Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

накой ако има идея, как да заглуша възможно наи много акустични барабани ще съм му много благодарен.

мерси предварително. :greenball:

Редактирано от ste1977
Отговорено

Най най простия метод, който аз приложих на моите барабани, е да покриеш кожите/чинелите с някакви стари парцали или чаршафи:

http://i48.tinypic.com/2u3wdtz.jpg

http://i50.tinypic.com/w1cndy.jpg

Едва ли ще ти послужи ако много хора ще идват да ти гледат сета заради малко селския вид с тия парцали ама... все пак върши работа :icon_shithappens:

Отговорено

Aз моите също със парцали ги покрих и честно казано има ефект , защото съседите вече не издържат XD ;)

Отговорено

И аз на моите съм сложил парцали и по-скоро стари фанелки, доста добре е. На чинелите ползвам една по специфична гума но както са показали по-горе колегите и с парцали става :thumbs_up::slap:

Отговорено

Никога ли не си чувал барабани на живо? Е, представи си когато са у вас и не си предприел някакви мерки да ги заглушиш, особено чинелите и касата ... ;)

Отговорено

Идеалния вариант за мен е,да се натъпчат отвътре с всякакви парцали,така че да не остават празни пространства+ падовете,които Цецо е дал за пример или може да се изрежат такива от пластмасови кашони,които имат същата структура като нормален кашон-видях го в една репетиционна и вършеше работа.

• 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

Както каза vihro тикни парцали или може и донапрен вътре в самите барабани и като сложиш резонанса да се оплътни хубаво също със касата ама за там малко повечко ще ти трябват.

Колкото за чинелите сложи върху тях някакви парцали или тениски а за фуса "облечи" горния чинел че да може като го удряш с палката да не се чува и като го затваряш да не се чува.

Редактирано от toxic
Отговорено (Редактирано)

Ето ти един бърз и лесен начин- отиваш в Джиск и си купуваш 8 мм подложка за спален чувал,която е направена от микропореста гума - почти същият материал който използват за изработка на заглушителите от снимката на модератора.Едно парче с размери 80/180 доскоро беше на промоция-4 или 5 лева.после режеш по рамера на кожите и чинелите /последните не е нужно да са покрити изцяло/ и лепиш с най-обикновена двойнолепяща лепенка или тиксо, даже ще ти остане и за малко килимче под касата.

Аиде със здраве и дано промоцията да не е свършила!!!

Редактирано от vldp
Отговорено

Здрасти , аз също имах оплакваниа от съседите , въпреки че съм със шумоизолация на пода , стените и тавана. След като останових , че всъщност не звука , а вибрациите пътуват по панела и те са основния преносител на звук , си направих платформа с въздушно окачване и от тогава нямам оплаквания.

:1. Намираш си 30бр. стари топки за тенис на корт и две плоскости ,всяка една голяма колкото ти е нужно да си подредиш комплекта.

2. Пробиваш двете плоскости на 30 места , горе/долу на еднакво разстояние едно от друго с дупки около 4см. диаметър. Пробиват се наведнъж (за целта ги завинти с 5,6 винта , за да не ти се разместят) ,така ще ти паснат после топките в отворите.

3. Поставяш едната плоскост на земята , нареждаш топките по дупките и слагаш отгоре втората плоскост.

На финала , постилаш килимче или дебел мокет , за да не ти пропаднат крачета от хардвера ако случайно се паднат над дупка.... :yes:

Това е цялата философия .Ако имаш интерес, и нещо не е ясно , пиши ми за да кача снимки. Успех :yes:

снимка: http://juliano291.snimka.bg/business/drum....72.20989061.big

Отговорено

Здравей колега,

всички изброени до тук варианти ca пробвани и работят, но според мен ето това е най-доброто http://cgi.ebay.co.uk/Mesh-drum-kit-silenc...=item45f591d538

1. Kолкото и парцали да натъпчеш в даден тyпан, пак се чува достатъчно силно за досадните комшии :curse:

2. В момента, в който сложиш нещо върху кожата rebound-a отива на кино

A при тези ''комарници'' няма звук гpaм и усещането е 1/1 c кожа :icon_shithappens:

Поздрави, и наслука :slap: