Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Признавам, че наскоро (преди около 4 месеца) разбрах за тези Wi-Fi Guitar System джунджурий, та се питам - какви може да са предимствата на тези неща и недостатъците им, по-изгодно ли е да се свири освен на сцена, а и в студио / репетиционна, освен за основното което се досещам - ако китариста не е "спокоен" и "щъка" напред-назад или скача и се върти да не се омотава в кабела и да стават злополуки... ще се радвам на коментарите от по-опитните (а и също ако някой колега е използвал това устройство и е по-наясно) :godbless:

Отговорено

Мисли като за безжични Hi-fi слушалки... Удобно е защото няма кабел, но колкото е по-евтино устройството, толкова повече загуби на сигнал има, както и вероятност да спре да работи...

В общи линии, има далавера от хубаво устройство ако го ползваш на голяма сцена...да можеш да усетиш предимството да си без кабел.

Отговорено

Ами и аз се чудех какви са тези устройства и как Металика свирят на концерти без кабели стърчащи от китарите и се замислих дали не са някакви...фейк (?) защото едно е през кабел друго е 'по въздух' - сиреч wireless, но щом Металика...А пък Yo The Real ме просветли с въпроса "Как си представяш Хетфийлд да крещи Creeping Death и да си настъпи кабела?"

Отговорено

^Ами то е хубаво да попрочетеш из форума вместо да се чудиш и да пишеш неща, които могат да подведат тези, които имат по-малко опит от теб. Има теми и като тази и за кажи-речи почти всичко.

Отговорено

Взимаш един Зенхайзер за 1500 кинта и си чук...Хваща навсякъде ,звука е супер ,няма смущения .....Въпроса е дали имаш делавера от това....все пак за 1500 кинта можеш да су купиш всички кабели, които ще ти потрябват в живота.....

Отговорено (Редактирано)

хехехе Мдаааа къде УКВ, къде WiFi...

Ники, може китарата през нета и в компа, от там в кубето... :)

Редактирано от Kalmar
Отговорено (Редактирано)

:yes: Авторе, сядай да четеш!!! Мързи ме да пиша, а и лекции не ми се изнасят!!! Прочети наистина какво е Wi-Fi и какво е "wireless" - питай чичо ти Гугъл! Айде и със здраве!

Поздрави!

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено
:yes: Авторе, сядай да четеш!!! Мързи ме да пиша, а и лекции не ми се изнасят!!! Прочети наистина какво е Wi-Fi и какво е "wireless" - питай чичо ти Гугъл! Айде и със здраве!

Поздрави!

Герги

Много добре знам какво е wirless прочел съм го отдавна и просто отговорих на по-горният въпрос относно какво автора разбира под wirless и го казах в смисъла за wirless китарните системи а не за изобщо какво е.

Отговорено

...ако си говорим за безжичните...макар да има компресия в сигнала лека...кефа да не влачиш куп спагети е толкова голям че компенсира другото...поне според мен...освен това на живо няма кой да усети дребната разлика...особено при мощен драйв...

Отговорено

преди малко се сетих за безжичният и-нет ... има ли проблем или някакви смущения, или как могат да бъдат избегнати когато използвам например безжичен интернет и безжичната система за китари (знам, че е тъпо) но просто питам тъйкато един познат беше споменал преди време, че си купил такава системка за китарата му, но имало някакви смущения ....