DaftFunk Публикувано Март 8, 2006 Публикувано Март 8, 2006 И аз точно това се опитвах да кажа..... по повод дървото а именно че бокс от масивна дървесина би бил ужасно скъп. Никой не си прави труда за масив в днешно време. но.... да не изпадам в оффтопик. А колкото до ниските честоти не би трабвало да имаш проблем / при 12" /. Аз съм с 8 инчов говорител.... и реално имам причина да се оплача Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 И аз точно това се опитвах да кажа..... по повод дървото а именно че бокс от масивна дървесина би бил ужасно скъп. Никой не си прави труда за масив в днешно време. но.... да не изпадам в оффтопик. А колкото до ниските честоти не би трабвало да имаш проблем / при 12" /. Аз съм с 8 инчов говорител.... и реално имам причина да се оплача Без да влизам в излишни спорове искам да кажа,че не знам точно за кои производители говориш,но това е все едно да кажеш,че никой вече не си прави труда да прави китари от солидни дървета и затова ги правят от талашит.Качествените кабинети,били то комбота или отделни говорители са направени от солидна дървета.Ето малко линкове,които са също така и доказателство че ported/tuned кабинетите са доста разпространени: Bob Burt Ear Candy THD Genz Benz G-Flex Владо Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Хм,виждал съм затворено Фендер комбо с изтрещял 12"говорител при свирене как си трябва-тоест на макс .Маршал-ските колони с по 4 12"Celestion-а на Блекмор и (някои)на Хендрикс също са отворени-нищо общо с достъп до лампи и др.Все пак при тези говорители дефекта дава ефекта-кривят щот са "ламаринени" Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 9, 2006 Автор Отговорено Март 9, 2006 И аз точно това се опитвах да кажа..... по повод дървото а именно че бокс от масивна дървесина би бил ужасно скъп. Никой не си прави труда за масив в днешно време. но.... да не изпадам в оффтопик. А колкото до ниските честоти не би трабвало да имаш проблем / при 12" /. Аз съм с 8 инчов говорител.... и реално имам причина да се оплача Без да влизам в излишни спорове искам да кажа,че не знам точно за кои производители говориш,но това е все едно да кажеш,че никой вече не си прави труда да прави китари от солидни дървета и затова ги правят от талашит.Качествените кабинети,били то комбота или отделни говорители са направени от солидна дървета.Ето малко линкове,които са също така и доказателство че ported/tuned кабинетите са доста разпространени: Bob Burt Ear Candy THD Genz Benz G-Flex Владо Дам. Аз имах предвид евтинките транзисторни комбота под 30 вата най-вече. като казах че не си правят труда за масивна дървесина. Resect! иначе съм съгласен с теб. Цитирай
metalhammer Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 И аз точно това се опитвах да кажа..... по повод дървото а именно че бокс от масивна дървесина би бил ужасно скъп. Никой не си прави труда за масив в днешно време. но.... да не изпадам в оффтопик. А колкото до ниските честоти не би трабвало да имаш проблем / при 12" /. Аз съм с 8 инчов говорител.... и реално имам причина да се оплача Без да влизам в излишни спорове искам да кажа,че не знам точно за кои производители говориш,но това е все едно да кажеш,че никой вече не си прави труда да прави китари от солидни дървета и затова ги правят от талашит.Качествените кабинети,били то комбота или отделни говорители са направени от солидна дървета.Ето малко линкове,които са също така и доказателство че ported/tuned кабинетите са доста разпространени: Bob Burt Ear Candy THD Genz Benz G-Flex Владо Дам. Аз имах предвид евтинките транзисторни комбота под 30 вата най-вече. като казах че не си правят труда за масивна дървесина. Resect! иначе съм съгласен с теб. Браточка нищо лично обаче що не се поскриеш с тея евтини транзисторни комбота. Китаристите свирят първо на 12 инча второ марката на говорителите е селешън, еминенс , дженсен. трето свирят с клосед бек кабинети ! Цитирай
musicman Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Колеги, моля ви конструктивно да обсъждаме нещата и да не се заяждаме. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 9, 2006 Автор Отговорено Март 9, 2006 Сега и басистите ако ми кажеш с кво свирят ше ми станеш личния музикален-гуру. Цитирай
Telerig Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Китаристите свирят първо на 12 инча второ марката на говорителите е селешън, еминенс , дженсен. С първата част на изречението аз лично не бих се съгласил, защото има много китаристи които предпочитат звука както на 10 инчовите, така и на 15 инчови говорители- (15-ки примерно към добавка на кабинет с 12-ка(и)), даже 2х10" колоните са доста разпространени да не говорим, че вече дори и в евтините процесорчета има симулатори на звука им...., а за марката бих се съгласил ако имаш впредвид, че трябва да се пояснява каква е, защото марки говорители има страшно много...тук в БГ знаят само selestion и усилватели marshall. Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 (Редактирано) Повечето "Marshall" са Celestion. Te "останалите" не са кой знае колко много тези, които се използват в китарни колони. Jensen, Eminence рядко JBL. Peavey Scorpion не са лоши също... и въобще можем да си ги изреждаме до утре, но Celestion-ите са си Celestion-и - не щото "тук в БГ" така знаят, а щото повечето по "там по света" също така знаят....така че не подценявай "какво знаят в БГ" А иначе 15" говорител е добра добавка определено. Намира ми се един усилвател с такъв наоколо и си има определено плюсове (както и минуси - като липсата на добра дефиниция на звука при повече дисторшън). Редактирано Март 9, 2006 от synchu Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Celestion определено са най-популярната марка говорители,много от "класическите" китарни звуци са свързани с нея.Аз лично предпочитам Eminence,особено с новите серии говорители,а именно Patriot и Red Coat сериите.Популярни тука,също така имащи доста добра репутация са EV,Weber и Fane говрителите.Новите Jensen,макар че ги използват във Фендерите,в повечето случаи бързо биват ъпгрейдвани,аз лично така направих с няколкото чифта мои,които имах. Владо Цитирай
Telerig Отговорено Март 9, 2006 Отговорено Март 9, 2006 Celestion-ите са си Celestion-и - не щото "тук в БГ" така знаят, а щото повечето по "там по света" също така знаят....така че не подценявай "какво знаят в БГ" С риск много да разводним темата която съвсем не е за говорители, ще кажа че нямах изобщо впредвид, че селешчън и маршал са лоши защото в бг само това знаят, аз лично харесвам звука на Vintage 30, но не съм съгласен, че са само тия марки и по света ползват и други това е. Двете марки са стандарт, в това спор няма - просто тук малко се гледа като с капаци, защото те не дават звука който дават други марки - въпрос на избор. Te "останалите" не са кой знае колко много тези, които се използват в китарни колони. Jensen, Eminence рядко JBL. Peavey Scorpion не са лоши също... и въобще можем да си ги изреждаме до утре Е мисля, че са доста повече затова имах в предвид, че тук не са популярни. Няма смисъл наистина да изреждаме - на мен лично ми харесват Sheffield® , Blue Marvel® и Fender, защото лично съм свирил с такива, и съм сравнявал звука с този на celestion. PowerHouse и Fillmore също ги слагат в кабинетите на Mesa - въпрос на избор. Цитирай
wolfgang Отговорено Март 10, 2006 Отговорено Март 10, 2006 аз харасвам и weber vst, но предпочитам селесчъни, защото те са предвидими - отлично са познати като звук и характеристики. винтидж 30 и грийнбеци. останалото на съвременния пазар или копира този класик саунд или се опитва да го разнообрази. много компании правят добри говорители, въпросът е колко от тях всъщност успяват да докарат копирането на селесчъните или да създадат нещо ново, което да отнеме славата им. моите 2 стотинки :violin: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 10, 2006 Отговорено Март 10, 2006 а защо според вас трябва кабинетите да са от масивно дърво - то МДФ-а е един от най-добрите материали за озвучителни тела. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 10, 2006 Автор Отговорено Март 10, 2006 (Редактирано) а защо според вас трябва кабинетите да са от масивно дърво - то МДФ-а е един от най-добрите материали за озвучителни тела. .... ако е така то нещата са друго яче. П.С мерси на модератора че е префасонирал темата към говорители. 12 инча - стандарт за средночестотен / какъвто обича китарата / и 16 инча за ниско / средночестотен / бас говорител / предпочитанията извън това са си въпрос на личен вкус. А за Селесчън мога да кажа че наистина са еталон в говорителите. Не че няма др. марки ..... това е като Мерцедес и другите марки. Няма смисъл да спорим за тия неща. Редактирано Март 10, 2006 от DaftFunk Цитирай
sw1tched Отговорено Април 1, 2006 Отговорено Април 1, 2006 Ще ми се информативно да попитам за ориентировачни цени на Celestion Vintage 30..потърсих в сайта на Shark Art, но не намерих. Също така - би ли имало смисъл да сменя 30-ватовия си Jensen, в смисъл дали ще промени положително звука на малкото ми и евтино комбо? Цитирай
Recommended Posts