Dilian Nedev Публикувано Март 11, 2006 Публикувано Март 11, 2006 (Редактирано) Имам възможност да взема една кремона - тип страт . Горе долу изглежда така : Единствената разлика от тази горе е , че кремоната е със hardtail bridge и страничен жак . Тя сега е на части , без боя , липсват и адаптерите ... Та идеята ми е след известни манипулации да се получи нещо такова : Вие как мислите ? едит: Знам , че някой ще каже , да оставя както си е сега, защото е красива. Мен пък повече ме влече дизайна на Strat-Jem Hybrid-а :think: Редактирано Март 11, 2006 от RockMan2005 Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 11, 2006 Отговорено Март 11, 2006 По добре събирай парички да си вземеш това,което ти харесва. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 11, 2006 Отговорено Март 11, 2006 можеш ли да покажеш снимки на тая кремона? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 11, 2006 Отговорено Март 11, 2006 ами няма нищо невъзможно, само че на кремоната ключовете и са калпави, доколкото помня моста беше супер гадна изработка без заобляне никъде и късат струни(трябва да се смени или да го пилиш) - онея взели няколко парчета желязо и ги нарязали и толкоз, даже на една кремона гледах моста отдолу имаше следи дето чертали къде да дупчат. Прагчетата са гадни, дървото на тялото е меко - когато я хакнеш или изтървеш не се драска боята, ами направо хлътва дървото, направили са така, че струните не могат да се смъкнат от моста достатъчно и ако искаш да си направиш струните ниски трябва да подлагаш нещо между грифа и тялото. Абе с една дума: супер идиотска изработка!!! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 11, 2006 Автор Отговорено Март 11, 2006 Виж ся , аз няма да си правя супер китара . Трябва ми колкото като отида да свиря някъде , като скъсам струна или нещо друго стане , да си имам временна резерва . На тази точно , пича , от който ще я вземам , й е сменил праговете (накак си ) , тялото доста е изтънявано (и това незнам как го е правил) , също така моста не е оригиналния й . Не знам дали ме е излъгал за някои неща , но цитирам дословно думите му . Дава ми я на части за без пари . Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 11, 2006 Отговорено Март 11, 2006 Като бивш притежател на, според бащата, 25 годишен "Кремондер Стратокастер" заставам зад всичко, казано от Overdrive. Тия китари просто нямат друга стойност, освен сантименталната (: А за Jem Strat-а - поне на снимка се очертава като покъртително красив избор. Самия дизайн го намирам за много елегантен (и удобен - има де да си фанеш инструмента ), а финиша зима здраве просто. Определено ми е любопитно как ще се получи, дръж в течение (: Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 11, 2006 Автор Отговорено Март 11, 2006 Още една подробност - Няма ги адаптерите , заедно с цялата подложка за елекрониката . Подложката - имам тънък плексиглас , ще си я резна , ама за адаптер ми трябва само един hambucker . Колко ще ми струва един бг/корейски/някакъв друг адаптер ? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 11, 2006 Автор Отговорено Март 11, 2006 Като бивш притежател на, според бащата, 25 годишен "Кремондер Стратокастер" заставам зад всичко, казано от Overdrive. Тия китари просто нямат друга стойност, освен сантименталната (: А за Jem Strat-а - поне на снимка се очертава като покъртително красив избор. Самия дизайн го намирам за много елегантен (и удобен - има де да си фанеш инструмента ), а финиша зима здраве просто. Определено ми е любопитно как ще се получи, дръж в течение (: "Финиша" ще е черен с бял plate ... Зеленото не ме кефи Дръжка не виждам как ще направя . За дизайна промяната предполагам , че ще е само очертанието на тялото и главата . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 11, 2006 Отговорено Март 11, 2006 (Редактирано) ами няма нищо невъзможно, само че на кремоната ключовете и са калпави, доколкото помня моста беше супер гадна изработка без заобляне никъде и късат струни(трябва да се смени или да го пилиш) - онея взели няколко парчета желязо и ги нарязали и толкоз, даже на една кремона гледах моста отдолу имаше следи дето чертали къде да дупчат. Прагчетата са гадни, дървото на тялото е меко - когато я хакнеш или изтървеш не се драска боята, ами направо хлътва дървото, направили са така, че струните не могат да се смъкнат от моста достатъчно и ако искаш да си направиш струните ниски трябва да подлагаш нещо между грифа и тялото. Абе с една дума: супер идиотска изработка!!! Е не се прехласвай, де! Кремоната наистина не е много добра китара, но може срещу 150-ина лв да се направи бая по-читава от корейските страт копия, за които това за дървото важи в много по-голяма степен. Колкото до Ибанец-джем - той също е направен от меко и евтино дърво(липа). На кремоната и трябват две неща: 1. около 200 лв. 2. Много кадърна ръка. Предполагам, че си я купил за около 50-ина лв. За 250-280 наистина си струва да стане нелоша китарка. Процедурите, които включвам