Jump to content
Българският форум за музиканти

дедо

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Последни посетители

332 профилни разглеждания

дедо's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

4

Обществена Репутация

  1. дедо

    R8

    Попаднаха ми миксер R8, и стъпало 2090 но нямам схемите.Моля ,ако някой има тези схеми да ми ги прати на ЛС.И миксера и стъпалото са производство на ЛАТ. Предварително благодаря.
  2. Аз свиря само с бас усилватели.Вадят доста по-плътен звук от соловите чики-рики.
  3. Като не знаете как се избира инструмент ми вземете с вас някой който знае.И моята съм я купувал от Технополис ,ама не бръжди ,не и пада строя като посвириш един час не фалшивее .Така че всичко опира до цвета ,тая е жълта с черно .Взимай я.Става и за доста напреднали.
  4. Бендинга е най-вече въпрос на усет.Аз бендвам с всички пръсти дори понякога и с палеца.Заглушавам с дясната ръка и не го смятам за неправилно.За да не закачаш горната струна трябва да я подпираш с възглавничката на бендващият пръст.
  5. My link През свободното време.Кабинета е 4х12х50w Електровойс. Аааааа имам и още да се фукам , обаче друг път.
  6. Око да види . Ръка да пипне.Останалото е казано толкова пъти ,че вече става дразнещо.Това да не ти е къртач ,-ако не работи го носиш на сервиз и или го оправят или ти го сменяват.Кофтият звук на един музикален инструмент не се ремонтира ,а ако случайно попаднеш на китара, чиито звук може да се пооправи,(което е малко вероятно) то струва доста пари .И в 99% от случаите не си заслужава.Ако си направиш труда да поровиш из темите ще разбереш как се избира китара ,и защо не е добре да я купуваш от интернет.
  7. Това за различните географски зони е съвсем вярно.Едно и също дърво израсло в по-топъл климат има по- голяма плътност и по-голяма здравина от същото дърво расло на север.За това би трябвало да има и разлика в теглото.Но, китарите не тежат много, така че, разликата, между едното и другото дърво не би трябвало да е осезателна.
  8. Правят ги от каквото имат.Моят определено не е от липа.Направен е от някакво твърдо и тежко дърво вероятно екзотично, с червеникаво -кафяв цвят. прилича ми на бук ,но има пръстени.Няколко пъти съм я чукнал ,но дървото не се деформира пада само боята. Дървото на снимката е липа , има характерният светложълт цвят и прави годишни пръстени плюс меката дървесина.Сухата липа е много лека, това също е признак, по който може да се направи сравнение.
  9. Айде стига бе. :hysterical: :hysterical: :hysterical:
  10. Готовите платки не са с много добро качество.Режат ниските и за да го докараш на звук трябва малко преработка с която както всички виждаме няма да се справиш,а за да имаш китарен вход ти трябва предусилвател с китарен вход и по възможност с тон корекции.Иначе китчето (готовата платка) ще ти извади звук като от телефонна слушалка.За това послушай Парни валяк и L.K.и си потърси из форума нещо готово.Друг начин е Парни валяк да ти направи едно 10w усилвателче и ти гарантирам ,че ще е по-добро от купешко.
  11. Или тръсрода е напънат.Или нещо с наклона на грифа не е в ред.Което е малко вероятно.Ама ти не го бъзикай щото от такова въртене на едната китара и скъсах спицата и сега няма оправяне,освен инвестиция в нов гриф.
  12. И аз съм на същото мнение.
  13. На мен този проблем ми го е правила китара от много нисък екшън и силни адаптри.Силното магнитно поле бързо успокояваше трептенето на по-тънките струни.За състейн въобще дума да не става.След много мъки и неволи се усетихме да вдигнем малко екшъна и се оправи. А бе учудих се аз какъв е тоя екшън 10 микрона .Няма да можеш да свириш с тоя екшън ,обзалагам се. Недейте да спамите на човека темата.И от 5000 и от 150лв има китари които го правят.Разликата е ,че при долната граница го има почти при всички.А при горната е изключение.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.