Jump to content
Българският форум за музиканти

Кои микрофон да си купя?


VenomanceR

Recommended Posts

Не знам дали точно тук е мястото за темата ми, но ме извинете ако не е тук :icon_shithappens: Искам да ви помоля за съвет спрямо 3 микрофончета. Първото е AGK Perception 400 (380лв.), второто е М-Audio Nova (170лв.), а третото е Studio Projects B1 (170лв.). Кое от трите да си взема и дали Perceptiona си заслужава тези 210лв отгоре! Миктофона ще се ползва главно за вокали, но и за запис на ел.китара и акустична китара.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъ!? Не, че нещо, ама имаш предвид, че ще го слагаш на на някакво озвучително тяло и от там ще записваш звука на китара? Тия микрофони не са ли други и не струват ли повече? Т.е с микрофон за вокали не били било ужасно?

Освен това, като ще записваш ел китара, защо просто не я свържеш към това с което ще я записваш.

Редактирано от kalata23
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AKG Perception 400 е подходящ и за трите иброени вида запис, той не е никъде специфизиран като vocal microphone конкретно, самите AKG го категоризират като General Purpose Condenser Microphone for multiple applications! Pазбира се за различни нужди изисква подобаващото акустично третиране на помещението, но качеството което притежава е срахотно високо (собствено ползвам Perception 420!)! Така или иначе не мисля че има място за сравнение между него и другите два модела!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за изчерателния отговор, но за съжаление си взех Studio Project-a защото нямах достатъчно пари за АКГ-то и не ми се чакаше още 1 месец :) Живот и здраве, ще си взема и по-добър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Наистина съм очарован от Studio Project-a. Очаквах да се представи доста по-слабо. Скоро ще сложа линк във форума на песен записвана с него, за да може да чуете всички и да си изградите някаква представа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Не му каза кой точно модел на Нойман...А що да не си вземе един Brauner? Или направо Телефункен Ела...Човекът търси нещо за 200 лева, ти му препоръчваш Нойман. ;)

 

П.П. Отделно темата е доста стара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.