Jump to content
Българският форум за музиканти

А сега де ! Безжични устройства за китари


Freemad

Recommended Posts

Здравейте. Вероятно ще избия рибата, но до сега не бях обръщал внимание че по концерти китаристите нямат кабели ( влачещи се по сцената ) а малко кабелче което до колкото успях да видя излиза и пак влиза в китарите. Наистина ще се радвам ако някой ми разясни какъв е тоя пиниз и как точно се получава цялата работа. Благодаря ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отзад на ремъците се закача предавателя и всъщност кабела на китарата влиза в този предавател, който пък изпраща сигнала на приемателя вързан към усилвателя.

 

Дано не съм се изразил твърде смешно :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безжична връзка или на английска транскрипция Уайар лес. Системите са с предавател, който се включва в китарата через късо кабелче или самият предавател е една малка кутийка с жак ,който се включва в китарата. Има приемник който через къса антенка хваща сигнала от предавателя и го отвежда в усилвателя,процесора и от там е както с кабел. Работи на ултра къси вълни с батерия и е с различеб обхват. Микрофоните без кабели са на същият принцип.

Дано да съм ти бил от полза. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си ,че е една дума, но машинописката у мен я няма никаква. Не съм онзи Геро от Предаването???

Аз от 1981 год живея и работя мнооооого на далече от татковината ни. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се замислям да питам - след като е уайърлес как си сменят ефекти и такива неща? :metalist: Простете за невежеството, което блика от мен :hysterical::surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Латенция при безжичното предаване на сигнала е практически нулева. Все пак си говорим за директно предаване на сигнала на разстояние в рамките на 30тина метра. За сравнение, Интернет връзката има около 100-200 милисекунди (0,1-0,2 сек) забавяне в презокеански връзки на десетки хиляди километри, които минават през множество сателити, усилватели, рутери и т.н....

 

Превключването на ефекти, както казаха по-горе си става по старомодния начин - с краката на изпълнителя. Предавателят се слага на китарата, а приемникът може да бъде сложен на входа на chain-а, все едно е безкрайно еластичен кабел в диапазона на действието си. :yahoo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри утро!

Бихте ли ми казали откъде мога да си купя безжичен кабел за китарата и на каква цена вървят сега,че с тея кабели не мога да живея вече (жичните B) )

Та ще съм много благодарен ако някой помогне

 

И както виждаме, някои хора са отчаяни да се сдобият с такъв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.