Jump to content
Българският форум за музиканти

rankov

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно rankov

  • Рожден ден 06/05/1976

Previous Fields

  • Инструмент
    roland em55

Contact Methods

  • AIM
    svetlin.rankov
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Добрич

rankov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Аз използвам Virtual Sound Canvas много бързо конвертира и работи безотказно.
  2. Аз също имам ЕМ55, но слава богу до сега не съм имал такъв проблем. Но според мен най-вероятно е да ти задържа копчето на USER STYLE. Решението на проблема е лесно просто трябва да се отвори клавира и да се смени мекрета отдолу/тоест едно малко ключе, което се намира под копчето/.
  3. Колега най-лесно ще ти е на компютъра. Инсталираш си един CAKEWALK PRO AUDIO или CAKEWALK SONAR отваряш си през него миди файла и си го обработваш както си искаш.
  4. И аз съм го правил над 10 пъти, но доколкото разбрах колегата досега не го е правил и като за първи път ще му е трудно. А шом си го правил мисля знаеш че не трябва да се шкури, да се стърже, да се използват определени препарати и т.н. А и едно по-силно натискане при почистване на самата гумичка и се къса коксчето и... после нови гумички.
  5. Колега, този проблем е често срещан при Роланд. Имаш или зацапани, или скъсани гумички на клавишите. Проблема е че трябва да се отвори клавира, да се откачат клавишите на въпросната октава понеже гумичките са на лента по една октава, много внимателно да се изкара лентата с гумичките и много внимателно да се почисти. Моят съвет е най-добре отиди на майстор защото е голяма играчка а и трябва много внимателно да се пипа.
  6. Опитай да си усилиш микрофона от настройките на компютъра.
  7. Напълно съм съгласен с spellsingero. Преди години когато започвах да свиря по морето голяма мечта ми беше да си купя микрофон Електровойс, но за огромно мое съжаление се оказа че колкото и да опитвах да го настроя просто не ми пасна на гласа. Оттогава работя само с микрофони Шур /sm58: 568sb: Beta58/ и честно казано никога не съм имал проблеми. А относно дистанционните микрофони Аудиотехника не съм особено очарован.
  8. Да не би софта ти да не е пълен или да има някой повреден файл? Каква версия е? Този който имам аз е:v104 и е с две дискети имам и мануал как да се инсталира. Ако искаш мога да ти го изпратя да пробваш с него. Може пък да тръгне.
  9. Ами колега единственото, което мога да помогна е да ми изпратиш мидито на е-mail : rankov_1976@abv.bg да го пусна на моя клавир да видим дали и там ще има проблем. Понеже и аз имам софтуера, но ме домързя да го преинсталирам и още съм със фабричния.
  10. Колега извинявам се, но Роланд ЕМ55 има памет за МИДИ. Вкарваш дискетата избираш си мидито след това натискаш EXECUTE на дисплея започва да ти мига една дискета, когато спре да мига значи файла ти е зареден в паметта,след това вадиш дискетата и го плейваш. Неудобното е 1:Става много бавно и 2:Паметта е ограничена мисля до около 100-120 такта. Все пак ниюо не пречи да опиташ.
  11. Колега, мидито направо от дискетата ли го пускаш или го качваш в паметта и тогава го пускаш? Опитай първо да го качиш в паметта изкарай дискетата и тогава го пусни. Но има вариант да не може да го зареди ако е прекалено голямо. Ако и така не става тогава ще се наложи да орежеш малко барабаните. Успех!
  12. За огромно съжаление колега това е горчивата истина. За Роланд флопито е напълно различно от компютърното. Знам от собствен опит. Затова много музиканти избягват марката Роланд, заради скъпите флопита които често се повреждат и заради гумичките на клавишите които също са слабо място на марката.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.