Jump to content
Българският форум за музиканти

Разлики между Squier Bullet и Squier Affinity В тялото


a_panov

Recommended Posts

Докато не видя дисекция на скуайерско тяло, която да докаже наличието на шперплат не вярвам на тези икзазвания.. и не мисля за удачно да се твърди такова нещо без наличието на доказателства :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съфорумецът Феникс, според мен, се е изказал леко неподготвен. Случва се често. Оставяме настрана факта, че никой никога не е произвеждал серийно каквито и да е музикални инструменти от това, което на български се нарича "шперплат", вярно е, че китари носещи марката Squier с "немасивни" тела е имало на пазара, но от 15-ина години насам такива няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ех колко сте озверели всички. Ама и сте забавни. Най-обичам да си говорим в трето лице, а някои други така и така ги гледам, че са на всяка манджа мерудия. Съфорумникът блр говори, все едно е представител на вносител на скуайър... ц ц ц. Позволете ми да ви просветля в някои неща :godbless:

1. има неща, които вие не сте виждали, това не значи автоматично, че ги няма

2. в този форум има много много много теми за скуайър. Ако сте имали, или имате приятел, който има, може дори да сте се интересували. Аз съм от вторите и съм чел много от тях. Виждате ли, форума го има от преди 2010 и има и по-стари неща, които са казвани, доказвани и какво ли още не. Който наистина го интересува, ги е потърсил вече. Който не го интересува, само се изказва така... как беше неподготвено? Интересно ми е как трябва да се подготви човек, за да каже такова нещо. Аз психически съм подготвен.

3. аз лично съм виждал вафловидната структура

4. в интернет има доста информация и по-света и у нас ;)

5. наскоро не съм си купувал, а и няма как да ги проверя всичките, за да твърдя че няма. Човек може да твърди, че няма, само ако той лично ги произвежда и е спрял да прави. Всякакви други изказвания са... кхъм... неподготвени? Не знам откъде дойде 15 години.

 

няма да ви върша вашата работа. Всеки има право на мнение, както има и свобода на словото. Който чете, може сам да реши дали няма, защото 2ма не са виждали или пък, видиш ли... имало е?

 

все пак, ще ви подхвърля една - две трохички.

 

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%E2%E0%F4%EB%E0

 

http://www.strat-talk.com/forum/squier-str...ood-squier.html

 

 

стига да знае човек какво да търси :godbless:

 

Хубав ден!

За пореден път видях подписа си, наистина не трябва да си губя времето с глупости, надявам се че създателят на темата ще има предвид, че поне един е спомена, пък дали ще вярва - всеки си решава за себе си :)

 

P.s. не можах да се сдържа и трябва просто да покажа и любимият източник на инфо на стотици студенти - wikipedia :D - http://en.wikipedia.org/wiki/Squier_Bullet . Засегнатите винаги могат да го едитнат :)

 

а, и разбира се, без лоши чувства :greenangel:

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
... Оставяме настрана факта, че никой никога не е произвеждал серийно каквито и да е музикални инструменти от това, което на български се нарича "шперплат" ...

Това, което на български се нарича "шперплат", е някакъв евтин битов материал, който няма нищо общо с "вафления" материал, който Е използван за производството на китари (и все пак, хич да не е, е мислен за тази цел). Освен това, с ясното съзнание, че навлизам в off-topic, мисля, че е крайно време някъде в този форум да се каже, че тяло от такъв материал не означава автоматично най-долнопробната и скапана китара на света. Имам къмто 20-годишен "вафлен" страт от евтината линия на небезизвестната в по-старо време и все още ползваща се със симпатиите на стари музиканти и лютиери италианска марка "Еко", който, ако и да е от времето, по което изглежда вече са позападали, е с нива по-качествена изработка от всеки произведен след 90-те Squier, който съм виждал, и продължава да е много приятна за свирене и напълно функционална китарка след толкова години употреба, двама собственици и няколко сериозни ъпгрейда, вкл. увеличаване радиуса на фингърборда и дълбане по цялото сечение за двупосочно тремоло. Ще ми се да чуя след 20 години някой да каже подобно нещо за произведен в наши дни Affinity Squier, пък бил той и от някаква си (ако някой въобще може да каже точно каква) елша ... както и да е.

Естествено, далеч съм от мисълта, че едно "шперплатово" тяло е по-добро решение от "дървено", но, когато се говори за тези неща, не трябва да се забравя и фактора качество, който според мен е много по-големия проблем на Squier в сравнение с материалите.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Aз пак не разбрах, коя е точно Squier китарата, която някой е купувал наскоро и за която е доказано че не е от масивно дърво. Съвсем вярно е, че след като аз или някой друг не сме виждали, не значи, че няма, но нека който е виждал/има да информира останалите. Какво лошо има в това?

Помолих ако има такава информация да я даде съфорумникът Феникс тук, т.е. кога е купувана, откъде и сериен номер, а той взе, че се засегна. След като той или негов приятел е виждал защо не даде повече инфо? В линковете също не видях нищо конкретно за Squier произведен през този век, който да е с ламинирано тяло.

 

А иначе, има дърво и дърво. Това, че една китара за 200 лв е направена от същия дървесен вид като друга за 2000 лв съвсем не значи, че дървото е със същото качество. Също така, наличието на ламинат в тялото съвсем не прави една китара боклук. Gibson използват кленов ламинат за телата на повечето от ES моделите, които струват колкото два американски стратокастъра.

 

ПП: Нямам и никога не съм имал нищо общо с вносителите на музикални инструменти в България.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам снимки (защото не снимам всичко , което видя), но съм виждал Скуаиър от новите , правен от вафла. Между другото, като се има предвид какъв е масивът (Агатис), не мисля, че е голяма загуба, ако китарата е правена вместо от Шперплат, вместо от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де хора, дайте поне модел и горе-долу кога е купувана. Ще е полезно за пазаруващите. На мен ако ми се случи такова нещо, т.е. да пише масив а, а да е ламинат бих я върнал веднага, не защото едното ще е непременно по-добро от другото, а защото китарата не отговаря на спецификациите на производителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих искал, но за съжаление, съм виждал такава само парчетосана, а и наистина не съм се интересувал достатъчно по въпроса. Въобще не съм наясно с моделите и тн. на Скуаиърите. Колкото до връщането, разбира се би могъл, ако ти пречи, че не отговоря на спецификациите. Но мисля, че голямото болшинство от свирещите със Скуаиър, не са особено заинтересувани от тези неща, просто си купуват евтина китара, за да започнат да свирят или да посвирват от време на време. В края на краищата, всичко по тези китари е компромисно, така че , според мен, няма особен смисъл да се заглеждаме по детайли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз искам само да допълня нещо за Скуаерите: имаше един период от време в който Bullet серията, която е най-евтина ОФИЦИАЛНО се водеше че е от шперплат (plywood). Мисля, че беше до двехиляди и някоя си година, след което в сайта на производителя се твърдеше, че вече за производството на тази серия ще се използва липа (или агатис). Разбирасе на сайта на производителя не може да се вярва, но имам предвид, че по серииния номер може да се познае дали дадена китара е произведена в епохата на шперплата или в периода, в който има вероятност да са я направили от някво дърво, дори и ламинат (който да не го бъркаме с шперплат).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то няма кой знае какво конкретно да се каже по въпроса - в смисъл серийни номера и т.н., защото ползвателите на Скуайър принципно обикновено все още текива работи не ги интересуват :D . Мисля си, че някъде тука имаше специална тема по въпроса с шперплата, обаче не ми се търси в момента, така или иначе в нета има доста инфо по въпроса. Аз лично съм виждал Булет от материал тип "вафличка", така че не се съмнявам в съществуването им ;) . Друг въпрос е, че тези от липа или агатис не звучат по-добре - което е нормално за китари от тоя клас.

По темата - макар и да си решил вече да ползваш тяло от Скуайър (предполагам Афинити), все пак те съветвам да се огледаш за някое по-добро - личните ми наблюдения са, че телата на Скуайърите имат доста голям принос за не особено добрия саунд на тези китари (естествено не говоря за осемдесетарските модели, те са значително по-добри, както и по-скАпите съвременни). Лично аз никога не съм имал такава, но през ръцете ми са минали едно известно количество, затова мога да кажа, че дори елшовите Афинитита (съквартирантът ми има точно такава) не звучат особено добре, и съм убеден, че тялото им има голям принос за това (заради нискокачествения материал и не особено прецизната изработка). Коцето е професионалист и ще ти я направи точно както му кажеш и никога няма да се опита да ти налага неговото мнение, дори и да е убеден, че вършиш глупости. Когато правеше моята китара (в КД Зоната под кодово има Ариел) определено не се изкефи на грифа, който му занесох (в последствие се съгласи, че е добър, но във вида, в който пристигна това определено не си личеше :) ), но не направи опит да ме разубеди - в крайна сметка всеки трябва да получи точно каквото иска :D . Та мисълта ми е, че като си решил да хвърлиш хилядарка за къстъм китара ми се вижда малко несериозно да купиш за нея възможно най-евтиното тяло, дай някой лев отгоре и вземи нещо по-свястно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де хора, дайте поне модел и горе-долу кога е купувана. Ще е полезно за пазаруващите. На мен ако ми се случи такова нещо, т.е. да пише масив а, а да е ламинат бих я върнал веднага, не защото едното ще е непременно по-добро от другото, а защото китарата не отговаря на спецификациите на производителя.

 

 

 

 

There were many complaints of the Squier Bullet in 2005, 2006, and early 2007 over its production and quality, most notably the use of plywood in its body construction. The model was discontinued in early 2007. In late September 2007, Squier reintroduced the Squier Bullet as the "Squier Bullet Strat." The new Bullet model features a tremolo, a rosewood fretboard and 3 single-coil pickups, or an optional humbucking pickup replacing the bridge pickup. Amidst criticisms of plywood being used in the previous Bullet incarnation, the guitar is now being made using basswood.[1]

 

Предполагам, че с малко късмет, в България и досега може да се намери в някой магазин китара от 2007. Но както по горе писах на Скуаиър не може да се търси качество, не му е това идеята. Това е бюджетна китара за непретенциозни свирачи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За шперплата е ясно... :)

Ся покажете кога е правена от ламинат, за да не го бъркаме с шперплата. :whistle:

по сериЙния номер може да се познае дали дадена китара е произведена в епохата на шперплата или в периода, в който има вероятност да са я направили от някАКво дърво, дори и ламинат (който да не го бъркаме с шперплат.
Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с тия скуаяри бе,това е учебна китара,и да не е шперплат е от неподбран и неизсъхнал материал - за тия пари толкова.

Абе имах по едно време стар 80-тарски такъв,японски, пак не звучеше като американски страт..,но нищо общо с китайските майтапи сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.