Jump to content
Българският форум за музиканти

дедо

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от дедо

  1. дедо

    R8

    Попаднаха ми миксер R8, и стъпало 2090 но нямам схемите.Моля ,ако някой има тези схеми да ми ги прати на ЛС.И миксера и стъпалото са производство на ЛАТ. Предварително благодаря.
  2. Аз свиря само с бас усилватели.Вадят доста по-плътен звук от соловите чики-рики.
  3. Като не знаете как се избира инструмент ми вземете с вас някой който знае.И моята съм я купувал от Технополис ,ама не бръжди ,не и пада строя като посвириш един час не фалшивее .Така че всичко опира до цвета ,тая е жълта с черно .Взимай я.Става и за доста напреднали.
  4. Бендинга е най-вече въпрос на усет.Аз бендвам с всички пръсти дори понякога и с палеца.Заглушавам с дясната ръка и не го смятам за неправилно.За да не закачаш горната струна трябва да я подпираш с възглавничката на бендващият пръст.
  5. My link През свободното време.Кабинета е 4х12х50w Електровойс. Аааааа имам и още да се фукам , обаче друг път.
  6. Око да види . Ръка да пипне.Останалото е казано толкова пъти ,че вече става дразнещо.Това да не ти е къртач ,-ако не работи го носиш на сервиз и или го оправят или ти го сменяват.Кофтият звук на един музикален инструмент не се ремонтира ,а ако случайно попаднеш на китара, чиито звук може да се пооправи,(което е малко вероятно) то струва доста пари .И в 99% от случаите не си заслужава.Ако си направиш труда да поровиш из темите ще разбереш как се избира китара ,и защо не е добре да я купуваш от интернет.
  7. Това за различните географски зони е съвсем вярно.Едно и също дърво израсло в по-топъл климат има по- голяма плътност и по-голяма здравина от същото дърво расло на север.За това би трябвало да има и разлика в теглото.Но, китарите не тежат много, така че, разликата, между едното и другото дърво не би трябвало да е осезателна.
  8. Правят ги от каквото имат.Моят определено не е от липа.Направен е от някакво твърдо и тежко дърво вероятно екзотично, с червеникаво -кафяв цвят. прилича ми на бук ,но има пръстени.Няколко пъти съм я чукнал ,но дървото не се деформира пада само боята. Дървото на снимката е липа , има характерният светложълт цвят и прави годишни пръстени плюс меката дървесина.Сухата липа е много лека, това също е признак, по който може да се направи сравнение.
  9. Айде стига бе. :hysterical: :hysterical: :hysterical:
  10. Готовите платки не са с много добро качество.Режат ниските и за да го докараш на звук трябва малко преработка с която както всички виждаме няма да се справиш,а за да имаш китарен вход ти трябва предусилвател с китарен вход и по възможност с тон корекции.Иначе китчето (готовата платка) ще ти извади звук като от телефонна слушалка.За това послушай Парни валяк и L.K.и си потърси из форума нещо готово.Друг начин е Парни валяк да ти направи едно 10w усилвателче и ти гарантирам ,че ще е по-добро от купешко.
  11. Или тръсрода е напънат.Или нещо с наклона на грифа не е в ред.Което е малко вероятно.Ама ти не го бъзикай щото от такова въртене на едната китара и скъсах спицата и сега няма оправяне,освен инвестиция в нов гриф.
  12. И аз съм на същото мнение.
  13. На мен този проблем ми го е правила китара от много нисък екшън и силни адаптри.Силното магнитно поле бързо успокояваше трептенето на по-тънките струни.За състейн въобще дума да не става.След много мъки и неволи се усетихме да вдигнем малко екшъна и се оправи. А бе учудих се аз какъв е тоя екшън 10 микрона .Няма да можеш да свириш с тоя екшън ,обзалагам се. Недейте да спамите на човека темата.И от 5000 и от 150лв има китари които го правят.Разликата е ,че при долната граница го има почти при всички.А при горната е изключение.
  14. Ле-ле такава беше първата ел. китара на която съм свирил в първата ми банда.След това 73та година си купих от Полша един Дефил-Тарантела който се оказа по-голяма летва от Орфейчето ,но все пак го докарваше на звук .Не я пали или продавай!Ако можеш си я реставрирай, е не става за свирене но е музикален инструмент грехота е да я хвърлиш.Ако я разкарваш обади ми се аз ще я взема , ще я реставрирам и ще си я закача на стената.
  15. Честно казано като я слушам сега все едно ,че вместо струни има опънати обикновени телове.Имам и Скуаеар китайче но разликата между него и Кремонката е ушевадна ,а да не говорим за удобство. По добре си потърси във форума нещо по добро втора ръка .Някой път излизат добри и сравнително евтини китари , който на такава цена не можеш да купиш в магазина.
  16. дедо

    Болка в китката

    Любимите ти китаристи имат техника изграждана с десетки години ,а и китарите с които свирят сигурно не са като твоята .За това прочети внимателно какво са ти написали съфорумците.Разрови се из форума ,има теми точно за постановки на ръцете ,теми за за състоянието на китарата ,- какви струни са подходящиза начинаещи,колко трябва да е разстоянието м/у струните и грифа и още редица други неща.За да звукоизвличаш не трябва да натискаш струните със сила,натискаш ли ги- значи има нещо нередно.От което следствието е да те болят ръцете.Пробвай с друга китара с по- нисък екшън и виж дали има разлика.
  17. Благодаря на kolio k .Разликата е осезаема. Евтиме ,не е ли лошият тон на един инструмент най- големият му дефект.
  18. Какво ще рече мътен тон.И може ли да качи някой семпли на различно звучащи китари и евтини и скъпи ,за да направим разлика .Поне за мен темата е много интересна.
  19. Може би темата е малко неточно формулирана според мен трябваше да бъде "Китари с по нетрадиционна форма".Всеки инструмент има нещо хубаво в в себеси та било и това , че на него може да бъдат изсвирени прекрасни неща. Погледнато от друг ъгъл , грозното за едни е красиво за други.Също и ,че голям процент от "грозните" китари са произведени с комерсиална цел заради естеството на музиката за която са предназначени.На мен специално някак си не ми върви някой блусар или джазмен да запаше рогат Джаксън или Рич.Въпреки ,че ония дядовци с дългите бради го правеха и то толкова успешно щото никой не казваше "-Гледай тия с какви грозни китари свирят." Пухчета дрънкулки и какви ли не още идиотии. Сега някой може да не се съгласи с мен ,но това е мое мнение .Форум...........После ,формата на китарата в голяма част допринася за изграждане на цялостната визия на един музикант ,а и определя до голяма степен емоционалното състояние на публиката. ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ И ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ
  20. Това което казва L.K. е най вярно. Но цифрата далеч надхвърля 200 лева.Най добре е залата да го има.На времето всяко читалище имаше тези неща по линияна художествената самодейност.Но след като всичко изкрадоха по залите.....
  21. От 1970г.КИТАРАТА НЕ Е КРАСТА ,А МОЗЪЧНО УВРЕЖДАНЕ.
  22. Фен съм на чистата китара.Но не се отказвам и от ефектчета.И тъй като най накрая се сдобих със 9 кв. м място за което си мечтая от години.Едно бюрце ,осцилоскоп (вярно полски ,и с малко мижав лъч, ама осцилоскоп) и 10кила части събрани за 40 години.За ламби трафовете са трудна работа .за това се ориентирам към транзистори и ИС .Много благодаря на всички. пичове сте. Парни валяк ,това е схемата, такива съм направил сигурно хиляди но схемите не си преснимах
  23. Колеги моля ако някой има схема на китарен предусилвател с тон корекции да я постне или да ми я прати на ЛС.И ,за да не започнете сега ,разрови се, много е написано. Рових докато направо ми писна.Намерих една схема на LATският L100 но е много неясна и не се чете.Даже ако някой има L100 ,B100 или L55 oщe по- добре те са прости и не се нуждаят от някакви настройки. Предварително благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.