са: - Сменяне на бридж-а със страт - стил (или тремоло). - Сменяне на ключетата с тези капсулованите от по 5 лв. - Нивелиране на грифа и регулиране на тъс род-а. - Залепване на евентуални сцепвания по тялото. - Смяна на прагчета с Дънлоп Джъмбо(евентуално сменяне на 0-во прагче с магаре). - изрязване на нова плочка. - купуване на нови рамки за адаптери(с подходящ размер), и врътки за потенциометри и 5 степенен превключвател. - купуване на по - евтини адаптери(Керамични хъмбъкери 25 лв от РФ). -лакиране на грифа и китарата с АКРИЛНИ лакове(трудно, отнема седмици и дни и десетки часове работа), след изшюайфане на стария лак. - евентуално даване на китарата на Евтим Джерекаров (или друг), да и сложи електрониката, да я екранира, и по желание да и пренавие и парафинира/екранира адаптерите. Това е. Иначе по-добре си вземи евтино страт-копие. Дай все пак снимки на въпросната кремона. Редактирано Март 11, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 12, 2006 Автор Отговорено Март 12, 2006 - Сменяне на бридж-а със страт - стил (или тремоло). - Стария ми харесва , не е лош - Сменяне на ключетата с тези капсулованите от по 5 лв. - Няма смисъл , и тези държат - Нивелиране на грифа и регулиране на тъс род-а. - Това е правено . - Залепване на евентуални сцепвания по тялото. - Такива екстри няма , тялото е изтънявано с около 5 мм , докато се заличат всички дупки и разни такива - Смяна на прагчета с Дънлоп Джъмбо(евентуално сменяне на 0-во прагче с магаре). - Правено е от човека , от когото ще я взема , само че не са дънлоп - изрязване на нова плочка. - С това ще се заема аз - купуване на нови рамки за адаптери(с подходящ размер), и врътки за потенциометри и 5 степенен превключвател. - Врътки имам , превключвател на един адаптер няма нужда . За рамки - ще се намерят някак си -- купуване на по - евтини адаптери(Керамични хъмбъкери 25 лв от РФ). - Определено ще се наложи -лакиране на грифа и китарата с АКРИЛНИ лакове(трудно, отнема седмици и дни и десетки часове работа), след изшюайфане на стария лак. - Няма стар лак , лакиране съм правил на един бас , стана добре , работата беше два дена - евентуално даване на китарата на Евтим Джерекаров (или друг), да и сложи електрониката, да я екранира, и по желание да и пренавие и парафинира/екранира адаптерите. - На гореспоменатия бас съм правил електрониката лично , за парафина - смятам , че не е от най-сложните неща . Оттук смятам , че повече от 50-100 лв няма да дам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 (Редактирано) Да, но така няма да постигнеш точно това, на снимката горе. Дай снимки, да видим как е сега, и после, да видим какво си измайсторил. Ако наистина тялото е изтънявано, и китарата е от чамовите кремони с фурнири отстрани, си направин МНО-О-ОГО лошо нещо с това изпилване. Тези китари се държат на фурнирите отстрани. Редактирано Март 12, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 12, 2006 Автор Отговорено Март 12, 2006 Да, но така няма да постигнеш точно това, на снимката горе. Дай снимки, да видим как е сега, и после, да видим какво си измайсторил.Ако наистина тялото е изтънявано, и китарата е от чамовите кремони с фурнири отстрани, си направин МНО-О-ОГО лошо нещо с това изпилване. Тези китари се държат на фурнирите отстрани. Аз пък никъде не видях фурнир Изпиляването не съм го правил аз . Изобщо не си мисля , че ще стане същото като това на картинката , просто си мисля рогата и главата да я направя същите . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 (Редактирано) Може ли да го снимаш тоя бас, дето си го лакирал, да го погледна, защото ми се струва, че много несериозно гледаш на всичко това, и почвам да се съмнявам. Нещо всичко в твоята уста ми звучи като 2-те милисекунди латенция на невероятната ти звукова карта(които са поне 20). И 24-битовия 96Кхц звук(който е 48000, 16 - битов ресемплиран, с доста шум). Извинявай за тона, но имам някои подозрения, все пак си на 16.Офф: Виж темата за тежък звук с Гитар риг, там сум дал хубави банки, които мийеш да използваш. Упражнявай се с китарката, де, то така опит се трупа! . Редактирано Март 12, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 12, 2006 Автор Отговорено Март 12, 2006 High Definition Audio Quality64 audio channel playback with independent sample rates 24-bit Analog-to-Digital conversion of analog inputs at 96kHz sample rate 24-bit Digital-to-Analog conversion of digital sources at 96kHz to analog 5.1 speaker output 16-bit and 24-bit recording with sampling rates of 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 and 96kHz SPDIF output up to 24-bit resolution at selectable sampling rate of 44.1, 48 or 96kHz Не разбирам , затова вярвам на това , което виждам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 12, 2006 Отговорено Март 12, 2006 Е това са глупости(само софтуерната страна на нещата). Ина4е внимавай да не я пръскаш китарата с ацетонови лакове, не мож я изчисти после цял ден. Само акрилни. Цитирай
Recommended Posts