YJM Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Страхотна китара, представяне... интересна тема. kolio_k както винаги пуска едни от най-интересните и смислени постове. На мен лично ми е любопитно да чуя и кратко демо с high gain sound. Със здраве да си я ползваш. Цитирай
Heartman Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Честита баба марта и честита нова китара!!!От прочетеото и видяното до момента се разбра, че това е един много класен инструмент и в добри ръце звучи вълшебно.И аз много се радвам че в БГ вече се произвеждат такива китари които не отстъпват на доказаните фирми.Струва си човек да отдели средства за такава китара,защото е по негов вкус и е къстъм.Общо взето когато купуваш от магазин трябва да пробваш доста от един модел докато уцелиш точната,а да не говорим че като поръчваш от интернет,въобще нямаш такава възможност.Честито и дано да и чуваме гласеца повече ПП - щях да питам с какви струни е ,но видях че може би с 10-ки ,а също ми се стори че са черни 4,5 и 6-та !? Цитирай
kolio_k Отговорено Март 2, 2010 Автор Отговорено Март 2, 2010 YJM, Heartman Благодаря ви много Струните май бяха Ърнибол или, някакъв нов модел и наистина са 10ки и черни ( да видим до кога ) Цитирай
armstrong Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 @kolio_k Братле,като те гледам как свириш ми иде да се метна от някаде!Комплексирах се !Евала! ии честита китарка Цитирай
bluesman Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Честито Коле! Много музика и готини емоции да преживееш с новата ти китарка. Браво Дика ! Сега се сещам че преди година ми говореше че те сърбят ръцете за арч-топ. Без много теоритизиране .... Готина е майна! Цитирай
sw1tched Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Подобаваща китара за такъв китарист и обратното Цитирай
Бицев Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Най-после да ти я честитя и аз като хората - нищо че вече не е (чак толкова) нова. Страхотно бижу! И аз нямам предвид мебелиерството, макар че и видът, и особено изработката впечатляват. Концепцията ми допада почти като аз да съм я измислил - в доста неща имаме сродни вкусове. 59-ките бих избрал със затворени очи, както и повечето материали, и конструкцията. Сплитването на намотките си се подразбира като задължително; якият гриф (но с една идея изтънен) също 'аз съм го измислил' : ) , може би и композитната конструкция на грифа щеше да ми е избор (говори инженера в мен : ). Виж, за по-дълбокото влизане на грифа не бих се сетил, но пък сигурно бих разгледал проходящ вариант през цялата дължина. Имаме си и различия, де - личният вкус не е право, а задължение (!) на истинския музикант За големите седефени плочки вече споменах в друга тема: абаносът ми идва достатъчно твърд, а тези лично биха ми 'почуквали' вповече от идеалното (дори гибсънските са едри, а тези ги бият). Другото, с което малко ме учудваш е това тремоло. И на мене веднъж на всяка синя луна ми се приисква да опитам нещо 'с ръчка', но само 'за да се намира' никога не бих правил компромис с отзвучаването, към което са насочени всички други аспекти на конструкцията. Бих искал да те видя колко и кога ще го използваш (достатъчно, че да оправдае присъствието си и отражението върху тона когато не се ползва)... Но това са дреболии и, разбира се, твой избор. Иначе концептуално се доближава до утопичната 'идеална' китара, а като изпълнение направо е идеална (и в звука, както се разбира). Не мога да не сваля шапка на майстора - всяко постижение от международен клас (а това явно е такова) особено ме радва. Аплодисменти! Със здраве да си я разработиш и да я направиш централна в колекцията си - и да виждаме още такива постижения! Цитирай
kolio_k Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 Много благодаря на всички за коментарите и пожеланията Причина да си позволя да сложа тремоло беше , че просто, така или иначе, исках да получа леко различен саунд от този който ЛПто вече ми дава. Иначе и според мен, на подобна конструкция е най добре да имаме Тюн-о-матик или твърдо окачване, от гледна точка на оптималния саунд. Но пък от друга страна , от време на време , обичам да използвам тремоло ( макар и само за вибрато на акорди най вече ), така че предпочетох да си угодя, а и при пряко сравнение на състейна между ЛПто и тази машинка, разликата в състейна е пренебрежима (макар и в полза на ЛПто), а що се отнася до стабилност на тона, Къстъмката побеждава убедително. Що се отнася до седефите, такива неща наистина са си въпрос на вкус Цитирай
Ивелин Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Тъй, като не разбирам от китари и изработването им (но пък разбирам от свирене), само искам да кажа, че като гледам Коко как се кефи на тази чистичка и новичка китарка, чак ме кара и аз да се кефя! Чух аудиото, видях снимките и много ми хареса също! Честито! ама я се успокой с тия реклами малко , че безличните гибсън и лес пол няма да намерят място от ядНе ,че нещо ама се оля Много кисело тва грозде... Цитирай
Лими Отговорено Март 21, 2010 Отговорено Март 21, 2010 А, мислил ли си за графитен гриф? И какво ти е мнението за графитните грифове? Знам, че при тях има по-малко проблеми като, усуквания, огъвания, влагата не му влияе(не знам за влиянието на температурата), но как влияе графита на звука и другите му параметри. Какви са им цените? Високи - ниски, средни? П.П. В България има ли майстори, които да правят графитни грифове? Цитирай
kolio_k Отговорено Март 21, 2010 Автор Отговорено Март 21, 2010 Не не съм мислил по въпроса, аз гоня възможно най натуралния, дървен звук и понятието графитен гриф не ми се връзва (макар, че никога не съм свирил с на китара с такъв, само на бас и идея си нямам как звучи, а от баса никак не бях очарован). Съответно и идея си нямам дали някой прави подобни в БГ, съжалявам Цитирай
L.K. Отговорено Март 21, 2010 Отговорено Март 21, 2010 Кольо, тази китара много ти отива Да я скъсаш от свирене! Евала и на Майстора! Цитирай
docc Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Реших да поместя следващото изложение в тази тема, защото заглавието подхожда съвсем! Ако Кольо има нещо против - ще уредим някак преместването! Получих инструмента преди известно време и предложих 1-2 фотоса в разни теми, но сега имам и снимки, които да го представят по-прилично. Dilian Obretenov Custom Crafted Body: LP Shape; 1 piece Mahogany; East European Figured Sycamore top; Natural binding Neck: 3 pcs construction Sapele; Set through; 50's style fat Fretboard: Indian Rosewood Bridge: Tone Pros Locking Tuners: Gotoh Kluson Locking Nut: Bone Frets: Stainless Steel, Medium Jumbo P.Ups: Bare Knuckle 'Rebel Yell' set Electronics: Push/Pull Coil split Цитирай
zeratuL_x Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Честито docc,китарата изглежда невероятно и предполагам като звук е уникална,пожелавам ти със здраве да си свириш на нея Цитирай
MiroLambov Отговорено Юли 16, 2010 Отговорено Юли 16, 2010 Прекрасна е!!!! Честито! Дано да чуем нещо скоро Цитирай
Recommended Posts