Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезаторът,който бихте искали да имате


miro

Recommended Posts

Да,вярно е,че темата е малко по-друга,благодаря за отговора.Просто между точно тези два модела на Yamaha няма почти никаква разлика,може би само в октавите.Цената така или иначе бърка всеки,няма как,пък и аз няма да се занимавам професионално,но все пак да имам представа на това,което съм се спряла.А за отговор по темата,на такива модели синтезатори се нагледах,че е трудно да кажа кой от кой е по-добър.Но Yamaha като цяло си остава яка марка :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 165
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

@dneykovska - Според мен най-добре е да си купиш S03! Струва малко повече от тия два модела, и е доста по-добър...лично мнение :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:headbang: Поздрави!!!

 

Определено Kurzweil е една от марките, които не слизат от световниа връх сред фирмите на пазара...Вина за това разбира се имат и MAC-компонентите в устройството на съответния модел oт Kurzweil.

 

Както през годините така и сега KURZWEIL все още налага световните тенденций в Sound-, Keyboard- и Master/Keyboard- индустрията.

 

 

Разбира се има и оборотни марки (сред които не е Kurzweil-имайки предвид цената, Sequencer-a, MIDI, In/Out портовете и сьответните вьзможности ), които са просто на пазара, но това не е вапросната тема в момента :virtuoz: ., а и неискам да бьда обвинен в пристрастие, но фактите говорят сами по себе си :metalist:

 

 

Смея да добавя OBERHEIM, OPEN LABS i ENSONIQUE (последната фирма производител за съжаление не е на пазара от известно време)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Курцвайл в момента са фалирали и очакват някой да ги купи. Така че покупката особено в България на техен инструмент може да се окаже нож с две остриета, като се има предвид и че не се водят от най-здравите и доста се развалят и чупят. Иначе за тяхното качество спор няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

:) Здравейте. Виждам,че има много фенове на YAMAHA,затова ще се възползвам от случая да кажа,че продавам sound modul на YAMAHA MOTIF ES.

Ако някой има интерес може да ми пише на следния e-mail: j_tonovski@hotmail.com. Тогава ще дам и тел. YAMAHA звучи убийствено както в аранжименти,така и на живо свирене.

Продавам го,защото имам и предишния MOTIF,а разликата между двата се усеща предимно,ако се правят аранжименти. "ES" серията има повече и по-интерерсни лупове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здрасти!

HAMMOND XK-3+YAMAHA S90 ES

или

HAMMOND XK-2 + YAMAHA S80

Теэи два варианта эа основен сет или

HAMMOND XK-2/3 + KORG TRITON EXTRIME PRO X / KORG OASYS 88keys

Това е евтиния вариант!Иначе мечта:

HAMMOND B3 & Leslie147/122+RHODES Mark II 88keys+NORD Clavia 88keys+MiniMOOG+KURZWEIL K2600

и в хола ми STEINWAY & SONS...................

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Курцвайл в момента са фалирали и очакват някой да ги купи.

 

Hyundai са го направили.

http://www.kurzweiljapan.com/

Звучи леко познато..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така значи... Няма да казвам че искам ХАММОНД Б3, нека сме по-скромни... Искам всичко на всичко 2 неща - NORD ELECTRO 2 и YAMAHA MOTIF XS 7.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!! Синтезатора който бих искал да имам и Yamaha Motif Es 8. Да ама - момче на моятя(17) възраст трудно би спестил толкова пари!!! Родителите ми са твърдо протиф с това да се занимавам професионално с музика. Сага в момента карам с една учукана Yamaha дори незнам какъв модел е :huh::-(:) . Надявам се един ден да се докосна до Motif Es 8. :blush::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хюндай е собственост на Самсунг...следователно и Курцвейл е дефакто собственост на Самсунг

...И нищо чудно да е точно така, защото ако x съответства на Кurzweil, А e класът на притежаваните от Хюндай обекти и B - класът на притежаваните от Самсунг; х принадлежи към клас А и клас А е включен в клас В, то следователно х е елемент и в клас В. symbolic9.gif

 

 

Колкото до синта - този, защото...

2006_memotron_1_large.jpg

2006_memotron_4_large.jpg

Редактирано от Roevers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.