Jump to content
Българският форум за музиканти

mrdds

Members
  • Мнения

    89
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Роланди само

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Mainatown

Последни посетители

459 профилни разглеждания

mrdds's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-11

Обществена Репутация

  1. С този телефон 7024018926 и от населено място Богомолско Коrg Pa 800 организатор очевидно е arranger е превеждано с гугъл преводача.Обявата е фалшива от където и да я погледнеш.
  2. steeltanto,не сме се събрали тук да си мерим способностите и уменията.Няма нужда от злобни коментари.Всички сме приятели тук. Въпроса беше,че като вкараш едно и също миди в Е50 и GW-8 не звучи еднакво и инструментите на gw-то звучат като някоя детска свирка.Не става въпрос за нива на нотния текст и волумета..Евала ти правим,ако наистина си успял да докараш инструментите да звучат добре.Според мен е невъзможно с настройки на ефекти и волумета да оправиш зле звучащ инструмент. А и като знаеш толкова неща информирай неосведомените като нас,та да се научим и ние. По повод автономната озвучителна система...не знам до колко си отварял клавири и си гледал какво реално е това- крайно стъпало с 50W от 10 елемента на обща стойност не повече от $20 и 2 говорителя .Не мога да се съглася,че това сваля цената на клавира.
  3. Кое му е класното колега? Това,че е в най ниския ценови клас ? Това,че масово по чужди и наши форуми музикантите се оплакват от него? Музиката всеки я възприема различно.И за едни уши тя е хубава за други не. А това с мидитата коригирани както трябва...падам от смях. Не знам как ги коригираш,но аз като пускам едно и също миди през клавира,през кюбейса в WIN и през Logic Pro на Apple ми звучи по 3 различни начина. Що ли така става? Виж за стиловете съм съгласен,но миди и стил са две различни неща .Там си иска настройка и изпипване,но за софтуерните инструменти и ударни сетове за мидитата GW-8 не струва. А и темата е за това,не за контрола върху ефектите в детайли.Колкото и контрол над ефектите да имаш като е зле звучащ инструмента няма какво да му се направи повече.Juno stage има много по-добре звучащи инструменти от GW,a е почти за същите пари.
  4. http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/50899-%26lt%3B%26gt%3B-noeeiaaa-dheoie-adhaiceiaaioe-aeaaiaee-midi-e-oi/ Това е темата за споделяне на мидита,стилове и инфромация.Виж линковете,свали си и пробвай,но да ти кажа...много хора се оплакват от сетовете на GW8. Тъпа,евтина самосвирка за детската градина или да се учи някой ученик на пиано.
  5. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Pa 80: 62 Voices, 62 Oscillators – Filters with Resonance Pa500 :Extended Definition Synthesis- 80 Voices, 80 Oscillators – Filters with Resonance - Three band EQ for each track Според мен Ра 500 надделява.А и какво ти пречи да отидеш във Варна от където мисля,че беше човека и да го пуснете да го чуеш.Все пак не купуваш дистанционно за телевизор за да се довериш на снимките в интернет само. А и ако се разходиш по кръчмите вероятно ще намериш все някой да свири с такава свирка. Корг никога не са вадили калпав звук,особено от РА-серията.Мисля,че ако наистина търсиш кръчмарски клавир това е твоя. Успех!
  6. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Много добре си определил GW8 За твоя стил музика ти трябва самосвирка от кръчмарски тип. Мисля,че един KORG PA500 като този от тази обява се връзва и на парите и на изискванията ти: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/109270-korg-karma-korg-pa500/ Флашки,мемори карти,солид стейт диск,LCD голям дисплей, всичко каквото ти е необходимо за кръчмата.Ето и повече характеристики: http://www.korg.com/Product.aspx?pd=294 На твое място не бих се замислил за тези пари.
  7. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Динакорд България са вносители на Ямаха.Имат магазини и във Варна и в Русе http://www.pro-technica.com/read.php?cCat=102
  8. Всъщност паметта си е проста EDO рам . Все оше се намира по оказионите такива плочки на цена от 5-10лв бройката. По- новите корги са с DDR или SD ram memory. Монтирах скоро на Ра2Х мисля,че беше sd rаm 256МВ компютърна памет.Но на ра 800 съм почти сигурен,че беше EDO. НЯма смисъл да се купува памет с марка корг и в музикалните магазини да ви дерат кожите при положение,че става с много по евтина. Ако имаш възможност снимай паметта на клавира ти и да я видим каква е.
  9. Е 50 разбира се! Особено за тези пари... Корга е хубав,но ако го сравянваш с някой по-стар модел на роланд. А за кючеци...ако умееш да свириш ще скриеш корга под масата. Къде къде по добре е да си с хард диск,USB,слот за карти и всичко друго каквото го има и корга...даже повече. Имам много чалга стилове за роланд.Ако го вземеш обади се,и аз съм от Пловдив,да ти заредя клавира с "кючеци".
  10. Ефекти ли....?? Гласовете ви са перфектни,а звучат като на микрофон за компютър. Пуснете ефектите,ревербче,ехо... малко да зазвучат.На риълтек драйвера има един еквилайзер-room... е така точно ми звучите,все едно пеете в стаята зад мен. Иначе сте перфектни като изпълнение. А инструментала от интернет ли е или е изсвирен?
  11. Ръждясали кондензатори.... пак ще са поляти с нещо за да ръждясат. Сменят се.Ще ти е нужна духалка или добър поялник,паста,нови кондензатори. Ако можеш направи една снимка на проблема да добием представа.Огледай кондензаторите да видиш какви параметри имат и евентуално потърси нови в магазините за електронни компоненти.
  12. Полят е най вероятно. Ако е било с течност съдържаща захар ... Отгоре са ги почистили,но там където не може да се достигне,а именно под клавишите където са контактните точки и гумичките без разглобяване няма да минеш. Това са елементарни ремонти.Ако имаш малко техническа мисъл ще се справиш сам.
  13. Защото са класически кръчмарски самосвирки и двата модела. За съжаление и двата са от '96-'98г. и обикновено са умрели от свирене. Тези модели бяха изключително търсени от къчмарските оркестри и музиканти. Свирил съм на G600 и мога да кажа,че според мен е по-добър от корга( корга само съм го слушал/гледал ) 1.Има уникални бленди,ако го търсиш за народна музика е перфектен,възможност за корекция на бленда,смесване на 2-3 бленди и зареждане от дискета на външни такива 2.Секвенсера им е удобен за композиране,мисля,че 16 траков беше , много от стиловете ми са правени на такава свирка. 3.Саунд модула е революционен.С него се направиха едни от най-добрите модели клавири на роланд:G600/G1000/EM2000 За жалост все още се търгуват за 500-600лв такива умрели от старост машини.Всъщност то само клавиатурата се хаби от свирене.Електрониката е желязна и не проявява дефекти.
  14. какво по точно прати пич бенда....?? "Каквото си иска" не дава информация? Да не си взел свирката със променени настройки на функциите на джойстика и сега като си върнал фабричните настройки да си мислиш,че не е наред.
  15. За тези пари - детска играчка. Кво пиано, кви звуци?? Най евтиното за което се сещам е една миди клавиатура и софтуерни звуци.Всъщност има един модел на M-AUDIO-Prokeys88sx с вградена пиано бленда,която никак не е лоша и не ти е нужен компютър.Дори надминава повечето синтезатори в ценовия клас около 1000лв. Нея по може да я намериш втора употреба за 350лв. Добави си още толкова за 2 що годе добри активни колонки и ще имаш хубав пиано звук.Другото е ала бала.С пръдня боя не става.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.