Jump to content
Българският форум за музиканти

Официално Представяне: Моята поръчкова Rr7


Recommended Posts

Такаа, по ред причини които нямат нищо общо с китарата, едва сега имам необходимото време да представя както трябва новата си придобивка - Randy Rhoads 7 ръчно изработена от Pioneer 306c или Ненко Ненков, както някои от нас го познават.

Всичко започна към средата на миналата година като идея и благодарение на упоритата работа и голямото старание на колегата Pioneer 306c - ето я в цялата си прелест; RR7 Custom!

 

Picture016-1.jpg

 

Няколко думи и за материалите и хардуера:

 

-Тялото е от едно масивно парче махагон , като само върха на горния рог е слепен (толкова добре, че дори аз не съм много сигурен къде точно е слепката). След известно колебание от моя страна се спряхме на варианта ТОМ Бридж и тру-боду окачване на струните. По хрумване на Ненко, бриджа е леко вкопан в тялото, което допринся за по-изчистения вид на китарата и по-ниско до тялото струни.

 

Picture019-2.jpg

 

Picture018-2.jpg

 

 

-Като един закостенял трашар, избрахме варианта 1 хъмбъкер (Dimarzio PAF-Pro 7) и 1 volume control. Просто и ефективна комбинация. Нищо излишно! Отново по идея на Ненко, избрахме много оригинално решение на въпроса с жака, който е разпложен на страничната долна част на тялото и дава възможност за лесен достъп и много по-голямо удобство при свирене седнал, за разлика от повечето Flying V модели, при които кабела винаги се пречка.

 

Picture022-2.jpg

 

-Грифа е изработен от едно парче орех и венге фингърборд. Прагчетата са XL Jumbo размер, а дължината на скалата - стандартната 25'5".

 

Picture016-2.jpg

 

Picture014-2.jpg

 

-Хедстока е издържан в характерната на Джаксън / Чарвел форма, но обърнат на 180 градуса, придавайки по-агресивен вид на китарата. Ключовете са Willkinson Locking, сравнително евтини, но както се оказа надежден и ефективен избор. Тръс-род капачката е от парче махагон, отлично сливащо се с оригиналния финиш на главата.

 

Picture011-1.jpg

 

Picture013-1.jpg

 

-Също както и задния капак на кухината за електрониката.

 

Picture021-2.jpg

 

-Финиша! Нямам думи, мога само да охкам и ахкам! Досега не съм имал толкова добре полирана и финиширана китара сред десетките фабрични китари, които съм притежавал и все още притежавам. Адмирации за Ненко за префектно свършената работа.

- Удобството за свирене също не бих се наел да опиша с думи. Жалко че съм доста далеч от пределите на България, зада мога да поканя заинтересуваните да изпробват китарата лично. Невероятен профил на грифа! Тялото е толкова добре балансирано и оформено че дава идеално добър достъп до всички 24 позиции.

-Звука! За сега не съм имал възможноста да изпробвам китарата в репетиционна или концертна обстановка, но от прекараните часове домашно свирене, стигнах до извода че звучи изненадващо сходно с 2та ми Ibanez-a , които са също с Димарцио, но различно дърво или сглобка на грифа или окачване на струните. Също така не откривам особено голяма разлика в звучението спрямо някои от другите ми китари с активни ЕМГта, което ме изненада!

Веднага щом имам някакъв по-интересен за слушане запис, ще го споделя с вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако жака е отвътре ще пречи като си я подпреш на топките и стреляш по публиката с бластер монтиран на главата й. :D

Вкопания бридж е задължителен, наистина добра идея!

 

edgecrusher, супер гот изглежда, със здраве да си я разтриваш!

Респект към труда на Ненко и успешния краен продукт! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааа, Ненко пипа много внимателно и това си личи. Ненко, брат, добре дошъл на борда ;) !

Като допълнение мога да потвърдя думите на Денчо - инструмента е :D

 

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип не си падам по стрелите, но тази е наистина много красиво направена! Браво за уникалната работа! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп да се включа и аз.

Радвам се че Денчо хареса китарата понеже целия процез от самото начало до получаването на китарата беше наблюдаван и контролиран от него само виртуално чрез снимки.

Той е описал всичко доста подробно пък и повече информация от самия процес може да се види по назад в раздела в темата "Поредната изработка......"

Малко се проточи във времето проекта за което още веднъж се извинявам на Денчо и му благодаря ,че прояви търпение.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.