Jump to content
Българският форум за музиканти

Забива ритъма на Midi-то


mrdds

Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам необясним проблем...

 

Направих няколко мидита .Записах отделните тракове като първоначално от клавира записах ударните от зареден стил с бас и лек щрайх.С програмка добавих китари,стрингс,още чинели,перкусии,хор на места в песента.И 16-те трака,които клавира ми зарежда свършиха.Остана да свиря пианото.Нарочно не вкарах пианото в трак за да мога да импровизирам и то да бъде динамично при всяко изпълнение .

 

Идеята е да стане нещо като по пиано баровете-плейвам и свиря пианото върху мидито,като в мидито е вкаран баса,ударните,китарите.

 

Обаче стана нещо много странно: ритъма забива когато свиря в реално време,особено осезаемо е когато съм стъпил на цяла октава и когато солирам бързо с дясна ръка.На трилери е ужас.

Ако не пипам клавиатурата мидито си свири равномерно без проблеми,но засвиря ли отгоре му става мазало.

 

Правил съм и други мидита с по 5-6 трака.При тях това нещо го няма.

Махнах 3-4 трака от 16-траковото миди за да видя какво ще се случи.Разлика няма.

Някакви идеи как да оправя това явление?

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свършват ти гласовете на клавира. Много неща си наслагал да свирят в един и същт момент. В смисъл ако е 64 гласен максимума е 64 инструмента едновременно, като под инструмент се разбира всяка цъкалка от друмса, всяка нотичка и т.н. Казвам за друмса защото не се обръща внимание колко инструмента звучат примерно на първо време. Ако се съобразява друм трака с възможности (физически) на жив барабанист , колко неща може да удари едновременно в един и същ момент?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,намесена е комп програма,като съм добавял чинелчета,перкусии,които един двурък и двукрак барабанист няма да може да удари.Но дори и без тези тракове пак забавя ритъма.Да,значително по добре е,но нее като перфектно.Оставил съм 10 трака,на 7 от тях мисля,че са ударните и баса от готовия стил.Останаха 3 с китара стрингс и хор.И пак не е перфектно.

 

Какво предлагате да правя?

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължава да не е ясно КЪДЕ се просвирва цялото това произведение!

В компютъра в някой DAW софтуер ли се просвирват с включн в МИДИ ин кийборд? Ако е така - МИДИ тракове ли са, аудио ли, плъгини, етц.

Или нацвъкано с 14 000 неща МИДИ файлче се просвирва на някой синт? Ако е така - кой модел е синта. Просвири "произведението" в компа и виж къде кога колко гласа имаш.

Примерно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи си играх-изключих всички тракове освен ударните.

В мидито останаха само 4 трака с ударните.Вкарвам го с дискета в клавира.

Проблема остана.Изключвам варианта да са свършили 64-те гласа.

 

В този вид ритъма забива САМО при бързо солиране с терци или с трилери.Напомня ми на едновремешните компютри,които като си пуснеш mp3-ка и цъкаш в нета едновременно забиваха музиката.

Искам да поясня,че ритъма е бърз.Направих още едно миди с друг,но с почти това темпо ритъм.ПРоблема е същия.

Пробвах с бавен ритъмен блус и нещата са добре-не забива ,но темпото е по бавно от на другите два.

Ъпдейтнал съм софтуера от сайта на роланд.

Вече не ми идват идеи.

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто ритъма е бърз и е възможно машинката да не може да смогне при такива темпа. Пробвай малко да поорежеш барабаните, за тест само. Събери ги на по-малко тракове. Иключвай ги един по един да видиш какво е положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колега, мидито направо от дискетата ли го пускаш или го качваш в паметта и тогава го пускаш? Опитай първо да го качиш в паметта изкарай дискетата и тогава го пусни. Но има вариант да не може да го зареди ако е прекалено голямо. Ако и така не става тогава ще се наложи да орежеш малко барабаните. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,ЕМ55 няма собствена памет за копиране на мидита в нея.Плейва се директно от дискетата.Винаги така съм ги плейвал и не е имало проблеми никакви.Преди време ъпдейтнах софтуера от сайта на Роланд,не съм забелязал да се е променило нещо ,но проблема със забиването се появи след ъпдейта.

Ако искаш ще ти пратя миди-то да го пуснеш на твоя ем55 и да кажеш има ли проблем при възпроизвеждането. :greenangel:

Пиши ми скайп или e-mail на лично и ще ти го пратя утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих предложил следното.. според мен имаш 2 страни на проблема.

 

1. Хардуерна - флопито ти не работи добре или не чете с добра скорост, което налага почистване със специални дискети или имаш проблем с дискетата - т.е. пробвай с нова.

 

и другата страна

 

2. Софтуерна - може просто да се е бъгясал някак си след ъпдейта. Затова си мисля, че или ъпдейтни наново машинката или се пробвай да върнеш стария софт.

 

Пробвай комбинации от тези неща и мисля, че ще се получи.. никъде не си споменал, че си си взел нова дискета :)

Преди като ползвах дискети, много ядове брах и с флопита и т.н.

Дано това е от полза.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да,не съм споменал,но мисля,че на всеки би му минало през ума първо да смени дискетата :o

НЕ се оправи.Ъпдейтнах наново софта ,пак без резултат.За съжаление няма как да си върна първата версия на софтуера,с който клавира е излезнал от завода.Това като възможност ме гложди,но няма как да намеря стара версия на софта.

Флопито също го смених,макар да не ми се вярва да е от него,но сложих чисто ново(компютърно флопи),от където съдя,че роландските флопита са еднакви с компютърните флопита.Е проблема си остана.

Явно свирката е станала за смяна или за дрънкане просто.

 

И както един колега беше писал,че отдавна е забравил дискетите и флопитата,а ползва с клавира си и лаптоп май ще излезе най накрая прав. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами колега, какво да ти кажа :girl_witch: аз съм с модул + миди клавиатура, стар кийборд, лаптоп + миди клавиатура и няма дискети а у :) има и още една опция.. абсолютно всяко нещо направено си има "възтановяване на заводските настройки". Провери си из ръководствата, както и да форматираш дискетата от клавира и тогава пак да качиш нещата, защото ако той работи под система FAT а твоя комп на FAT32 е възможно да има несъответствие :)

 

УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,има възтановяване на заводските настройки,но това са "настройки" не е първоначалният софтуер,с който е излезнал от завода.

Има комбинация от два бутона при което се връщат заводските настройки-това са настроките на usser programs със стилове,бленти,вариации на бас и други такива,банките,ефектите на всеки upper и силата на звучене.... един вид по default

Както и да е,от преди бях решил да го сменям вече този ,явно вече дойде времето.

Благодаря на всички за загрижеността!

Редактирано от mrdds
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега извинявам се, но Роланд ЕМ55 има памет за МИДИ. Вкарваш дискетата избираш си мидито след това натискаш EXECUTE на дисплея започва да ти мига една дискета, когато спре да мига значи файла ти е зареден в паметта,след това вадиш дискетата и го плейваш. Неудобното е 1:Става много бавно и 2:Паметта е ограничена мисля до около 100-120 такта. Все пак ниюо не пречи да опиташ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.