edgecrusher Публикувано Април 13, 2010 Share Публикувано Април 13, 2010 Такаа, по ред причини които нямат нищо общо с китарата, едва сега имам необходимото време да представя както трябва новата си придобивка - Randy Rhoads 7 ръчно изработена от Pioneer 306c или Ненко Ненков, както някои от нас го познават. Всичко започна към средата на миналата година като идея и благодарение на упоритата работа и голямото старание на колегата Pioneer 306c - ето я в цялата си прелест; RR7 Custom! Няколко думи и за материалите и хардуера: -Тялото е от едно масивно парче махагон , като само върха на горния рог е слепен (толкова добре, че дори аз не съм много сигурен къде точно е слепката). След известно колебание от моя страна се спряхме на варианта ТОМ Бридж и тру-боду окачване на струните. По хрумване на Ненко, бриджа е леко вкопан в тялото, което допринся за по-изчистения вид на китарата и по-ниско до тялото струни. -Като един закостенял трашар, избрахме варианта 1 хъмбъкер (Dimarzio PAF-Pro 7) и 1 volume control. Просто и ефективна комбинация. Нищо излишно! Отново по идея на Ненко, избрахме много оригинално решение на въпроса с жака, който е разпложен на страничната долна част на тялото и дава възможност за лесен достъп и много по-голямо удобство при свирене седнал, за разлика от повечето Flying V модели, при които кабела винаги се пречка. -Грифа е изработен от едно парче орех и венге фингърборд. Прагчетата са XL Jumbo размер, а дължината на скалата - стандартната 25'5". -Хедстока е издържан в характерната на Джаксън / Чарвел форма, но обърнат на 180 градуса, придавайки по-агресивен вид на китарата. Ключовете са Willkinson Locking, сравнително евтини, но както се оказа надежден и ефективен избор. Тръс-род капачката е от парче махагон, отлично сливащо се с оригиналния финиш на главата. -Също както и задния капак на кухината за електрониката. -Финиша! Нямам думи, мога само да охкам и ахкам! Досега не съм имал толкова добре полирана и финиширана китара сред десетките фабрични китари, които съм притежавал и все още притежавам. Адмирации за Ненко за префектно свършената работа. - Удобството за свирене също не бих се наел да опиша с думи. Жалко че съм доста далеч от пределите на България, зада мога да поканя заинтересуваните да изпробват китарата лично. Невероятен профил на грифа! Тялото е толкова добре балансирано и оформено че дава идеално добър достъп до всички 24 позиции. -Звука! За сега не съм имал възможноста да изпробвам китарата в репетиционна или концертна обстановка, но от прекараните часове домашно свирене, стигнах до извода че звучи изненадващо сходно с 2та ми Ibanez-a , които са също с Димарцио, но различно дърво или сглобка на грифа или окачване на струните. Също така не откривам особено голяма разлика в звучението спрямо някои от другите ми китари с активни ЕМГта, което ме изненада! Веднага щом имам някакъв по-интересен за слушане запис, ще го споделя с вас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Аз бих предпочел жака да е от вътрешната страна на роговете, но иначе евала на майстора за изработката! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Много ми харесва като идея вкопания бридж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Ако жака е отвътре ще пречи като си я подпреш на топките и стреляш по публиката с бластер монтиран на главата й. Вкопания бридж е задължителен, наистина добра идея! edgecrusher, супер гот изглежда, със здраве да си я разтриваш! Респект към труда на Ненко и успешния краен продукт! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) Мдаааа, Ненко пипа много внимателно и това си личи. Ненко, брат, добре дошъл на борда ! Като допълнение мога да потвърдя думите на Денчо - инструмента е К. Димитров Редактирано Април 13, 2010 от BassTraffic Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delta Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Попринцип не си падам по стрелите, но тази е наистина много красиво направена! Браво за уникалната работа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Адмирации и от мен! Голямо Браво! И хайде по-бързо със семплите, че вече не издържаме... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Април 13, 2010 Share Отговорено Април 13, 2010 Оп да се включа и аз. Радвам се че Денчо хареса китарата понеже целия процез от самото начало до получаването на китарата беше наблюдаван и контролиран от него само виртуално чрез снимки. Той е описал всичко доста подробно пък и повече информация от самия процес може да се види по назад в раздела в темата "Поредната изработка......" Малко се проточи във времето проекта за което още веднъж се извинявам на Денчо и му благодаря ,че прояви търпение.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
мегатон Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 венге фингърборд ! страхотен е,дава бързина!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Април 30, 2010 Share Отговорено Април 30, 2010 А не, чама дава по-голяма бързина, особено при горене! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts