Sturmfuhrer Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 За кво ви е изобщо да ги боядисвате? Цитирай
bluesman Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Налбантов,така може да ти я боядиса един твой съгражданин Пламен Иванов стига да е в БГ.Майстор е с полиуретановите лакове Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Налбантов,така може да ти я боядиса един твой съгражданин Пламен Иванов стига да е в БГ.Майстор е с полиуретановите лакове лично няколк пъти ми е оправял китарите но незнам колко ше иска и напоследък Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 тоя съгражданин на Налбанов ми прави баса 1 година аз искам да питам нещо друго, като видях перфектния лак на синята китара по-горе. Знам, че ибанез използват някви технологии с някви специални лакове, ако мога да кажа. 1 приятел има ибанез и като е фрасна в земята (без да иска естественно) и лака се отчупи, и приличаше на стъкло. Тоест не хлътна навътре или тн. Изглежда изпозват много здрави лакове. Някой знае ли за кво става дума ?? Цитирай
pacman Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 Незнам дали обърна внимание, ама тва не е Ibanez Тва е копие, някъв човек си го енаправил бях дал линк къ неговия сайт, в секция Body има туториал как го е боядисал А иначе за истинските Ибанеци не знам... Цитирай
pacman Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 Значи аз вчера почнах да боядисвам ей тоз гитар: тялото съм го байцнал на тази картинка в някъв червен цват, и мислех да го лакирам само... ама дървото е много поресто и се наложи малко китче... за това реших да го боядисам в солиден цвят. Като е готово- шъ постна картинки Използвам акрилен кит и ще го пръсна после с акрилна автобоя Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 Значи аз вчера почнах да боядисвам ей тоз гитар: тялото съм го байцнал на тази картинка в някъв червен цват, и мислех да го лакирам само... ама дървото е много поресто и се наложи малко китче... за това реших да го боядисам в солиден цвят. Като е готово- шъ постна картинки Използвам акрилен кит и ще го пръсна после с акрилна автобоя :inlove: Цитирай
One_Voice Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 аня пич в тоя саит ги боядисва великооо Цитирай
pacman Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 :inlove: Тханкс! Пикчърз коминг суун Btw. боядисването със спрейчета през зимата си е... а уеуе мауе. За пореден път се убеждавам... Трябва да намеря някакъв по-хитър за нанасяне финиш. Нещо коет' може да се нанася лесно в домашни условия... и да не смърди така токсично :think: Цитирай
bluesman Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Nikifena,струва ми се че лака за който говориш най- вероятно да е полиестерен.Той е много твърд и се се нанася дебело с пистолет .Около две ръце лак е достатъчно за да направи дебел и здрав слой.Има предимства и недостатъци. Предимство е лесната подръжка мие се спокойно с вода и сапун ( не се шегувам ) , не се напуква на ситно паяжиновидно като нитро лаковете и полиуретана.Недостатъка му е че е много твърд и при удар се напуква и ако е безцветен леко пожълтява от слънчевата светлина.Владо Хранов много го ползва.Мисля, че почти всички ел. и акустични китари на орфей са лакирвани с такъв лак.В техникума имахме едино лабораторно упражнение за един много тарикатски начин за смъкване на такива лакове .Ако ви интересува ще ви кажа. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Пламен Иванов не е в БГ. Щял да се връща за Нова Година Лаковете които се чупят, както обясни Никифена, обикновено са компонентни (напр. лак и втвърдител). След смесване реагират и стават бая твърди. Доста от фирмите слагат по някоя и друга ръка безцветен лак над осн. цвят, това дава дълбочина и обяснява защо отчупеното парче е било прозрачно. Налбантов, ако искаш обади се с PM , ще ти дам телефона на човек който може да се справи със задачата. Що не питаш и Пакмен? Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 всичко е супер... само ако някой ме ориентира за цена... колко взима един майстор за подобна дейност? Цитирай
pacman Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Налбантов, ако искаш обади се с PM , ще ти дам телефона на човек който може да се справи със задачата. Що не питаш и Пакмен? Разбойник тханкс че ме 'рекомендваш' , ама специално лакирането не ми е една от силните страни, ама изобщо Тва на Налбантов е доста готина китара и не ми се поема този риск . Не че мога да му прецакам китарата, но не съм сигурен, че ще се получи резултата, който ми се иска... със сигурност няма да изглежда като излязла от фабриката :green: Цитирай
pacman Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 (Редактирано) Presenting Лимонът Боя- първо черна, след това жълта(на места) за да се постигне тоя петнист ефект Накрая с безцветен лак, който ще бъде полиран след няколко дни Редактирано Декември 20, 2004 от pacman Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 Presenting Лимонът Боя- първо черна, след това жълта(на места) за да се постигне тоя петнист ефект Накрая с безцветен лак, който ще бъде полиран след няколко дни :inlove: :inlove: :inlove: :guitar: :inlove: само дано да лъщи !!! И да нема оливано другото е ....БРАВО Цитирай
Recommended Posts