TONY Отговорено Февруари 23, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2006 Sound: Audiophile 2496 тази карта яка ли е или просто е добра? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 23, 2006 Share Отговорено Февруари 23, 2006 Не е нещо неземно ако това питаш. Но е най-евтината от "музикантските" карти, поддържа без проблем 24 бита / 96 килохерца (както показва името и) и има ниска латенция. Пише че поддържа Pro Tools M-Powered (не съм пробвал все още, въпреки че имам софтуера), но ти трябва и стабилен процесор и повечко RAM. Като цяло на мен ми харесва. Тук има доста хора с Audiophile 192 - по-добрият вариант, но пък тя е $200. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 24, 2006 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2006 ясно - зна4и необходимия минимум а тази конфигурация Intel Cel.2,13 Ghz/ HDD 160 GB/ Ram 512/CD RW/Flopy/ Nid. case 350 W/-@ godini ima garanciya i monitor obshto vsichko 490 leva. процесора е малко баен - но пьк е интел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 21, 2006 Автор Share Отговорено Март 21, 2006 MB Asrock K8NF4G-SATA2 - s.754, nVidia GeForce 6100 Chipset, VGA, Audio, LAN, 2*ATA133+2*SATA II 3.0Gb/s, RAID (0,1), 4x USB2.0 CPU AMD Sempron 2800+ / box RAM 512 GB DDR 400 MHz HDD 160 GB, IDE, 7200 RPM, SATA2, Samsung FDD 1,44MB DVD RW 16x8x16x/16x6x/8x4x/48x24x48x, Samsung VGA on board SB on board LAN on board Case ATX Codegen w/ 350W Monitor 17” TFT Prestigio P179 1280x1024,450:1, 300cd/m2 това - 1000 лв CPU AMD Sempron 3000+ / box - плюс 35 CPU AMD Athlon 64 3000+ / box - плюс 95 мнение? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 21, 2006 Автор Share Отговорено Март 21, 2006 а и латенция - не искам да има сега свирим с групата в един компютьр - ужким пентиум 4 - обаче е направо смешно- звука се влачи след мен - като куче след мангал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
f1_sound Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 Някъде Налбантов беше споменавал, че за да няма латенция ти стига и процесор на 1,7 , според мен латенцията зависи от саунд картата няй много :think: Иначе аз ти препоръчвам Атлона 64 на 3000 + а не семпрон аз съм с Атлон 64 на 3000+ и съм много доволен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 21, 2006 Автор Share Отговорено Март 21, 2006 мерси то май е ясно за 100 лв няма нужда да се спестява Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NessoR Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 отидете при моя човек holyman той има фирма специално за компютри (тихи и мощни за аудио) http://silentis.info/ цените на сайта са стари до колкото помня но най добре се свържете с него. А мен ме мързи да пиша по темата + това съм Интел, макар и в момента да не са толкова бързи колкото амд Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 отидете при моя човек holyman той има фирма специално за компютри (тихи и мощни за аудио) http://silentis.info/ цените на сайта са стари до колкото помня но най добре се свържете с него. А мен ме мързи да пиша по темата + това съм Интел, макар и в момента да не са толкова бързи колкото амд Mного добра идея Моята машина също той я е сглобявал.. + 1 за Интел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 Като разгледах сайта видях, че правят много сериозни системи. Май и аз ще се обърна към тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NessoR Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 Ами по добър специалист по темата от Пламен лично аз не познавам, затова ви го препоръчвам... лично аз съм продал около 200ПЦ-та като се замисля и още 5 пъти по толкова са ми минали през ръцете, но спрях преди години да се занимавам не си струва за 20$ тичането .... така че не случайно ви го препоръчах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 (Редактирано) ами много просто, ако на система със сокет 939 и сложиш 1 модул тя работи в режим "едноканална" памет... ако сложиш 2 модула памет всичко се удвоява - скоростта на преност на данни от процесора към паметта става от 3000 на 6000 мб/сек, или общо като цяло системата става с около 10% по бърза, някъде повече, някъде по малко, зависи от задачите най добре 2х1 гб, почнеш ли да записваш и да ползваш разли библиотеки със семпли отече, аз като записва само перкусиите заемат 400-500 мб от паметта тия експерти дето казват че 1.7 гхз стига за работа с брезпроблемна латентност (защото без латентност без значение какво мислят някой хора не може) правят ли си сметката че тия 1.7 хгз стигат колкото да вкара и изкара звука през компа, особенно ако е някой скупен целерон... почнеш ли да слагаш софтуерни ефекти изискванията се качват.. един прост гр2 товари 1.7 целерон на 30%... с 2 думи няма смисъл да си пилееш парите по интелски процесори, целерона е ефтин но определено не си струва, прекалено бавен е спрямо истинските процесори, чистите пентиуми са по добре, но пък греят като котлони, особенно тия над 3 Гхз, амд в момента са много по добре, и още поне половин година няма да имат конкуренция Редактирано Март 21, 2006 от LOE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 (Редактирано) експерти или не чети преди да говориш дуде. Писал съм за да свири а не да ми прави прожекти с по 200 компресора и 3 IR Реверба таа държава само философи :evil: Моя 64 битов на 3200 дори не стига за един тежък микс с 1 мб кеш не СемПлон Редактирано Март 21, 2006 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
holyman Отговорено Март 21, 2006 Share Отговорено Март 21, 2006 Темата за компютри за аудиообработка и записи е много обширна. Нещата се променят постоянно и препоръки които се дадат сега, може да не важат след месец-два. Основните принципи, на които аз залагам са: 1. Задължително машината трябва да е максимално тиха - отразява се на цената, но качеството на компонентите се вдига значително и целия "експириънс" от работата с компютъра е коренно различен 2. Никога не се търси МАКСИМАЛНА скорост, освен ако бюджета не е максимален. Търси се балансираност и адекватност с изискванията и работата, която ще върши компютъра. Вече избягвам да давам конкретни съвети по форумите, защото ми се връща върху главата със страшна сила (защо преди казваш така а сега иначе, ала-бала... еми променят се нещата, такава е действителността). Машини от хипермаркетите е КРАЙНО нежелателно да се взимат - винаги се правят с най-евтините и гадни компоненти, колкото да работят, а не да са свястни. Ако се гледа единствено цена, там е ОК, но иначе - абсурд. Това е моето мнение П.С.: Сайта не съм го обновявал от няколко месеца - много съм зает напоследък и няма как... Поздрави, HolyMan. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 21, 2006 Автор Share Отговорено Март 21, 2006 holyman - нали виждаш офертата за атлона може ли да я биеш като цена качество? ама я огледай внимателно все пак а за саунд карта - или ему или м -аудио - още не съм решил-но това като си продам цифровото студио ще излезне че давам цяло такова, само за една карта така че ако някой иска нещо много добро -като звук , без латенции с вграден ГП100 процесор на роланд - да не му мисли много - цената ми е много добра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts