stratevcaster2 Публикувано Юли 29, 2010 Публикувано Юли 29, 2010 (Редактирано) Забих се в Копенхаген и както си ходех по Стриоге стреет ( така се произнася , ама не съм сигурен ) попитах един контрабасист къде мога да намеря ,,миузик шоп,, , та така де пича ме упъти .Като отидох там попитах за перца и човека ми даде да си избера между 5-6 , първо се почудих защо са толкова малко , после продавача каза,че са ръчно направени .Ок, до тук добре , но ми приседна, когато ми каза цената докато ми опакова грижливо перцето в пликче- 90 крони (това си е около 25-26 лева) .Останах с грешното впечатление ,че всички пера в града са по толкова , докато не намерих друг магазин . Така де прежалих парите и после забелязах,че перото е от камък и че свиренето с него е просто страхотно , тоновете са ярки , абе не си е за обясняване .След това се порових из нета и разбрах,че това с каменните пера си доста интересна работа . Ок , съфорумници как бихте коменирали каменни перца, ето и линкче към тях http://www.picksandstones.com/ . Бих казал,че свиренето с такова е като звучене е доста различно от това с пластмасово. Дали се продава в България някъде ? Редактирано Юли 29, 2010 от stratevcaster2 Цитирай
ipo Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Това си е някаква крайна мания , като се има предвид цената. Съмнявам се да е толкова по-по , че да си заслужава..? или ?? Цитирай
badValue Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 .. аз имах 2, едното го продадох.. а другото( каквото се случва с повечето пера.... или сина ми го затри някъде).. както и да е... доста бях доволен от него "джъмбо" форма .. с 3 вида ръбове за свирене ... звуча ПЕРФЕКТЕН ... удобни .. и никакво захабяване ... .... специално с тези БейбиТомас за хвалеше по едно време така че мисля че ще има поне още 5-10 мнения на съфорумци Цитирай
docc Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) Две от ахат и едно от вкаменено дърво (звучат различно едно от друго). Прибавят перкусивен, отчетлив компонент (който понякога не може да се избeгне дори и пр прилагане на малък натиск). По-тежки са от перца от "стандартни" матриали със същите размери. Усещането при тоноизвличене е различно - като за повишени динамични възможности и повече енергия при пикинг. Вероятно не биха допаднали на всеки, но е препоръчително да се пробват - да се усети разликата! В последно време ползвам само тях. Достави ми ги Baby Thomas. П.с. за информация - тези са по-скъпички - $30-50. Редактирано Юли 29, 2010 от docc Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Да, няколко пъти пазарувахме. Перата са ненормално ЯКИ, все едно да свириш със струни Stagg и после с Elixir. Няма грам общо с найлоновите евтинджос пера!!! Цените силно варират от 20$ до 100$ според зависи... Цитирай
sw1tched Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Един колега (звукозапис и смесване) от Германия пишеше по форумите как отказва да записва китаристите ако не свирят с каменни перца. С други думи тоноизвличането било осезаемо по-добро. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юли 29, 2010 Автор Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) А аз все повече се радвам,че си го купих, но вярно нямат равни , просто трашни са ! Реално наистина е усезаемо Редактирано Юли 29, 2010 от stratevcaster2 Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 има и по-яки - от метеоритно желязо (мисля) - от $100 нагоре... Цитирай
death^metal Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Хм, на мен пък ми попадна алуминиево. Доста деструктивно ми се струва че чегръта по струните с оплетки, дали е опасно за тях? Цитирай
Valserp Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) Е добре, де, ама аз, например, държа перцето ми да е съвсем леко гъвкаво(напр. - Tortex 1mm). Тези камъТи не пречат ли на тремоло-техниките? Все си мисля да пробвам, ама 50 лева са ебаси пробата... нали... има и по-яки - от метеоритно желязо (мисля) - от $100 нагоре... Дай линк, или ще се смея до утре Edit: Няма значение, Гугъл ми каза. Ама пак се смея Редактирано Юли 29, 2010 от Valserp Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юли 29, 2010 Автор Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) В този саит например , линкнат по-нагоре , се предлагат дори 1мм . Редактирано Юли 29, 2010 от stratevcaster2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 29, 2010 Отговорено Юли 29, 2010 Valserp, не можеш да ги сравняваш по този начин. Каменното перо има СЪВСЕМ други свойства, държане при допир със струната и усещане при пикване. Има много по-ниско съпротивление, хлъзга се супер мазно и леко, саунда е невероятно по-отчетлив и ясен (дори в як джангър с цял бенд). Всички, които си купихме (снабдих над 10 човека) се притеснявахме кой заради по-дебелия размер, кой заради липсата на гъвкавост, кой заради хлъзгането. След няколко дни с него просто не знаеш къде си и е почти немислимо да свириш с найлон. Цитирай
Лими Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 (Редактирано) Интересно ми е дали някой от вас ги е пробвал тези перца с акустична китара? Редактирано Юли 30, 2010 от Лими Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 30, 2010 Отговорено Юли 30, 2010 Synchu разцъква и с кухарка. Ето малко пикс да изплакнете очи: Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Юли 30, 2010 Автор Отговорено Юли 30, 2010 (Редактирано) Евала Baby Thomas , що каманяк си наснимал Флинтстоунска му работа . Кофти е,че перото,което си взех не е чепато , от тия с по три различни страни за свирене ,мойто е с възможно най-класик форма. Редактирано Юли 30, 2010 от stratevcaster2 Цитирай
Recommended Posts