kolio_k Публикувано Април 12, 2010 Публикувано Април 12, 2010 Отдавна исках да пусна една такава тема, в която да обсъдим кой какви винтидж педали има/използва. На мен са ми много забавни, макар и да нямам много такива ( 2-3 и то нищо по специално) и бих се радвал да видя какви ветерани са в обръщение всред форумното войнство. Сигурен съм, че ще наизлизат много интересни екземпляри Само ми се ще, да се пускат предимно модели от поне преди 20тина години и отпреди това, за да е все пак по интересно. Минималното условие би следвало да бъде, ефектите поне да не са в производство вече. П.С. Надявам се темата да не е обсъждана вече и да ви е интересна Цитирай
Лими Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 На мен ми е любопитно ето това ползва ли се все още? Аз го ползвах в периода 1987-90г и бях много доволен. Има ли някой от вас опит с това и какво му е мнението? Цитирай
DILETANT Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 ^ Аз имам Rockman Susteinor и го ползвам, също като препоръчва неговия създател Tom Scholz, с два еквилайзера, единия пре-дист и втория след. По този начин могат да се моделират доста видове звучения. Проектиран е за директен запис, за включване направо в пулта или в т.нар. "full range speakers", а не за обичайните китарни говорители. За тези които харесват саунда на групата Boston, тове е средството. Най-пълна информация за всички продукти Rockman има в http://www.rockman.fr/ Цитирай
рахата Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 Имам две стари педалчета на Ибанез - SC10 Super Stereo Chorus - произвеждан между 1986-та и 1992-ра и DML10 Digital Modulation Delay II и той е произвеждан някъде през осемдесетте.Това са педалчетата: Цитирай
noflip Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 (Редактирано) може би не е точно по темата, но някой знае ли колко върви Rockman Susteinor в момента (предполагам не е в производство) по нета? питам ориентировъчно, защото моментално се влюбих в тази машинка, а след като е направена за FRSpeakers е точно това което търся и ми се иска да не ме минат Редактирано Април 12, 2010 от noflip Цитирай
DILETANT Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 (Редактирано) ^ Много различно вървят в ebay, според това какъв е модела - 100, 100А или 200. Тези аналогови машинки, както и останалите ефекти на Rockman - Instrument EQ, Chorus/Delay, Stereo Chorus, Stereo Echo, Smart Gate, Guitar Compressor, MIDI Octopus и др, си имат своите поклоници, както на Boston, на звученето от 80-те, така и на аналоговите ефекти, които са организирани във интернет форуми. Доста от тези машинки се намират и по реномираните звукозаписни студия по света. Редактирано Април 12, 2010 от DILETANT Цитирай
noflip Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 (Редактирано) ^ясно, не звучи като за обладания ми от криза джоб поне в момента. иначе евала за темата! ще се радвам да видя какво ще изскочи по-натам. Редактирано Април 12, 2010 от noflip Цитирай
Лими Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) Проверих из архивите ми и видях, че този Rockman Susteinor съм го купувал през 1987г. за $300. Сега по-скъп ли, е? Това, което си спомням е, че и много скапани китари звучеха много добре чрез него, с минимум шум и брум, но в един момент започна да ме отегчава еднообразният му звук. Всички видове китари пуснати през него ми звучаха еднакво и се губеше спецификата им. Акустична китара с пиезо, също звучеше много добре и за студиен запис. Правил съм доста такива с него. Редактирано Април 13, 2010 от Лими Цитирай
Slacoth Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 Хубава идея е тази тема, защото има нещо като мания при китаристите да се интересуват и пробват старите саунд-кутишки. На мен термина винтидж ми напомня повече за драйв педали, но ще се включа с два представитела на мод ефектите, които не само, че от 15 години не се произвеждат, но вече много трудно се и намират. Aria CH-5 (Chorus) - Japan 1984 Aria DD X10 (Difital Delay) - Japan 1983 И двата ефекта са невероятни като звук, материали и изработка. п.с. за колекцията си търся и дисторшън от старата серия на Aria, така че ако някой има да ми пише; Цитирай
DILETANT Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 Проверих из архивите ми и видях, че този Rockman Susteinor съм го купувал през 1987г. за $300. Сега по-скъп ли, е? Това, което си спомням е, че и много скапани китари звучеха много добре чрез него, с минимум шум и брум, но в един момент започна да ме отегчава еднообразният му звук. Всички видове китари пуснати през него ми звучаха еднакво и се губеше спецификата им. Акустична китара с пиезо, също звучеше много добре и за студиен запис. Правил съм доста такива с него. Сега са по-евтини, освен ако не е от последните Състейнъри, модел 200, произведени от 1990 до 1992 г, които стигат и до 400 $. Rockman Susteinor наистина има само 4 вида звук (clean, clean 2, edge и dist), но както казах по-горе, с еквилайзери (Tom Scholz използва 12 бендови Rockman Instrument EQ) може да се докарат различни звуци. Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) Първият "процесор" който си купих изобщо. Тогава платих за него 173 000 лв. в старите пари Снимката е правена доста по-късно Редактирано Април 13, 2010 от AFTER-THE-RAIN Цитирай
Slacoth Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 ^Ще попитам от любопитство: Тия ефекти не са ли разположени в грешна последователност? Имам предвид, че компресора е след кривоча, а реверба е преди хоруса. А каква е функцията на ключа Турбо? Цитирай
Fallenblood Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) как - да удвоява тактовата честота... иначе много ми се иска да чуя семпли от това нещо. дори ефектите вътре наистина да са в "грешен" ред, определено ще вади уникален звук, даже само от снимката ми се иска да се сдобия с такова чудо. и един въпрос - някой (Лими?) да знае какво се крие зад тайнственото "микропроцесор АТТ" (процесор за бас) ? BabyThomas Edit: Някакъв атенюатор? Редактирано Април 13, 2010 от Baby Thomas Цитирай
MrDeath Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) Roland Gp8. '86 година е правено, ама то не е нещо рядко и невиждано просто 8 стомпбокса в 1 юнит. 6 аналогови и 2 цифрови. Ама като гледам всички кво занапускахме, май не беше тва идеята на kolio_k Аз линка си забравих бе GP8 Редактирано Април 13, 2010 от MrDeath Цитирай
kolio_k Отговорено Април 13, 2010 Автор Отговорено Април 13, 2010 А, напротив, просто исках да видя, какви ефекти има в обръщение на 20+ годинки. Сигурен съм, че има още много за показване , а на мен наистина са ми много симпатични Цитирай
Recommended Posts