KingdomX Публикувано Февруари 21, 2006 Share Публикувано Февруари 21, 2006 Проблема ми се състои в следното: когато свиря нещо от сорта на: 6) -5-7-8 5) -------5-7-8 и преминавам от едната струна към другата,след като отпусна 6-та струна тя отзвучава(чува се все едно съм ударил тихо по струната без да натискам някуде,демек нулева позиция)и това много ме дразни(това между другото го има само тогава когато свиря бързи хави)....та питането ми е как се "лекува"това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 Когато аз свиря таква работи с дланта си заглушавам горните струни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 Ми ту. И изобщо с каквото мога - длани, палци, всичко. Само краката още не ги включвам, но тренирам... :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 Ми ту. И изобщо с каквото мога - длани, палци, всичко. Само краката още не ги включвам, но тренирам... :green: Т'ва е положението. От време на време пробвам и с коса :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KingdomX Отговорено Февруари 21, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2006 Ми ту. И изобщо с каквото мога - длани, палци, всичко. Само краката още не ги включвам, но тренирам... :green: явно не си ме разбрал правилно.Това с палците дланите и косата го можем.Става дума за свирене без да се заглушава,тогава когато трябва да се изсвири нещо бързо и чисто. други идеи :think: :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 ....Става дума за свирене без да се заглушава,тогава когато трябва да се изсвири нещо бързо и чисто... Тука е кюча за палатката! пробвай с повече упражнения. Понякога помагало казват, освен ако има наличие на отсъстващ талант. п.п. Сега да не се засегнеш, нямам предвид теб лично. Принципно е така. бтв и аз не мога да свиря чак толкова чисто и бързо едновременно, ама и нямам време за упражнения Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 Бързото и чисто свирене също става със заглушаване на незасегнатите несвирещи струни с пръстите на лявата ръка и с дланта на дясната. Особенно при хай-гейн. Просто няма друг начин. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 21, 2006 Share Отговорено Февруари 21, 2006 И аз това казах. Като минеш на 5-та заглушаваш 6-а с каквото можеш - длан на дясна или палец на лява или каквото ти хрумне... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 Където се налага подобно заглушаване, гледам просто да си повдигам пръста маалко по-бавно от струната. В случая незнам, безименниея или кутрето, завив какво ползваш. Мен лично с кутрето трудно ми се получава. По този начинструната заглъхва от самият пръст. Тъй като при по-високи скорости много трудно се усвоява, започвам първо свирейки го съвсеем бавно. Като следя да си вдигам пръста бавно и да приглушавам. Постепенно става навик и при покачване на скоростта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st0rmblastt Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 (Редактирано) Бавно чегъртане - там е истината. После скоростта и чистотата на свиренето си идват сами... Пробвай с показалеца да заглушиш 6та след като преминаваш на 5та...или ако ти е удобно с друг пръст там...(за конкретното упражнение) Редактирано Февруари 22, 2006 от st0rmblastt Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 Като за начало изчисти техниката на свирене на самата фигура и естествено ,когато ти трябва заглушаваш или когато не ти трябва-не! Правилна пръстовка и чисто свирене-бързината си идва със свиренето! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ibanez_RG Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 Аз се солидализирам напълно със Стормбласт - почваш си бвно, скоростта си идва сама...а за самото заглушаване на 6-та, използвай върха на показалеца си.В конкртеното мотивче, което си дал , можеш да го постигнеш като просто го "приплъзнеш" от 6-та към 5-та. Идеята е да натиснеш 5-та с възглавничката на пръста , а върхът му да е долепен до 6-та, за да не и позволява да трепти. Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 Според това , което разчетох от таба , мисля , че този проблем може да се избегне по следния начин - просто слагаш показалеца на двете струни (5-то прагче) и свириш без да го мърдаш . Не знам ... При мен поне така става . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anakon Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 (Редактирано) Според това , което разчетох от таба , мисля , че този проблем може да се избегне по следния начин - просто слагаш показалеца на двете струни (5-то прагче) и свириш без да го мърдаш . Не знам ... При мен поне така става . Ако направи това тогава ще отзвучи 6-та струна 5-то прагче, демек Ла вместо Ми (6-та свободна)...в дадения малък откъс от този таб не виждам никъде причина да отзвучава Ла вместо Ми, значи по този начин изсвирено става малко "от трън та на глог" Редактирано Февруари 22, 2006 от Anakon Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Февруари 22, 2006 Share Отговорено Февруари 22, 2006 Е , ти пък ... Няма да го оставиш пръста там като дървен - ще го вдигнеш леко ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts