Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв е тоя състейн! о.О


muzicantini

Recommended Posts

Просто китарата се самовъзбъжда щото всичко е нацепено яко.Може да стане и с фендер от 50 лв . Стига да са на лице определени условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не, не може да стане с китара за 50 лева, за да се получи ефекта са нужни минимум читави адаптери, които не се срещат при китари от 50 лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Защо, за подпалки ли ти трябва? За 50 жълтици ще е original, made in USA, нЕма начин :punk_guitar:

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ги разбирате :) Физиката е една и съща за китара от 50 лв и за такава от 5000 :) Просто при едните е по-трудно да полуиш достатъчно задоволителен ефект :) И да - става с фендер кубенце за 100лв и скуаер за 200 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма вий съ уляхти за то Гари!

Истината е една и я пише в прощално писмо Гари Муур, при опита му за самоубийство.Този опит е неуспешен, поради слабост в психиката и дясната ръка.Ето превод:

"Поради прекомерния интерес за фийдбека, който правя на сцена и поради лъжата, която разпространяват моите мениджъри(целяща идиализирането ми като китарист и повече печалба за тях), аз - Гари, решавам да сложа край на живота си и да разкрия на обществото начина по който правя фийдбека.НЕ ГО ПРАВЯ АЗ!Отзад сцената има китарист с друга китара(възможно по-евтина, за да е евтино за мениджърите), който когато дойде момента на фийдбека, я доближава до говорителя на кубе стаг, което за да няма осцилации и шум е захранено от устройство за прав ток.Това устройство се задвижва от хамстер и котка, които са в непрестанна гонидба в една клетка.Хамстера се казва Рудолф, а котката - Минка.В точния момент саунд инжинера изключва моята китара и пуска стедж техника.

Това е!Сега съвестта ми е чиста и мога спокойно да посегна на живота и девствеността си!"

Така е написал Гари Муур.Последвало е посегателство над девствеността и от там води гореспоменатата слабост на дясната ръка, която му е спасила живота.

Повратности на съдбата....

 

Ако си мислите че това което съм написал е много безмислено и офф-топик, то аз мисля, че и останалата част от темата е същото.

Моля модераторите да не трият мнението ми поне 1 ден, ча да му се порадвам и барем събера кураж да издам някоя книга - сбор разкази, примерно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фийдбека може да се постигне с всяко досатъчно силно кубе ,с достатъчно гейн и всякъква китара.

 

За тези които не знаят как работи фийдбека:

Струната вибрира и "произвежда" сигнал,сигнала се усилва от усилвателя и излиза през говорителя.Звуковата вълна кара струната да вибрира и тази вибрация отново "произвежда" сигнал и така се получава полижителна обратна връзка,или на по-прост език - става лавинообразен ефект.Ако усилвателя има достатъчно голямо усилване и мощност (не се изисквай кой знае колко много) е достатъчно условие да се получи фийдбек.

 

Постигъл съм го и през hi-fi уредба и китара Кремона с амп симулация от компютъра.

 

Лично аз го контролирам с потенциометъра на китарата,пробелема е да го предизвикаш първоначално,но обикновенно на сцена при свирене с дисторшън звука е достатъчно силен за да се получи.При тихи нива вкъщи си трябва доста драйв и близост до колоната.Почукване по китарата или друг начин за раздвиждаше на струните помага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фийдбека може да се постигне с всяко досатъчно силно кубе ,с достатъчно гейн и всякъква китара.
Така е,а още повече ще се постигне неконтролирана и гадна микрофония,това за любителите на гейн-а.

С прилична китара и амп фийдбека ти тръгва само като махнеш дясната ръка от струните и от тона ,който си хванал.Няма нужда от почуквания,потропвания и т.н.,няма нужда и да се завираш в колоната,освен ако не искаш да писне веднага.

Това Не става с ташаци нато скуайър,които на 99% нямат читав резонанс,за адаптери да не говорим..

А и не говорим за домашни експерименти,а за сцена,поне така мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

маса китаристи се изказаха за хапаратурата и никой не споменава ръцете.

Чичо ви просто възбужда със супер силно, равно, стегнато и продълително вибрато. Като се закачи за фийдбека (който по принцип си отшмява, щото он свири с голяма хапаратура но никога не прекалява с гейна (може би от Хирошима насам) държи равно вибрато около половин година и това не е състейнър а лявата му ръка и толкоз. И бие чисто и силно. Още като видях заглавието и преди да отворя темата и да чуя парчето знаех за кое точно място на кой концерт и в коя песен е регистриран случая. И отговора е т'ва.

И да малчуганите са прави. С 3 метълзони една след друга и евтина китара се пищи до безкрай. Даже не можеш да спреш, но случая не е такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казват хамериканците: вибрато my ass!

Има ли фийдбек, то той, стига да не местиш позицията на инструмента, може да продължи с дни и няма нищо общо с вибратото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.