Jump to content
Българският форум за музиканти

deyan_93

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от deyan_93

  1. Моето мнение е че всеки като се захване с някакъв инструмент почти във всички случаи избира китара и иска да свири супер яки сола. Честно казано в една банда най- гледани са китариста и вокалиста, но това няма значение ,барабаниста държи времето и решава в какво темпо да се свири песента. Другото е че е по-скъп инструмент, заема много място и е доста шумен !
  2. Аз имам това и е супер за начинаещи.Казват че това била една от наи добрите школи , на български е и е правена от българин http://www.helikon.bg/books/52/143859_sist...ak-baraban.html Има е 2-ра част - линк http://www.helikon.bg/books/52/143860_pies...rilozhenie.html
  3. Искам и аз такъв , много голям фен съм на хардуер Yamaha .
  4. Направени са от нещо като пластмаса отвън (може и да не е точно пластмаса, но не е дърво всеки случай) , с алуминий отвътре , топчетата могат да се сменяват и струват около 50 - 70 лв . Не знам къде в България се продават !
  5. Aз моите също със парцали ги покрих и честно казано има ефект , защото съседите вече не издържат XD
  6. deyan_93

    Esp Ltd Alexi-200

    ето ти я китарата http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5003
  7. Точно и ясно ме насочи , мерси !!!
  8. Еми интересува ме един приличен начин като цена , защото иначе с много пари има какво да се купи но като липсват .... По скоро просто питам за да знам какво да права за по натам , да имам някаква идея за нещата като отида в магазина да не гледам като ''изтребител''.
  9. Добре де , а според вас по добре ли е евтини микрофони на всеки барабан + оувърхед или този кондензаторния ?
  10. Много благодаря на колегите : : drumvarna & docc .Тожа се викат пичове
  11. А бе в тоя форум човек да не попита нещо ! Как да помисля като изобщо нз за какво става въпрос . Ще ме изядете ....
  12. Да де ама аз като незнам за какво служат тея голямо мембранни микрофони . Затова питам .
  13. Четох по темата за микрофоните , но няма за Room mic . Микрофона се слага в стаята и обхваща звука на барабаните ,интересува ме как точно се казва този микрофон ?
  14. Еми започни с упражнения , не с песни, прави ги бавно и като усетиш забързай и ще свикнеш .
  15. Не малко а напълно, ама и аз не видях :Д , може би модераторите ще трябва малко да поизчистят ненужните неща .
  16. Браво за темета. Аз също искам да разбера как става даже ако може да се посочат някои марки за микрофони и с колко най-малко бюджет можем да направим едно прилично озвучаване
  17. Сега се зачудих защо за 3 месеца счупих 2 чифта Vic Frith, даже 2-рия чифт отиде за 1 седмица и като се усетих какво права разбрах(удрях като "душманин" :Д по барабаните) .Сега подходих по по нежния начин и не удрям ,а се опитвам да свиря :Р и палките се държът......
  18. Не знам ама в сайта, реално пише че 2В модел палки са за тежка музика , а аз като си взех 5В ръцете ми се измориха бързо, и ме заболяха пръстите .....
  19. аз използвам Hickory дърво
  20. Има един лаф - "Метронома е най-добрия приятел на барабаниста" :Д Използвай го .
  21. Майк е един от най-добрите учители в www.youtube.com/drumteacher76
  22. Както казаха другите колеги отгоре правиш много хубава загрявка на цялото тяло преди да свириш , от време на време докато свириш може пак да ставаш да се раздвижиш , а иначе проблема с мазолите и болежките в китките - палките възможно наи отпуснати (даже в началото може постоянно да ти изпадат от ръцете, така тялото ще привикне по някое време и само ще започне да ги стиска колкото трябва ) . Успех .
  23. Aма за какво са ти тия ноти, опиши кажи за песни ли ти трябват или за упражнения.Иначе ноти по сайтовете търси ще намериш.
  24. Аз за такъв чинел сега мога само да си мечтая вие ги унищожавате :D
  25. Изкуството на тренировката Развитието на добри умения може да бъде художествена форма сама по себе си.Какво тренираме и как тренираме е от важно значение за един музикант. КАКВО ДА ТРЕНИРАТЕ? В зависимост от човека от нивото му и от музикалното му развитие и от какво се нуждае за да продължи напред. Ето някои идеи и препоръки: 1- Тренирайте каквото е нужно за да постигнете резултат на нещата,които обикновено с свирите. Ще усетите че ще ви дойдат идеи за рабора върху нещата с които имате проблеми,слушайки запис от гиговете или използвайки обратна връзка от другите членове на бандата. 2- Препоръчвам да започнете да учите с частен учител за да се научите как да четете музика, за да развиете добра техника,за да започнат да ви идват добри идеи и подходи, и да получите ясна и мигновена обратна връзка върху прогреса.С частен учител ще развиете и добра дисциплина ,защото ще трябва да го посещавате 1 път седмично. 3- Използваите времето за тренировка за да развиете собствените си идеи. 4-Използваите времето за тренировка за да учите музика, да се подготвяте за предстоящ гиг, сесия или да свирите пред публика. 5- Поработете върху идея която ви харесва, за която сте чели в списание или която чуете от някое ДВД, от живо издание и др. КАК ДА ТРЕНИРАТЕ? Ето някои тренировъчни принципи, които аз използвам и са ми помогнали да се движа нагоре като музикант: 1-Практикувайте ежедневно със случаен свободен ден. 2-Бъдете организирани и последователни- знайте какво тренирате всеки ден и се придържаите към програмата. 3-Бъдете търпеливи и си дайте време. 4-Тренирайте тихо и бавно.Така печелите контрол в различни темпове и тоналности. 5- Разберете работата с палките и комбинацийте ръце/крака.Така ще получите разбиране относно идеята.С последователност, бавната и отпусната тренировка позволявате информацията да се запомни. 6-Работете бавно върху движенията необходими да изсвирите идеята и позволявате да движенията да "свирят сами". 7- Работете бавно,отпуснато и използвайте тренировката като медитация. Развийте навик да свирите отпуснати, не дръжте тялото в напрежение. Използвайте огледалото за да гледате движенията си. 8-Предварителното чуване да идеята,позволява на тялото да привикне да я свири без усилие. 9-Тренирайте с Музикална Форма(4,8,12,32 тактови схеми и т.н) свирете заедно със CD-та, и тренирайте със или без метроном 10-Загрявайте преди всяк тренировка . Ето един превод направих,не знам колко е точен има и грешки,но като цяло се разбира интормацията .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.