Dikata Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 пичове,мисля че 120 кинта за смяна на прагове не е много.дьржа врьзка с колеги и знам добре какви са цените.сьответно знам,че за една китара стаг или скуаяр са много кинти....за това отдавна спрях да се занимавам с тези китари.има си и хора,които бачкат евтино и те поемат тая ниша.всичко си е ток. за какво мисля че 120 кинта не е много-защото като ти дадат фендер от 71 или гибсон от пак там някаде-и като си помислиш какво ще стане,ако прецакаш нещо и става мноооого сложно.голяма отговорност си е! и друго-не рядко се случва да ти дадат китара за смяна на прагове,и да се окаже,че това е наи -лесното в случая.и давам пример-сега довьршвам ремонт на фендер джаз бас от 78,дадоха ми го за прагове,ама се оказа че трьс рода е прецакан и слагах нов,че хранов навремето му е разказал играта и т.н-е само да взема 100 кинта за праговете ли..... ааа, стана ми интересно-как се слагат прагове на гибсон стандарт,примерно, с хидравлична преса? Цитирай
BassTraffic Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) Здравейте, качеството на смяната на праговете се определя от цената и това е факт! Пример: преди 2 седмици дойде клиент със Fender American standard (май така беше), на когото бях сменял прагове преди сигурно 3 години. Дойде да му ги сменя пак и като погледнах инструмента видях че някой друг го беше пипал от последният рефрет, който направих аз. "Майстора", който го беше направил (няма да споменавам имена, не е колегиално), беше меко казано осакатил целият гриф. Праговете бяха толкова изпилени острани заедно със дървото от фингърборда че 6-та струна фактически висеше извън праговете, а 1-ва беше на ръба. Попитах клиента защо се е получило така и той сподели, че моята цена тогава му се е сторила висока и за това е предпочел по-ниска цена при друг. Ха сега познайте колко му струваше този настояшият рефрет + поставяне на нов фингърборд и т.н.? Примера, който давам аз и примера на Диката са примери от практика на хора, които се занимават сериозно със музикални инструменти. Това не е някаква занимавка във свободното време или някакво хоби. Затова е логично всеки уважаваш китарата или баса си музикант да помисли преди да даде инструмента си в ръцете на майстори със съмнителен опит. Да, знам че сега ще се появят мнения и примери, че еди къде си , еди кой си е направил фефррет както трябва. Да но това са изключения за разлика от примерите споменати по-горе, които май се превръщат във практика. К. Димитров Редактирано Януари 30, 2009 от BassTraffic Цитирай
pioneer 306c Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) ^ по този случай един колега казваше на клиентите на които им се е видяла висока цената но после са се върнали пак при него: Където сте са ебали там ще ходите да раждате. Редактирано Януари 30, 2009 от pioneer 306c Цитирай
bobikosatkata Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Явно е,че има конкуренция в тая област.Това при всеки случай е добре за потребителя,но аз в крайна сметка,от толкова недомлъвки така и не разбрах,в чий ръце да оставя електо-акустичния си Ovation. Забелязах,че се споменават Христо Георгиев,Валери Градинарски и Диката(обаче в Пловдив),като добри лютиери. В случая парите не са проблем, важно е качеството и съм далеч от идеята за каквато и да е било рекалама на някого-100 % чист интерес!Споделете опит,МОЛЯ! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Ако говориш за Христо от Люлин съм виждал в тях цигулки и др. акустични инструменти,та сигурно има опит с тях ,друг е въпроса колко време ще те бави. Цитирай
Dikata Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 Явно е,че има конкуренция в тая област.Това при всеки случай е добре за потребителя,но аз в крайна сметка,от толкова недомлъвки така и не разбрах,в чий ръце да оставя електо-акустичния си Ovation. Забелязах,че се споменават Христо Георгиев,Валери Градинарски и Диката(обаче в Пловдив),като добри лютиери. В случая парите не са проблем, важно е качеството и съм далеч от идеята за каквато и да е било рекалама на някого-100 % чист интерес!Споделете опит,МОЛЯ! според мен,няма нужда да се сондира така мнение.всеки си хвали автомонтьора и зьболекаря ,независимо колко е в час. всеки,които има нужното ниво,ще ти свьрши работа.явно предпочиташ човека да е от софия,така че избора ти явно е там.аз и без това не мога скоро....отпадам от класацията .сьвета ми е да предявиш следните претенции: качествени позиции,подготвен фнгбрд,никакви лепила,и наи-важното-китарата да подлежи на безпроблемен рефрет и след това!!! пьк и само от опит ще разбереш кои вьрши работа... Цитирай
bobikosatkata Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 ^Не се обиждай!За твоята работа съм чел само много добри отзиви.Но имам малко бебе,доста съм зает и за съжаление нямам никакъв път към Пловдив .Но знае ли човек... Цитирай
Dikata Отговорено Януари 31, 2009 Отговорено Януари 31, 2009 не бе,какво обиждане,всичко е ток! Цитирай
bobikosatkata Отговорено Февруари 1, 2009 Отговорено Февруари 1, 2009 ^За по бира съм винаги готов Цитирай
Rammkopf Отговорено Февруари 2, 2009 Отговорено Февруари 2, 2009 сьответно знам,че за една китара стаг или скуаяр са много кинти....за това отдавна спрях да се занимавам с тези китари.има си и хора,които бачкат евтино и те поемат тая ниша.всичко си е ток. Ти затова ли ме отсвири в средата на миналия месец? А аз разбрах, че си бил зает просто! Цитирай
chileto Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 (Редактирано) Здравейте, Търся човек, който да смени праговете на ето тази китара: IBANEZ GRG250DX BKF 1P05 GIO series/GRG series 2014/11 - 2015/10. Тук могат да се видят всички детайл по нея, след като се изберат параметрите от снимката: https://cs.hoshinogakki.co.jp/pcw.nsf/home.xsp?lcc=BG#HGCTopLabel Китарата е купена чисто нова и ми е много удобна. Проблемът е, че за малко над една година яко свирене и изпилих здраво оригиналните прагове. За нея ползвам почти от самото начало (след лека корекция на пружините) класическите Ърни Бол 10-46 за D#, тъй като с бандата не сме много по-тежкия звук - по-скоро хелоуински, мейдънски и подобни... Както и да е, това предполагам не е толкова важно. Мисълта ми е следната: Търся някой с доста опит и рутина в тази област, който да и смени праговете (ако може с нещо по-солидно от фабричните в момента, а и малко по-високи от тях, тъй като на Shectera - другата ми китара с която свиря, те са видимо по-високи от тези на Ibaneza, и това ми прави тона по-стабилен като че ли, а може и да си въобразявам - не съм много вещ в тази област, но за мен разлика има). Ето го Шектъра: Моля също, след смяната на праговете, да поогледа китарата за тунинг, ако се налага нещо - смяна на потенциометри, кондензатор, предложение за други хъмбъкери, лок нъта, ключове, крепежи - тъй като тези вече са доста поизтъркани и т.н. Към момента, всичко по нея е от производителя. Преди време (в началото на лятото) пробвах комплект Dimarzio (бридж и нек), но не ми хареса звука и върнах оригиналните адаптери, (не помня модела на Dimarzio-то, защото ги продадох). От Варна съм, но това не пречи да пратя китарата където и да е в БГ (естествено за моя сметка). Можете да се свържете с мен на тел: 0895 731 532 ( + Viber & WhatsApp), за да уточним подробностите... Поздрави, Йордан Йорданов Редактирано Декември 9, 2016 от chileto Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 Диката от Пловдив е твоя човек. На скоро виждах Ibanez със сменени прагове от него, майстор си е! Бачка с Еконт, така че няма проблем да му я пуснеш. Цитирай
chileto Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 Диката от Пловдив е твоя човек. На скоро виждах Ibanez със сменени прагове от него, майстор си е! Бачка с Еконт, така че няма проблем да му я пуснеш. Благодаря за съвета. Мога ли да намеря негови координати тук във форума, за да се свържа с него? Цитирай
chileto Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 Извинявай за глупавия въпрос... Малко по-нагоре по постовете от темата го открих... Благодаря ти! Цитирай
chileto Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 Все още търся човека. За да съм честен оставих съобщение на колегата от Пловдив, но той виждам че за последно е бил активен през 2010 година, а и от негови стари постове разбирам, че не май е спрял да взема работа... Както и да е... Ще се радвам някой да я постегне. Поздрави, Цитирай
Recommended Posts