Slacoth Публикувано Януари 28, 2010 Публикувано Януари 28, 2010 Привет, става въпрос за една серия японски мод ефекти (дигитални) с консумация 9V DC (mA не ги пише). Пробвах сигурно 5 различни трафа и без стабилизирано захранване не пожелаха да заработят. Затова се спрях на единственото "стабилизирано" захранване, което намерих и се получи работата. Това захранване е 9V 500mA, обаче е импулсно.Взех го от едно мрежово switch устройство. Ползвам го за два ефекта едновременно, като съм си направил разпределителна кутишка с три разклонения (да имам едно допълнително при нужда). Питам: Опасно ли е да захранвам ефектите с импулсно захранване? Опасно ли е с 500mA да захранвам два ефекта? п.с. под опасно разбирайте може ли да ги изгоря, иначе паразитните шумове са минимални и не са ми проблем. Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Ако изходното напрежение е добре филтрирано и стабилизирано няма проблем. Не съм много сигурен как седи въпроса с галваничното разделяне от мрежата но щом работят едвали ще има проблем. Не е опасно стига общата им консумация да е под 500mA. Тока който се консумира от ефектите не зависи (условно казано) от номиналния/максималния ток на захранването. Редактирано Януари 28, 2010 от g_vayov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Измери тока. Ако е повече, от да кажем 350-400мА е опасно. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) ^ имаш предвид консумацията на ток за всяко от камьончетата ли, или общо за двете? Редактирано Януари 28, 2010 от Slacoth Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Смятам, че няма нищо опасно. Повечето импулсни са направени със защити. Ако нещо се претовари, просто ще изключи. Карай така докато не замирише от някъде, пък тогава ще му мислиш Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Мерси за отговорите. Иначе ще продължавам да търся по-голям стабилизиран траф. п.с. имам и един AC/AC 9V 1000mA - ще потърся помощ от някъде да се модне малко. Редактирано Януари 28, 2010 от Slacoth Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Във форума има всичко http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=64113 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 ^ имаш предвид консумацията на ток за всяко от камьончетата ли, или общо за двете? За всички камиончета общо. Можеш да измериш тока. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Това захранване стабилизирано ли е? http://www.musicworld.bg/bg/c_544/i_11544/...wer_Supply.html Цитирай
bluelemon Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Божа работа. Ако е стабилизирано разбира се. Схемата на nikifena от линка който е дал работи перфектно. Редактирано Януари 28, 2010 от bluelemon Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Аз линка го прочетох още преди да пусна темата, но не мисля че ще се справя добре с изработката. Цитирай
Necrophagist Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Може да се пробваш и да видиш какъв ще е крайния резултат Все пак тука има хора които ще дават насоки Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 29, 2010 Автор Отговорено Януари 29, 2010 Може да се пробваш и да видиш какъв ще е крайния резултат А крайния резултат дали ще е обратим? Предпочитам да си купя, но никъде не намирам фиксирани на 9V.Обаче всички стабилизирани трафове, които намерих по магазините са комбинирани, а точно този тип много ме дразнят. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Ако държиш на качеството и сигурността, питай Nikifena какво може да ти предложи! Ще си сигурен какво получаваш, ще имаш поддръжка и отговорен човек на който можеш да се оплакваш ! Което изобщо не е така при покупка от известните магазини. Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 29, 2010 Автор Отговорено Януари 29, 2010 Зоро го знамь, че е стабилен и точен човек. Познаваме се отдавна. Мерси на всички, ще го измисля. Цитирай
Recommended Posts