Jump to content
Българският форум за музиканти

mrdds

Members
  • Мнения

    89
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mrdds

  1. С този телефон 7024018926 и от населено място Богомолско Коrg Pa 800 организатор очевидно е arranger е превеждано с гугъл преводача.Обявата е фалшива от където и да я погледнеш.
  2. steeltanto,не сме се събрали тук да си мерим способностите и уменията.Няма нужда от злобни коментари.Всички сме приятели тук. Въпроса беше,че като вкараш едно и също миди в Е50 и GW-8 не звучи еднакво и инструментите на gw-то звучат като някоя детска свирка.Не става въпрос за нива на нотния текст и волумета..Евала ти правим,ако наистина си успял да докараш инструментите да звучат добре.Според мен е невъзможно с настройки на ефекти и волумета да оправиш зле звучащ инструмент. А и като знаеш толкова неща информирай неосведомените като нас,та да се научим и ние. По повод автономната озвучителна система...не знам до колко си отварял клавири и си гледал какво реално е това- крайно стъпало с 50W от 10 елемента на обща стойност не повече от $20 и 2 говорителя .Не мога да се съглася,че това сваля цената на клавира.
  3. Кое му е класното колега? Това,че е в най ниския ценови клас ? Това,че масово по чужди и наши форуми музикантите се оплакват от него? Музиката всеки я възприема различно.И за едни уши тя е хубава за други не. А това с мидитата коригирани както трябва...падам от смях. Не знам как ги коригираш,но аз като пускам едно и също миди през клавира,през кюбейса в WIN и през Logic Pro на Apple ми звучи по 3 различни начина. Що ли така става? Виж за стиловете съм съгласен,но миди и стил са две различни неща .Там си иска настройка и изпипване,но за софтуерните инструменти и ударни сетове за мидитата GW-8 не струва. А и темата е за това,не за контрола върху ефектите в детайли.Колкото и контрол над ефектите да имаш като е зле звучащ инструмента няма какво да му се направи повече.Juno stage има много по-добре звучащи инструменти от GW,a е почти за същите пари.
  4. http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/50899-%26lt%3B%26gt%3B-noeeiaaa-dheoie-adhaiceiaaioe-aeaaiaee-midi-e-oi/ Това е темата за споделяне на мидита,стилове и инфромация.Виж линковете,свали си и пробвай,но да ти кажа...много хора се оплакват от сетовете на GW8. Тъпа,евтина самосвирка за детската градина или да се учи някой ученик на пиано.
  5. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Pa 80: 62 Voices, 62 Oscillators – Filters with Resonance Pa500 :Extended Definition Synthesis- 80 Voices, 80 Oscillators – Filters with Resonance - Three band EQ for each track Според мен Ра 500 надделява.А и какво ти пречи да отидеш във Варна от където мисля,че беше човека и да го пуснете да го чуеш.Все пак не купуваш дистанционно за телевизор за да се довериш на снимките в интернет само. А и ако се разходиш по кръчмите вероятно ще намериш все някой да свири с такава свирка. Корг никога не са вадили калпав звук,особено от РА-серията.Мисля,че ако наистина търсиш кръчмарски клавир това е твоя. Успех!
  6. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Много добре си определил GW8 За твоя стил музика ти трябва самосвирка от кръчмарски тип. Мисля,че един KORG PA500 като този от тази обява се връзва и на парите и на изискванията ти: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/109270-korg-karma-korg-pa500/ Флашки,мемори карти,солид стейт диск,LCD голям дисплей, всичко каквото ти е необходимо за кръчмата.Ето и повече характеристики: http://www.korg.com/Product.aspx?pd=294 На твое място не бих се замислил за тези пари.
  7. mrdds

    Синтезатор Yamaha

    Динакорд България са вносители на Ямаха.Имат магазини и във Варна и в Русе http://www.pro-technica.com/read.php?cCat=102
  8. Всъщност паметта си е проста EDO рам . Все оше се намира по оказионите такива плочки на цена от 5-10лв бройката. По- новите корги са с DDR или SD ram memory. Монтирах скоро на Ра2Х мисля,че беше sd rаm 256МВ компютърна памет.Но на ра 800 съм почти сигурен,че беше EDO. НЯма смисъл да се купува памет с марка корг и в музикалните магазини да ви дерат кожите при положение,че става с много по евтина. Ако имаш възможност снимай паметта на клавира ти и да я видим каква е.
  9. Е 50 разбира се! Особено за тези пари... Корга е хубав,но ако го сравянваш с някой по-стар модел на роланд. А за кючеци...ако умееш да свириш ще скриеш корга под масата. Къде къде по добре е да си с хард диск,USB,слот за карти и всичко друго каквото го има и корга...даже повече. Имам много чалга стилове за роланд.Ако го вземеш обади се,и аз съм от Пловдив,да ти заредя клавира с "кючеци".
  10. Ефекти ли....?? Гласовете ви са перфектни,а звучат като на микрофон за компютър. Пуснете ефектите,ревербче,ехо... малко да зазвучат.На риълтек драйвера има един еквилайзер-room... е така точно ми звучите,все едно пеете в стаята зад мен. Иначе сте перфектни като изпълнение. А инструментала от интернет ли е или е изсвирен?
  11. Ръждясали кондензатори.... пак ще са поляти с нещо за да ръждясат. Сменят се.Ще ти е нужна духалка или добър поялник,паста,нови кондензатори. Ако можеш направи една снимка на проблема да добием представа.Огледай кондензаторите да видиш какви параметри имат и евентуално потърси нови в магазините за електронни компоненти.
  12. Полят е най вероятно. Ако е било с течност съдържаща захар ... Отгоре са ги почистили,но там където не може да се достигне,а именно под клавишите където са контактните точки и гумичките без разглобяване няма да минеш. Това са елементарни ремонти.Ако имаш малко техническа мисъл ще се справиш сам.
  13. Защото са класически кръчмарски самосвирки и двата модела. За съжаление и двата са от '96-'98г. и обикновено са умрели от свирене. Тези модели бяха изключително търсени от къчмарските оркестри и музиканти. Свирил съм на G600 и мога да кажа,че според мен е по-добър от корга( корга само съм го слушал/гледал ) 1.Има уникални бленди,ако го търсиш за народна музика е перфектен,възможност за корекция на бленда,смесване на 2-3 бленди и зареждане от дискета на външни такива 2.Секвенсера им е удобен за композиране,мисля,че 16 траков беше , много от стиловете ми са правени на такава свирка. 3.Саунд модула е революционен.С него се направиха едни от най-добрите модели клавири на роланд:G600/G1000/EM2000 За жалост все още се търгуват за 500-600лв такива умрели от старост машини.Всъщност то само клавиатурата се хаби от свирене.Електрониката е желязна и не проявява дефекти.
  14. какво по точно прати пич бенда....?? "Каквото си иска" не дава информация? Да не си взел свирката със променени настройки на функциите на джойстика и сега като си върнал фабричните настройки да си мислиш,че не е наред.
  15. За тези пари - детска играчка. Кво пиано, кви звуци?? Най евтиното за което се сещам е една миди клавиатура и софтуерни звуци.Всъщност има един модел на M-AUDIO-Prokeys88sx с вградена пиано бленда,която никак не е лоша и не ти е нужен компютър.Дори надминава повечето синтезатори в ценовия клас около 1000лв. Нея по може да я намериш втора употреба за 350лв. Добави си още толкова за 2 що годе добри активни колонки и ще имаш хубав пиано звук.Другото е ала бала.С пръдня боя не става.
  16. mrdds

    Anybody There live

    Браво! Добре се справяш като за годините си. Облякъл си се типично като ученик на концерт пред училището- кожени панталони,ако няма кожи стават и черни дънки и задължителната бяла,широко разкопчана риза ... 2 номера по голяма със запретнати ръкави. Ех как ме върна ме в ученическите ми години.
  17. То спрея струва 20 пъти повече от копчето. Такива бутони се предлагат по електронните магазини по 0,20лв и се сменят елементарно стига да си държал поялник някога.Ако имаш уменията да разглобиш клавира и да стигнеш до бутона няма да ти представлява проблем да го смениш.Преди да го купиш го свали защото има различни бутони по профил и захват.После с него в магазина и по обратния ред. Имайки предвид,че ЕМ50 е поне на 10г. модел напълно основателно е проблема да е в буона.А и при мен това е може би най често натискания бутон.
  18. Това е често срещан проблем на ЕМ серията.И аз дълго време се борих с ЕМ55 и това FACTORY . По принцип това е ресета на системата и в менюъла го дават да се прави когато блокира софтуера.Изпълнява се с натискане на user program бутона и пускане на клавира от on/off бутона. Забелязах,че системата се ресетва когато пусна клавира и непосредствено след това натисна бутона user program за да заредя някой от юзерите.Отчитам го на това,че след пускането са необходими 2-3 секунди да зареди системата,в противен случай с натискането на бутона се задейства зареждането на заводските настройки в юзерите. Вече повече от година не ми е правил този проблем,а преди това за 2г може би 2-3 пъти се получи,но сега когато го пусна винаги изчаквам няколко секунди преди да пипам каквото и да е . Другата причина може да е задържащ бутон на user program.
  19. Страхотно,аз се омагьосах само докато го слушах.Не мога да си представя дори ако съм на сцената . Благодаря за линка
  20. Не го нападайте човека,нека бъдем по благосклонни.Потрудил се човека,направил нещо,е за някои уши не толкова добро,но аз много се посмях и се радвах от сърце за ентусиазма. А и кво,оназ Хасан дето пееше кен ли...всички я слушахме по 100 пъти и се пукахме от смях.Спомням си и още един образ... Мустафа с изпълнението на give me one reason,що сега да не е същото.И да знаете и за това си трябва талант и не всеки го може. Радвайте се на живота,а на Виктор94 искам да му кажа да не се отказва,да твори,джаз,поп,рок квото му е кеф....и да го пуска от време на време да се порадваме и ние,че тази мелодия направо ми върна усмивката в тоя мрачен и дъждовен ден
  21. mrdds

    Съвет?

    Casio никога не са били върха на синтезаторите.Най често правят синтезаторчета за деца.Аз поне не съм видял един професионалист да работи с Casio. A относно секвенсера...то и на най скъпия синт секвенсера му работи с миди файлове.Няма друг формат. Ако нямаш парички за ново включвай го в компа и да ти работи само като клавиатура.Има много софтуери за целите,за които го ползваш.
  22. Като чета какво си писал си мисля,че ти трябва кръчмарска самосвирка със секвенсер за малко пари.Единственото ,за което се сещам е KORG PA50SD Разликата със по стария модел РА50 е ,че са заменили флопито с Sequre digital(SD)мемори карта.Няма вече дискети,флопита,зъгър-мъгър ерори и проблеми.Купуваш си една мемори карта за 10лв и пълниш доживот мидита и стилове.Има 16 траков секвенсер на който лесно ще си направиш стилове,вариации и аранжименти ,достатъчно бленди и то точно такива,каквито се свирят в чалгата и балканската музика и струва само 1500лв чисто нов.Ако имаш повече мангизи за даване- KORG PA2X,PA3X ... Зарежи ямаха(я не маха).Немат клавири за кръчма.
  23. M-Audio ProKeys 88sx е същата миди клавиатура,но има няколко вградени бленди-grand,soft.EL piano,organ. Ао ще свириш само на пиано не ти трябва модул.Клавиатурата може да се намери нова около 500-600 лв http://eshop.bg-audio.com/vmchk/Midi-kontroleri/M-Audio-ProKeys-88sx.html
  24. Привет И аз като теб избирам вече повече от половин година перфектния клавир и още не съм намерил такъв,но това е друг въпрос. Тъй като съм пристрастен към марката Rоland,незнайно защо,може би защото първия ми клавир беше такъв,втория също и т.н бих ти препоръчал Roland Fantom G или Х /7 или 8 съответно със 76 и 88 клавиша. По мои наблюдения това е единствената хубава свирка с Progressive Hammer-Action Keyboard,което най много се доближава до клавишите на гранд пианото.Разбира се трябва да се отчете факта,че няма как електрониката да замени неусезаемо механиката на акустичното пиано. Съчетанието на такава клавиатура и доста добрата електроника прави този модел мечта за много музиканти.Особено пианисти,които не свирят трилери и народна музика.За това НЕ СТАВА! Тежки клавиши,дълбок ход ... няма как. На практика това си е един компютър с пианистична клавиатура....щом дори мишка можеш да си включиш До колкото съм чувал това е любимия клавир на Елтън Джон ...след рояла,разбира се Свирил съм на ел.пиано yamaha с полупианистична клавиатура и според мен няма голяма разлика с обикновените синтезаторни клавиатури.Може би съвсем малка тежест на клавиша го различава. Най добре иди в някой голям музикален магази,който може да ти предложи 3-4 вида ел.пиана,фантома ,който ти предложих и някой по елитен синтезатор за да си направиш собствено сравнение. Аз пък си харесах Roland Juno Stage и се ядосвам как може да го оставят без секвенсер.Този клавир покрива 5 от 6-те мои изисквания. Някой да каже мнения освен ревютата в интернет?
  25. Няма смисъл да пишеш на роланд.Веднъж го направих и след повече от месец чакане получих отговор да се обърна към регионалният дилър.А исках просто по стара версия на софтуера.Само си навлякох излишен спам в пощата от техния сайт.Пращат ми някви рекламни мейли.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.