Freemad Публикувано Март 3, 2010 Публикувано Март 3, 2010 Здравейте. Вероятно ще избия рибата, но до сега не бях обръщал внимание че по концерти китаристите нямат кабели ( влачещи се по сцената ) а малко кабелче което до колкото успях да видя излиза и пак влиза в китарите. Наистина ще се радвам ако някой ми разясни какъв е тоя пиниз и как точно се получава цялата работа. Благодаря !
synyster_vengeance Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Отзад на ремъците се закача предавателя и всъщност кабела на китарата влиза в този предавател, който пък изпраща сигнала на приемателя вързан към усилвателя. Дано не съм се изразил твърде смешно
Gero Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Безжична връзка или на английска транскрипция Уайар лес. Системите са с предавател, който се включва в китарата через късо кабелче или самият предавател е една малка кутийка с жак ,който се включва в китарата. Има приемник който через къса антенка хваща сигнала от предавателя и го отвежда в усилвателя,процесора и от там е както с кабел. Работи на ултра къси вълни с батерия и е с различеб обхват. Микрофоните без кабели са на същият принцип. Дано да съм ти бил от полза.
MrDeath Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Gero, английската транскрипция на уайар лес е 1 дума Абе ти да не водеше "Горчиво" по БТВ?!
Hillbilly Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Колко се изписа за една дума - дистанционно на българския муз. жаргон.
Gero Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Прав си ,че е една дума, но машинописката у мен я няма никаква. Не съм онзи Геро от Предаването??? Аз от 1981 год живея и работя мнооооого на далече от татковината ни.
W_A_R Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 Сега се замислям да питам - след като е уайърлес как си сменят ефекти и такива неща? Простете за невежеството, което блика от мен
billymilano Отговорено Март 3, 2010 Отговорено Март 3, 2010 телепатия и телекинезата е присъща на големите....
noflip Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 мен по-скоро ми е интересно каква е латемцията при ползването на подобна джунджурия?
SomeoneElse Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Латенция при безжичното предаване на сигнала е практически нулева. Все пак си говорим за директно предаване на сигнала на разстояние в рамките на 30тина метра. За сравнение, Интернет връзката има около 100-200 милисекунди (0,1-0,2 сек) забавяне в презокеански връзки на десетки хиляди километри, които минават през множество сателити, усилватели, рутери и т.н.... Превключването на ефекти, както казаха по-горе си става по старомодния начин - с краката на изпълнителя. Предавателят се слага на китарата, а приемникът може да бъде сложен на входа на chain-а, все едно е безкрайно еластичен кабел в диапазона на действието си.
BREAKDOWN Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Колко се изписа за една дума - дистанционно на българския муз. жаргон. Старите кримки го наричат нежно "антена"
kolio_k Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Добри утро!Бихте ли ми казали откъде мога да си купя безжичен кабел за китарата и на каква цена вървят сега,че с тея кабели не мога да живея вече (жичните ) Та ще съм много благодарен ако някой помогне И както виждаме, някои хора са отчаяни да се сдобият с такъв
Recommended Posts