Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Проблемът е следния - не ми засича външния MIDI контролер (електрическото пиано), което прави въвеждането на нотите 100 години път с камили и не пуска никакъв звук (тоест - не мога да прослушвам това, което съм написал) - нито MIDI, нито ASIO direct sound (а съм с пълният Kontakt GOLD, а саунд картата ми е Creative X-Fi Platinum с външен панел, 7.1 и 3D MIDI, Creative ASIO). Защо става така??? Как да го поправя (същия проблем проимах наскоро и на другия компютър, там картата е Creative sound blaster Live! 5.1 - стана съвсем ненадейно и аз реших, че Windows-а е за преинсталация, ама се оказа, че не е това)?

Моля тези, които познават програмата, да помогнат!

Благодаря предварително!

Отговорено

Ако си пропуснал - разгледай менюто devices. При мен е в меню play, но в момента съм махнал 4-ката и ползвам 3-ка. Понякога има проблем и когато е пусната друга програма, използваща миди.

Успех!

Влад

п.п.

На колко оценяваш тази ми помощ?:)

В.

Отговорено

Благодаря много!!! Помощта се оценява на 8 по шестобалната :)

Това помогна много, оказа се, че не бях забелязъл, че на use this device всичко ми е на No :)

Благодаря

Отговорено

Здравейте имам sibelius 4 но ми прави страхотни проблеми. Преди да си преинсталирам уиндоуса пресвирваше всичко с какъвто си звук иска примерно пианото го пресвирваше като барабани и не знаех как да го оправя. Сега от няколко дни изгуби звук. Не знам какво да правя. 5 пъти я преинсталирвам и пак не просвирва. Моля някой ако може да ми помогне да каже какво да правя да даде акъл че съм го закъсала.

Отговорено

Благодаря много и на мен ми бе изчезнал звука много съм ви благодарна :greenangel::metalist: :metalist: :metalist: :metalist: нямате представа колко съм щастлива :metalist: :metalist: :metalist:

Отговорено

Колко малко му трябва на човек:greenball:

Радвам се, че бях полезен!

Гласувайте за мен на следващите избори;) /или чрез системата за рейтинг;)/.

Влад

• 1 month later...
Отговорено

Загубиха ми се звуците от сибелиуса. Не знам какво да правя помогнете ми. В паника съм. Още където пише дивайс не иска да ги свири дори и за проба. Преинсталирвах 10000 пъти нищо не става. Какво да правя? ;):ok:;)

• 5 months later...
Отговорено

Значи сложих си сибелиус 4.1.5 и всичко е точно само дето нотите не излизат целите а само опшашките смисъл кръгчетата ги няма. и не може да се разбере нотата каде е на петолинието та плс може би съм го изключил без да искам от някуде или нз кво ама ако някой знае как се оправя да помага плс.

• 2 months later...
Отговорено

Начинаещ съм в обучението на музикалните програми и искам да се запозная с някои от тях. Интересувам се, къде да намеря информация за работата със Sibelius.Имам програмата, но не я разбирам. Благодаря предварително.

Отговорено
Начинаещ съм в обучението на музикалните програми и искам да се запозная с някои от тях. Интересувам се, къде да намеря информация за работата със Sibelius.Имам програмата, но не я разбирам. Благодаря предварително.

Ако имаш прилично ниво английски, не мисля, че имаш нужда от наръчник за повечето операции. Ако все пак нещо ти е неясно: питай! Няма нищо срамно в това, стига да имаш специфични въпроси от рода" Как се прави X?"

Sibelius Help Center!

Отговорено

Ако няма нищо преведено на български за това как се работи със Sibelius, тогава нямам избор - ще се пробвам на английски, въпреки че не съм много навътре с него. Сега например назная къде е гумата за триене ;), или пък как да напиша осмини ноти в един такт без да са свързани с общо ребро, а с байряче (знаменце); как да напиша акорд; как да поставя 1ва и 2ра волта, знаци за 8-ва, крешчендо и т.н.

Отговорено

Ако няма инфо на български, посочете ми къде да намеря ръководство за Сибелиус на английски, пък аз ще се пробвам с някоя програма и с моите оскъдни познания по английски да поразбера нещо. Още по добре е, ако има и на руски, но във виртуалното пространство, защото намерих книга на руски, която не искам да поръчвам онлайн.