Jump to content
Българският форум за музиканти

Сравнение на 5 вида говорители и три вида 2x12 кабинета


liquid_death

Recommended Posts

Ето 2 видеота на говорители и различни кабинети.първото видео презентира различните видове говорители в кабинет 1x12" записани с Studio Projects B1 на 1м разстояние в центъра на кабинета.Второто видео е за 3 двойки говорители в 3 вида кабинети 2x12".Записано е със същия микрофон на 1м насочен към центъра на кабинета.

На двете видеота е използвана китара Custom V махагон+ЕМГ 81 на бридж.Семплите са от песни на групата ми - Abaddon.Ампа е 100вата 6л6 по пиви 5150 усилен на 40% нейде.

Enjoy!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От първия клип най-много ми допада Celestion G12T100.Другите ми идват малко bright.

От втория...не мога да преценя,докато слушам едното забравям как е звучало предното... :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От говорителите харесах G12V30 & G12T100.

При кабинетите много варианти и се омотах тотално. Сори... :)

 

Съвет за другия път - надписите да стоят през цялото време, защото като превъртам да чуя директно два семпъла се губя кой кой е... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е този алнико БОАД, хареса ми за грачене, макар че идва малко в повече?

Селешън - ок.

Еминенс не ме радват, поне от чутото.

 

Наистина с по-два говорителя в кабинет е по-готино, обаче не се ориентирах, трябва да се гледа по-внимателно отново.

 

Поздравления за труда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз мисля, че всички варианти са звучали доста сносно, но този микрофон не е за тази цел. Познавам го много добре и мога да кажа от личен опит, че не става за озвучаване на китарен бокс с какъво и да е говорител и независимо от блендата...в този смисъл сравнението и впечатлението от всички говорители не е меродавно, тъй като хората остават с погрешно впечатление за качеството им...мисля, че с подходящ избор на мик и позициониране биха се получили коренно различни резултати и доста мнения биха се променили :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не е удачно избраните модели на Eminence да се сравняват с Vintage 30 за дет метъл саунд. На Eminence препоръчваните говорители за тежка музика са Man O War и Black Powder и за тях ревютата са доста добри.

 

По мое мнение, най-добрият говорител за метъл и изобщо по-модерна твърда рок музика на Celestion е G12K-100, но той е и с около 30 евро по-скъп от V30. На V30 средите ми режат ушите, не мога да разбера защо го слагат в почти всички кабинети, може би Celestion го промотират сред производителите на усилватели на много тънки цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На V30 средите ми режат ушите, не мога да разбера защо го слагат в почти всички кабинети
може би защото е по-пробивен,и се предполага,че с кабинети се свири с група,а не в къщи :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно средите излизат на преден план при V30 а те са в основата на китарния тон...предполагам обаче, че като се търси дет, траш блек или подобен тип тон, точно те са най често дразнещите и оттам може да се получават недоразумения :) Аз лично откак си взех меса ректо с В30 не мога да се нарадвам точно на средния регистър...въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може би защото е по-пробивен,и се предполага,че с кабинети се свири с група,а не в къщи :)

 

Ами не знам, свирил съм с Маршалски кабинети с Celestion Heritage & Greenback говорители, те също имат доста изразени среди, но звучат доста по-благо. На V30 просто звука не ми харесва, винаги ми звучи някак си "fizzy", все едно от транзисторен амп.

 

Иначе признавам, че не съм слушал от старите английски Vintage 30. Те може и да са доста по-добри, но и без това не се продават от години насам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1x12 най-ми харесава G12V30 и Eminence V12.

При големите кабинети, най ми хареса G12T100.

Този Boad Alnico звучеше доста добре, ни мисля, че не е метъл говорител.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че всички варианти са звучали доста сносно, но този микрофон не е за тази цел.

Точно си мислех и аз да попитам защо записваш с микрофон с голяма мембрана а не с динамичен микрофон. Класиката е Shure SM57 но има и тонове други които вършат работа. Изменя се (споре мен лични се разваля, но не искам да натрапвам моето мнение на никои) веригата на звукоизвличането по доста нестандартен начин, ноооо кои както му е кеффф :D

 

все пак си мисля че семпли динамичен микрофон "заврян" в говорителя ще са по-меродавни. само така може да се "вземе" динамиката на говорителя ... особенно за тежка музика ... да за тежка музка. За други стилове мембранният микрофон може и да има предимства пред динамичните си братя ;)

 

Поздрави и мерси за семплите!

Александър

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Telerig - Да, може би сгреших с избора на микрофон, но се спрях на този за да е най-безпристрастно, като го разположих далеч.Целта ми бе, не да изкарам най-добър звук, а да покажа разликите между говорителите, които за жалост са пак малко объркващи.

 

@vhcs - Може би наистина сгреших с избора.См57 не избрах(както и друг динамичен) защото те се слагат в близост до мембраната и точно определено място, което за всеки говорител е на различно място... примерно дъсткапа на В30 е доста по-малък от този на Т100, което определя различно позициониране.Ако бях избрал този подход, трябваше да променям положението за всеки говорител, за да изкарам най-доброто от него и не би било референтно...то би станало друго по замисъл сравняване, което може и да се навия да тествам :)

 

 

@Angermeans - Иначе точно средите на В30 и мен ме кефят, особено средно-високите и за дет метъл са определено много нужни, като се има предвид, че ампове като ректифайъра и 5150 са малко "тъмни"(сравнени примерно с маршал).Това е причината да ги ползват с тези усилватели и по-малко с маршалите(за които си е т75 класика).В30-ката ми е английска.

 

 

@Hillbilly - :) Точно!

 

@Evtim Djerekarov - Говорителят е BEAG.Определено не е метъл говорител, но сам по себе си е много гот, примерно с едно АЦ30 би бил екстра.

 

 

Бих се навил отново да направя теста, но с други микрофони и позициониране, добра саунд карта и повече ампове, защото съм забелязал, че определени ампове си харесват определени говорители.При нов тест бих взел някой друг китарист за да има и повече бленди и стилове.... би станало гот прекарване на деня :)

 

Поздрави на всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.