Dawnfall Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 ^Nothing Else Matters си е в стандартен строй, няма какво да ти казваме. Цитирай
bobikosatkata Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 Абе хора имам едно предложение: ае да вземете решение как ще ги пишете тия строеве и да почнем всички да го правим по един и същи начин!!!!! За мен, както и за всеки предполагам ще е по-добре, ако постъпите така. Според мен най-добре ще да ги пишем на един ред от ляво на дясно - тънки към дебели струни. Ако не ви харесва - измислете друго - просто да има некъв образец. Така няма да има нужда всеки да обяснява кой строй откъде накъде е и няма да се чудим тези, които четем какво се случва. По темата: Asimo как е на Dave Townsend строя ? Ти какво свириш? Кавъри на SYL? На Roshi ® идеята му също ме кефи Много просто-навсякъде е прието да се изписват от най-дебелата към най-тънката струна т.е. EADGBE за стандартната настройка. Но по-интересното,което исках да споделя, е най-странната(за мен) настройка-а именно на Soundgarden."Mind riot" се казва песента и китарата се настройва: ЕЕЕЕЕЕ По принцип тия пичове не си поплюват и експериментираха здраво със строевете,докато съществуваха. Ето още няколко техни,които си спомням веднага,(въпреки че те признават,че доста са крали от кънтрито): EEBBBB BADGBE CGDGBE DGDGBE DGDGBC и много други. Цитирай
bobikosatkata Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 (Редактирано) Не знам,но аз съм настройвал китара с нормален комплект струни така. 1-ва и 6-та струна са ясни.Останалите са: 2-ра и 4-та нагоре до Е, 3-та и 5-та надолу до Е. Най-тягостно е за 2-ра струна Звучи доста обемно! Редактирано Март 14, 2009 от bobikosatkata Цитирай
fLiSk Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Да, дост пъти съм се чудил и аз Ким Тайл с какви комплекти струни е свирил за ртазличните настройки и ми е интересно колко китари е мъкнал на турне Освен това много се дразня, като си харесам някоя тяхна песен и като тръгна да я вадя... Нъц... Изведнъж се оказва, че трябва примерно да купя 3 комплекта струни, за да си сглобя един като за настройката Това със ЕЕВВВВ е от Pretty Noose ако се не лъжа... Редактирано Март 16, 2009 от fLiSk Цитирай
bobikosatkata Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 ^ Не си спомням точно за Prety Noose, но със сигурност е на My Wave, The day I tried to live, Seasons(Chris Cornell) и други. За това какви комплекти използват, аз предполагам, пък и съм чел някакви интервюта с Ким, че ползват нормален комплект. Даже мисля, че беше споменал 10-ка с хеви ботъм. Просто ги малтретират докрай. Сега като се замисля, аз съм пробвал неведнъж всичките им настройки ,с коити съм се сблъскал,(а те не са малко) и никога не съм късал струна. Цитирай
bulby Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 На "Seasons" настройката е съвсем друга - FGCFCF. CGDGBE беше на "Mailman" мисля? Напоследък съм се зарибил по следната настройка - CGCGCD. Това моя лека модификация (просто свалям 6та с още 1 тон надолу) на настройката на "Rain Song" на Джими Пейдж. Звучи убер-яко! Цитирай
cursed_in_eternity Отговорено Април 14, 2009 Отговорено Април 14, 2009 Здрасти манияци!!!Много се радвам че се регистрирах в този форум!Има много полезна информация,и се надявам да ми помогнете и на мене.Не знам колко от вас слушат мортишан,но ако някои може да ми каже в какъв строи свирят те ще съм му адски благодарен!!Мерси предварително! Цитирай
cmoko Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 имам един интересен въпрос : защо съм срещал(в литература например) си-то( като H , а пък съответно B е Си бемол Цитирай
checho Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 различни стандарти в системата за буквени означения на тоновете http://en.wikipedia.org/wiki/Letter_notation Цитирай
MiroLambov Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 В Европейската литература и в Европа като цяло, Си-то е прието да е като H, а си бемол катo B...В САЩ пък Си е В, а Си бемол е Bb, незнам защо но напоследък то се е наложило.Аз имам въпрос за строя на Going To California на Led Zeppelin.Струва ми се че е Open G (DGDGB(H)D) но не съм сигурен, някой може ли да ми каже със сигурност? Цитирай
Додо Отговорено Април 24, 2009 Отговорено Април 24, 2009 И аз да се вкарам малко в офтопика: По това което съм чел, буквеното означение на Си е H или B(по европейските стандарти е H, както каза коуегата), а пък b си е бемол, без значение дали става въпрос за Си или за Ре или за който и да е тон, примерно. А буквеното означение на бемола е едно es, което се слага след тона/буквата/, т.е. Си бемол става Hes или Bes. Цитирай
BlueZone Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 (Редактирано) H e си , а B е си-бемол в класическата номенклатура. В модерната такава B е си, а Bb е си бемол и H не се използва. Това разбира се не пречи някой веднага да ме нападне и да каже, че H още се използва - да, използва се и току-що казах къде Всеки да си ползва която система го кефи - и двете са верни. Просто за класическата все по-малко хора са наясно. Редактирано Април 27, 2009 от BlueZone Цитирай
Naruto Отговорено Май 21, 2009 Отговорено Май 21, 2009 Само да питам... какво значат тези означения на 3 струни b-e′-a′ и b-e′-b″ защото си нямам напредстава коя буква с коя струна съвпада (в размер). Примерно ако ида в мага зина и кажа трябват ми струни за едикойси инструмент ама незнам размера и им покажа тези означения (b-e′-b″, etc.) дали ще ме разберат ? Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 13, 2009 Отговорено Юни 13, 2009 (Редактирано) Абе най-добре гледай да знаеш размера Ако се съмняваш, кажи "деветки" (стандартни) или "десетки" (по-добре, но при по-дебели струни от деветки въпросът опира до удобство и лични нужди).. говорим за китара по принцип, надали ще взимаш струни за укулеле :> Аз не мога да ти разбера въпроса изцяло, затова отговарям така. Пичове, хелп ми. http://vbox7.com/play:e5868be8 В какъв строй е тая невероятна тресня ? Редактирано Юни 13, 2009 от KeRRANGKid Цитирай
Recommended Posts