BOSH220V Публикувано Ноември 15, 2010 Share Публикувано Ноември 15, 2010 Привет, За начало искам да кажа, че се случва мои приятели да ми поверят някоя счупена китара да им я постегна защото искали да се научат да свирят. Ама то ко има да ми поверяват, щот по принцип е я някоя крива Кремона или потрошен Орфей дет и без тва са си крайно зле. Скоро обаче ми дадоха един доста запазен Fender Stratocaster и аз реших да го пробвам. Уви не работеше. Викам си "я да го отворя да видя как е електрониката". Речено сторено. Ама като го отворих, некадърно направените връзки ( а и аз не съм кой знай къв електричар) бяха най малкото което, така да речем, ми направи впечатление. На горката китара и се беше случил някакъв Кретен с дрелка. Оооо да ДРЕЛКА. Брао пич . Ето какво видях: обърнете внимание на гадно изглеждащия homemade адаптор, койо отначало не забелязах Като цяло не е болка за умиране ама трябва да се признае, че е гадно. ТАаааа! Тъй като видях че и пикгарда е самоделка се зачудих - Дали да поправя нанесените щети, да дам повечко кинти за оригинален пикгард с оригинална електроника и да запазя оригиналния вид на китарата или да я направя без пикгард и да запълня предната част (нещо такова Дърводелска агресия, как да преобразим старото басче/китарка) ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stareca Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 Имам усешането, че се шегуваш! За каквото и агресия да ти идва на ума ще е най-щурото хрумване, поне що се касае до Фендер. Лично аз се съмнявам, тази китара на снимката да е Фендер. Ако ли пък случайно е...си задавам въпроса за какво се е ползвала! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) На мен китарата ми прилича на стара електрическа Кремона от соца. Ако е такава - да не ти пука. Редактирано Ноември 15, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Защо е дълбано в дървото около нек-адаптера? Предполагам някой не е сметнал точно правения пикгард. И на мен не ми изглежда като да е Fender, надали е Кремона, но е минала не особено близо покрай Fender. Редактирано Ноември 15, 2010 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 Тоя бридж е от орфендер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Да, може би китарата е сбирщайн. Единичните адаптери са от Кремона, а бридж адаптерът ми изглежда правен. Редактирано Ноември 15, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOSH220V Отговорено Ноември 15, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Не съм китарен експерт но поне мисля, че мога да чета. Не съм сигурен за злощастния път, който горкия инструмент е изминал и не мога да отговоря на въпроси като "Защо е дълбано в дървото около нек-адаптера?". Аз си ги задавам същите. Ако някой е сигурен че това не е фендър, моля да каже и да каже защо мисли така (без да се взимат предвид износени или ръждиви части или вероятно/очевидно сменени части от електрониката). Редактирано Ноември 15, 2010 от BOSH220V Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 Не е Фендер, защото не прилича на такъв по много пунктове. за още по категорично заключение щракни и отзад. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOSH220V Отговорено Ноември 15, 2010 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2010 цък Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) И аз не виждам нищо "Фендерско" в тази китара 1. Кремонски единични адаптери 2. Кремонски бридж 3. Такива големи точки по грифа на статокастер не съм виждал 4. Нъта на грифа също не е "Фендерски". На Фендер е по тънък (към 3мм) и врязан в самия Фредборд. 5. Обтегачите на струните на лопатката не са разположени като на Фендер. 6. И др. такива подробности. Сега като я видях и снимана отзад съвсем пък не е Фендер. Май си е чиста Кремона с "подобрения" Редактирано Ноември 15, 2010 от patzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 няма я и буксата дето се включва кабела...на фендерите нали е отпред... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doviciozo Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 На времето съм строшил два такива Фендера, само че бяха черни и струваха по 160 лева всяка.Имаше и Гибсъни по 215 лева но бяха скъпи за мен.Китарата на снимката незнам как точно е правена може да е по нова от тези които притежавах аз, но мойта едната беше от пресовани чамови трупчета.А фендер едва ли биха сложили такъв некплейт с винтове за права отверка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 Mдаа, доста нескопосано копие, вероятно базирано на някое българско творение от соца. Поне позициите са сменени, със сигурност не са фабричните, които използваха Кремона и Орфей. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 На мен ми прилича на Puldin. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Ноември 15, 2010 Share Отговорено Ноември 15, 2010 Новият оригинален пикгард ще е единственото фендерско в тази китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts