Jump to content
Българският форум за музиканти

lookaway

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lookaway

  1. Здравейте! На мен си ми изглежда клавишната секция няма проблем. За избор на синтезатор е малко трудно, от това какво искаш да правиш с него, като нещата стоят така: ---------88 клавиша----------- 1. Ако искаш чисто пиано и т.н. с пианистична клавиатура имаш голям избор, защото нещата варират от 900-1400 лева средно, като можеш да си намериш прилична YAMAHA за тази цена, която да включва пиано, орган, цигулки и може би клавесин и т.н. Като естествено се сещаш, че има такива типове и за над 5000 2. Ако искаш някакъв синтезатор, с който да свириш из банди и да си правиш някакви композиции ли било вкъщи и други неща, според мен най-добрия избор се събира в YAMAHA MM8. Има си звуци (доста хубави), има си и хубава клавиатура. Цената му варира от 1300-1800 лева, зависи откъде го купиш. - За по-скъпи няма да говоря само имена ще кажа YAMAHA S90XS, YAMAHA MOTIF XS/XF, KORG OASYS, ROLAND FANTOM X-8/G-8. 3. Също така има варианти на M-Audio, но не се сещам точно за модела, където си купуваш клавиатура в която е добавено само пиано (до колкото аз знам), цената им не е над 700 лева, но пак да кажа, че не знам точно как стоят нещата. Има и вариант с клавиатурите на CME (например UF80), където си купуваш клавиатура и към нея вече си купуваш добавки, както пиано, така и други органи, синтове и т.н. но излиза малко по-скъпо за сметка на качеството. CME UF80 Piano Bundle в Thomann --------76 и по-малко клавиши---------- Тук нещата с избор на инстримент пак са същите просто цените намаляват. А ако искаш просто да си учиш упражненията има вариант да си набавиш MIDI клавиатура, която е с USB връзка и да си свириш през виртуални инструменти на компа! Това не е толкова сложно, колкото изглежда, ако решиш този вариант, мога да ти кажа горе-долу какво да направиш за да вървят нещата! В такъв случай можеш да паднеш доста с бюджета. Има клавиатура на Behringer за 260-280 лева с USB audio interface, който да си закачиш на компа ето ти и линк за това Тук . В крайна сметка можеш да разгледаш приемливи цени в онлайн магазин тук или просто да отидеш до най-близкия музикален и да видиш с какво разполагат. Да не ставам досаден с пост-а си трябва да приключвам Поздрави!
  2. lookaway

    Yamaha Motif Xf

    Между другото и аз ги гледах тея XF, даже разправях за него, ама наистина трябва да имаш доста парички, че да си позволяваш все новите неща. Аз лично за 6600 лева бих предпочел други неща.. освен ако не пазарувам с отстъпки и т.н. По-точно исках да кажа, че винаги новото е с нещо по-добро.. въпроса е друг в повечето случаи Както каза веднъж един колега, който много уважавам "хубав клавир е този, който изкарва пари" Айде лек ден на всички Поздрави!
  3. lookaway

    Kurzweil K2500r

    Аз сам си намерих някакъв вариант на модула на 16-те канала нагласям почти всички бленди, които ползвам, като си оставям 1 канал "работен" (на който ползвам повече от 1 бленда) и така тях поне мога да ги сменям от миди клавиатурата. Но все пак, ако някой колега се сети, как може да избегна това нещо с каналите и да спре да ме боли кръста да се навеждам до модула ще е супер по-добре !
  4. БЛАГОДАРЯ за изчерпателния отговор изчетох го 10 пъти. Почвам да се мъча, това е положението... Поздрави!
  5. Правилно е разбран въпроса, аз научавам тона, но когато почнем песента и те пеят още 2 гласа, не мога да се ориентирам и да си хвана моя.. отделно, че и моите хора само ме базикат за тея гласове и вече е доста належащо... уча партията на гласа, който трябва да изпея и когато дойде моя ред, не мога да се ориентирам... или уцелвам само първия и втория тон и оттам нататък "фтиди коня у ряката". Ако след тая тема и малко време упражнения се науча, не ще е супер ми не знам к'во ще е Поздрави!
  6. От известно време се занимавам с пеене, но си имам един проблем голям.. - не мога да се науча да пея гласове или ако го оцеля то ще да е станало на късмет. Свиря на клавир отделно. Ако някой може да ми даде идея, как да започна да се ориентирам и какво да пея, ще съм много благодарен Поздрави!
  7. lookaway

    Kurzweil K2500r

    Бе и аз много се чудих, ама то закво иначе ще е останалата част на раздела ако съм объркал, се извинявам... Ще помоля, ако мястото не е тук на темата, да бъде преместена Поздрави!
  8. lookaway

    Kurzweil K2500r

    Здравейте колеги! При мен се случва следния проблем - работя с посочената горе машинка на KURZWEIL и към нея за момента е включена миди клавиатура Evolution mk461c, но проблема ми е, че не мога да сменям блендите от клавиатурата, а трябва да го правя от модула. Гледах в ръководството, но нищо не намерих относно такива проблеми.. не че нещо ми пречи да ги сменям от модула, ама с моята custom стойка само го удрям като се въртя и искам да стои някъде на земята или нещо от сорта. П.С.: Другите контроли от клавиатурата (Standart CC) си работят нормално, volume, pan, expression, modulation и т.н. Благодаря предварително!
  9. Ами колега, какво да ти кажа аз съм с модул + миди клавиатура, стар кийборд, лаптоп + миди клавиатура и няма дискети а у има и още една опция.. абсолютно всяко нещо направено си има "възтановяване на заводските настройки". Провери си из ръководствата, както и да форматираш дискетата от клавира и тогава пак да качиш нещата, защото ако той работи под система FAT а твоя комп на FAT32 е възможно да има несъответствие УСПЕХ!
  10. Аз бих предложил следното.. според мен имаш 2 страни на проблема. 1. Хардуерна - флопито ти не работи добре или не чете с добра скорост, което налага почистване със специални дискети или имаш проблем с дискетата - т.е. пробвай с нова. и другата страна 2. Софтуерна - може просто да се е бъгясал някак си след ъпдейта. Затова си мисля, че или ъпдейтни наново машинката или се пробвай да върнеш стария софт. Пробвай комбинации от тези неща и мисля, че ще се получи.. никъде не си споменал, че си си взел нова дискета Преди като ползвах дискети, много ядове брах и с флопита и т.н. Дано това е от полза. Поздрави!
  11. Teo, в крайна сметка си ти трябва една MIDI клавиатура на USB, подходящ софт за нея, хубава саунд карта (както с USB интерфейс, така и с FireWire) избора е голям зависи до колко пари си решил да отделиш.. наскоро един познат си купи TC Electronix Impact Twin Цък и ето тази клавиатура Цък пак ... е да ти кажа съм много доволен да записвам в тях В краен случай, ако не ти се дават пари за скъпа саунд карта можеш да направиш един евтин вариант, както на мен ми излезе доволно... инсталираш си ASIO4ALL драйвери (с което си намаляваш латенцията) и си взимаш едно такова нещенце Цък трети път ... ето с това си свалих латенцията значително, дори на репетиция свиря с лаптопа, като ме мързи да си нося 20кг модул.. а и на група Journey клавириста свири с лаптоп на сцената. Също може да се поинтересуваш затова. Пак зависи, какво точно търсиш и за какво ще го използваш. Надявам се да съм помогнал! Лек ден желая на всичкото хора!
  12. Много съм ти блаодарен получи се, макар и с глупавата саунд карта! Вече мога да вадя наред Ако имаш и препоръка за друг софтуер, така че да го ползвам с клавиатурата и нейните джаджи, ще съм ти много благодарен. Лек ден!
  13. Здравейте, имам клавиатурка Evolution mk461c (влиза на USB), и софтуера, който съм пробвал (включително FL Studio 9) бави нещата. Като започна да свиря нещо по-бързо, например Toto - hold the line, в началото и супер много се размазва. Общо взето е неадекватна работа Компа ми е със следната конфигурация (ако е от голямо значение). CPU: 1.7GHz RAM: 1.00GB DDRII 330 SOUND CARD: Onboard C-Media C1978p Ще съм много благодарен ако кажете друг софтуер или ми кажете, как да се оправя с този . P.S.: Драйверите на клавиатурата не ми разрешава да ги инсталирам защото тя е plug and play. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.