KeRRANGKid Публикувано Април 8, 2010 Публикувано Април 8, 2010 http://www.metalsucks.net/2010/04/07/metta...side-my-window/ Ако разбирате родния език на Нейно Величество, непременно прегледайте това материалче от God himself, дет' се вика Необичайно, задълбочено и.. абе то се вижда кой го е писал. Много ще се радвам на мнения от теоретично по-ограмотените колеги. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Птичките са наистина чудесни музиканти - 99% природен талант към 1% труд, за разлика от хората, при които съотношението е обикновено обърнато. Авторът на анализа не ми е особено познат, но ми печели симпатиите с него, беше ми приятен контактът с това свежо четиво. Цитирай
Tozi Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Анализа прилича на анализ на класическа индийска музика. Там се срещат същите елементи и същата концепция на повторения и ритмични модулации. Поредното доказателство за произхода на музиката - имитацията на звуците от природата. Единственото което липсва в анализа е целта на тази "птича импровизация"- нейният смисъл и предназначение. Цитирай
CyberGene Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Според мен птиците не пеят, а си говорят по тоя начин, някаква птича морзова азбука. В смисъл - за мен това не е изкуство и импровизация, а по-скоро е просто тяхната комуникация. "Гот ми е, *** ми се, няма ли да дойде някоя, щото много почна да ми се ***. Притежавам следните хромозомни подредби: ......" Но това е моя хипотеза, може пък наистина нещо да творят, знае ли човек, дано някой ден разберем със сигурност Цитирай
Бицев Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 ^ Няма противоречие - музиката е също комуникация (както ивсяко изкуство). С музиката (и другите изкуства) нещо казваме на слушателя (зрителя, читателя). За разлика от птичките, ние имаме малко повече неща, за които да комуникираме. (Ама само малко повече, предимно и ние все за същото пеем ) И както с речевата комуникация, мнозина 'комуникират' без да има какво да кажат. За текстовата форма на същото - този форум е пълен с примери. (Като току-що написания от мен, извинявайте ) Цитирай
Tozi Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Според мен птиците не пеят, а си говорят по тоя начин, някаква птича морзова азбука. В смисъл - за мен това не е изкуство и импровизация, а по-скоро е просто тяхната комуникация. "Гот ми е, *** ми се, няма ли да дойде някоя, щото много почна да ми се ***. Притежавам следните хромозомни подредби: ......" Но това е моя хипотеза, може пък наистина нещо да творят, знае ли човек, дано някой ден разберем със сигурност Изкуството е дума която определя определена човешка дейност или резултата от същата. Все още не знам и не съм убеден от къде произлиза думата - от изкусен или от изкуствен - според мен и двете са вярни. Ако става въпрос за продукт на не- човешка дейност обикновенно изкуство се нарича нещо на което е придадено качеството изкусност. На английски - art - изкуство, artificial - изкуствен. Определението за импровизация от своя страна може да се сведе най-общо казано до комбинативност и вариране. "Комбинативност и вариране" не са задължително продукт на човешка дейност. В природата е това е постоянен процес. Творчество - означава създаване. Човека както знаем не е нито първия нито единственият творец. Цитирай
звуков сигнал Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) Доколкото знам, Paul е един от "бащите" така да се каже на Techical Death-Metal или Fusion Metal-a. Направил е и патент за устройство за комуникация и обгрижва тежко болни хора преди да умрат. Истински човек, безкрайно интелигентен и смирен. Редактирано Април 19, 2010 от CyberGene Цитирай
CyberGene Отговорено Април 19, 2010 Отговорено Април 19, 2010 Ще те помоля в бъдеще да не ползваш болднат текст и друг цвят на шрифта, ако не е необходимо за подчертаване на отделни части на текста. Цитирай
indy Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 Месиен /Oliver Messiaen/ е един от композиторите, вкарал птичи песни в композициите си и дори е разработил лека теоретична подложка за този процес. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 Месиен всъщност има цяла книга ("Техниката на моя музикален език"), в която описва композиционните техники в музиката си - ритъм, мелодия, хармония, ладовете с ограничено транспониране и т.н. Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Еех тъкмо мислех да кажа за О.Месиен, ама вие сте ме изпреварили. Цитирай
Recommended Posts