steve83 Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 Наистина Gibson SG-то в Казанлък е много хубав инструмент. Всъщност то вече е в София и още не мога да му се нарадвам. http://www.youtube.com/watch?v=Y0MFBr4Nx4k Цитирай
steve83 Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 (Редактирано) PuppetMaster, просто репликите не са като оригиналите, независимо Epiphone или Vintage - това най-добре може да го разбереш в някой музикален магазин като направиш A/B тест между оригинал и реплика. Моят съвет към теб е просто да си купиш оригинал, ако трябва изчакай още време, потърси парички (приятел в нужда се познава и т.н.), но си купи задължително оригинал. От доста време мечтаех за този Гибсън в Казанлък, и най-накрая събрах паричките и си го купих. Честно да си призная малко се стреснах някой да не ме изпревари и побързах. Редактирано Октомври 23, 2010 от steve83 Цитирай
PuppetMaster Отговорено Октомври 24, 2010 Автор Отговорено Октомври 24, 2010 Браво, честито и както се казва „Със здраве да си го ползваш“ от форума остана само Гибсън-а на TONY. Иначе освен „Приятел в нужда се познава“ има и още една сентенция, а тя е именно „Ако искаш да си развалиш приятелството с някого, дай му пари на заем“ Аз знам, че второ като оригинала не може да има, но търсех евтин вариант, а и още се чудя каква да ми е първата китара, мисля, че гибсън е МАЛКО изхвърляне, но знам, че не искам Squier Цитирай
Valeri_pj Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 Съветът ми към теб PuppetMaster е следния,независимо какво си чул до сега.Китари на тоя свят има много и много съвети ти бяха дадени тук от хората в форума.Ако тази китара в крайна сметка ще ти вади пари и свириш редовно било в заведение било на сцена си струва да си купиш оригинал.Ако ли не не си струва капиталовложението в скъп инструмент,защото ако след време се откажеш надали ще можеш да си избиеш дадените пари.Това е което искам да ти кажа а решението си го взимаш ти.Знам че мерака е голям ама има един лаф човек трябва да се простира според чергата си . Желая ти успехи и дано ти се сбъдне мечтата! Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 24, 2010 Отговорено Ноември 24, 2010 Ако ли не не си струва капиталовложението в скъп инструмент,защото ако след време се откажеш надали ще можеш да си избиеш дадените пари.Скъпия си държи цена според мен.Аз ако имам кинти ще си взема хубави инструменти,вместо да ги държа под дюшека ,парите се обезценяват. Цитирай
Odissey Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Веднъж пробвах Винтидж ЛП, произведен някъде в края на 70-те или началото на 80-те в Япония. Беше невероятна китара, почти неотстъпваща на Гибсън. Искаха й почти колкото на Гибсън ЛП Стандарт. Сега, за жалост, 90% от китарите вече се правят в Китай. Ако сравнявам сегашните Винтидж и Епи, качеството на вторите е малко по-високо (говоря за среден и горен клас китари). Обезпокоява ме обаче, че Епи взеха непрекъснато да качват цените на инструментите си. А по качеството те никога няма да са като Гибсън. Никогда не бих дал 1000 и повече лева за китайска китара. И в никакъв случай за китайско Епи. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) За жалост наистина е така и аз имам мерак да си купя подобна китара и се ослушвам в ebay.co.uk обаче и там цените на епитата са дебелички.За това съм метнал мерака на Винтидж,който естествено ако взема ще му сменя адаптерите.А и Винтидж са за по 200 паунда и ако има човек познат може да ти го донесе без проблем. Редактирано Ноември 26, 2010 от Valeri_pj Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 (Редактирано) Веднъж пробвах Винтидж ЛП Колега, не си пробвал Vintage, а Vantage Цък Тук има инфо за тях пак Редактирано Ноември 26, 2010 от chris_barnes Цитирай
Odissey Отговорено Ноември 26, 2010 Отговорено Ноември 26, 2010 Веднъж пробвах Винтидж ЛП Колега, не си пробвал Vintage, а Vantage Цък Тук има инфо за тях пак Не, не беше Вантаж. И главата не е същата. Цитирай
Much Отговорено Ноември 28, 2010 Отговорено Ноември 28, 2010 Преди 2 седмици ми дойде Епи g-400 cherry-то и си е супер.Имам някои малки оплаквания като например че ключовете за volume и tone са малко хлабави и ъгъла на моста или там както се казва не е много добре настроен фабрично поне за мен,но това лесно може да се оправи.Иначе е много добре настроена още от кутията само ако смениш струните с по-тънки или по-дебели може би ще трябва да го пренастройваш.Като цяло е чудесна китара и силно ти я препоръчвам! Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Ноември 28, 2010 Отговорено Ноември 28, 2010 Сравнявахме един Епифон ето този модел http://www.thomann.de/de/epiphone_les_paul_custom.htm и Винтич ето този модел http://www.beringmusic.com/store/index.php...products_id=663 Разликата е в цената и в по-прецизната изработка на епифона звука на Винтича не отстъпва кой знае колко.В xxxx имаше едни фендери около 900-1000 лева дето звучаха много гадно поне на мен не ми харесаха явно са ги правили в китай ...аз бих постъпил по следния начин отивам и пробвам китари докато ми хареса.Важното в случая на теб да ти хареса не робувам на имена... Цитирай
Slav Отговорено Ноември 30, 2010 Отговорено Ноември 30, 2010 ^Въпросните Фендъри са мексикански, като има и бройки, които звучат наистина супер. Цитирай
Recommended Posts