stivak Публикувано Август 12, 2010 Share Публикувано Август 12, 2010 колеги флопито взеда се чува доста и неиска да чете дискетките какво може да е станало с роланд г 600 съм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 смени го 12лв струва едно ново флопи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stivak Отговорено Август 13, 2010 Автор Share Отговорено Август 13, 2010 смени го12лв струва едно ново флопи. и аз така ще направя ще го сменя но незнам имали значение какво ще е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Струва ми се, че някъде из форума имаше линкове към разни китайски джаджи, които можеш да свържеш на мястото на флопито и да ползваш USB-флашка вместо дискети, което е доста по-удобно и безпроблемно, но това го споменавам само защото го мернах, иначе разбирачите могат да си кажат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Аз имам проблеми с флопито на моя Korg, но вместо с него, трансферирам информация с компютъра през MIDI интерфейса. За целта е необходима подходяща за модела програма. Потърси в интернет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 колега,Налбантов продава флопита за G 600 -преди година беше 120 лв/когато аз сменях/.Про бозов беше 160 лв.Смяната е елемнтарна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 (Редактирано) Дискутирахме наскоро темата за трансформация на флопито към по модерен метод с флаш карти/usb но не е толкова евтино. Интерфейса на двата стандарта е съвсем различен и решение все пак намерих,но едва за някви си 200-300 долара в и-бей.От което няма много смисъл. Вече има и USB външни флопита,някой да не се набута да си вземе такова.Търсете си от нормалните флопита с IDE паралелен интерфейс. Ако някой се затруднява в търсенето аз работя в сервиза на компютърна фирма ..... в Пловдив i продаваме нови,черни флопита NEC на цена 15лв ,като ще осигуря монтаж на всеки желаещ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! Ако имате въпроси-ЛС. Едит: За пореден път се изумявам колко печели Бозов Редактирано Август 13, 2010 от mrdds Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tony78 Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 смени го12лв струва едно ново флопи. Това флопи за 12 лева е за компютър за G600 няма да стане.За Roland флопито върви от 120 до 160лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 (Редактирано) Ако говориш за zip disk-а да,но флопитата на всички клавири са едни. 3,5" FDD напълно съвместими с компютрите и клавирите. Явно тук объркахме понятията флопи и зип диск. Редактирано Август 13, 2010 от mrdds Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Neven Отговорено Август 13, 2010 Share Отговорено Август 13, 2010 Съвместими ама не съвсем, марки като Yamaha, Korg, Gem, Technics поне за тези съм сигурен , използват стандартни РС флопита, но при Roland съвсем не е така техните флопита на външен вид са същите но има разлика в четящото устройство , явно пишат по различни писти върху дискетите. Затова роландските флопита са доста по скъпи от стандартните. Възможно е и да греша къде по скоро е разликата дали в четящото устройство или в управлението (накой запознат специалист може да се изкаже по въпроса) , но разлика определено за съжаление има. Успех на колегата със смяната на флопито, но преди да дадеш 160 за ново роландско флопи пробвай от някое стандартно да вземеш четящата / записваща глава и да я смениш с тази от флопито на роланда. То и без това е сдало багажа , така че нищо не губиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stivak Отговорено Август 14, 2010 Автор Share Отговорено Август 14, 2010 леле обадих се на бозов иска 180 лв. незнам траа да се мача да го оправя ако някой знае как да вкарвам стилове по друг начин да ми каже моля ви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanil Отговорено Август 15, 2010 Share Отговорено Август 15, 2010 колега,няма смисъл да пускаш теми и да слушаш мнения--само ново флопи става..Аз съм минал по тоя път!Налбантов го продава за 120 лв...ако искаш ще ти дам телефон.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mosho79 Отговорено Август 15, 2010 Share Отговорено Август 15, 2010 колеги флопито взеда се чува доста и неиска да чете дискетките какво може да е станало с роланд г 600 съм Колега , обади ми се на 0898617727 (Мишо) ! Знам кой може да ти помогне ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzikanta_mari Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Не знам...но ако дискетите от Роланд-ско флопи се записваха по различен начин, то после те не би трябвало да се разчитат на компютър, което всъщност става......по тази логика обикновено флопи ще стане на роланд, освен ако шините не са различни или захранването??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rankov Отговорено Август 21, 2010 Share Отговорено Август 21, 2010 За огромно съжаление колега това е горчивата истина. За Роланд флопито е напълно различно от компютърното. Знам от собствен опит. Затова много музиканти избягват марката Роланд, заради скъпите флопита които често се повреждат и заради гумичките на клавишите които също са слабо място на марката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts