EAmechaniX Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) Дълбаното при Блекмор е не сякаш, ами по-малко, даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт. То умишлено е така. На ниските струни започва от 7-ма позиция някъде, а на първа-втотра от трета позиция май. Блекморския страт дори няма среден адаптер. Сходни китари. Отдавна му се точа, ама мексико... Изобщо не е така. На тънките струни има навсякъде а на дебелите, по точно 5 и 6 -та няма само до 3 ти праг. Разликата в скалопа по дълбочина между двата модела е малка и това '' даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск '' звучи несериозно. ''и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт.'' - това също. Да не говорим че са с различен радиус и различни прагове, а това е мноооого сериозна разлика с обикновен страт. Редактирано Март 28, 2010 от EAmechaniX Цитирай
MrDeath Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 За това, че няма разлика естествено е несериозно, така го и казах, за изфалшивяването обаче си е напълно сериозно, изфалшивява толкова колкото и обикновен грив. Цитирай
Slide Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 @Механика, не споря. Говорех приблизително. Ако трябва да сме честни Фендър имат повече от един Блекмор страт през различните периоди. Има такива с лейс адаптери, с роланд адаптер, с лепен гриф... Цитирай
Icarus Отговорено Април 2, 2010 Отговорено Април 2, 2010 ^Slide, качественият контрол на Фендър в момента е точно никакъв, тъй че това дали пише Мехико или УСА, не значи автоматично, че първото ще звучи по-кофти от другото. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 2, 2010 Отговорено Април 2, 2010 Хич не съм на същото мнение . Мексиканският Фендер има нужда от пълна смяна на електрониката и тогава, ако сме късметлии с хубава бройка, може да се доближи до Американски такъв, като все пак трябва да имаме предвид и качеството на използвания материал ( не визирам Highway, не казвам, че са лоши, но имам малко наблюдения върху тях) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 2, 2010 Отговорено Април 2, 2010 (Редактирано) качественият контрол на Фендър в момента е точно никакъв Това пък откъде го разбра? може да се доближи Да, това е ключовата дума...ако все пак ни е настигнал всичкия късмет, ама и тогава не е никак сигурно. Колкото до изработката, последно време на всички китари Фендер, че и на Скуаяр дори, изработката е ок. Виж, откъм материали, електроника и хардуер, вече и дума не може да става-разликите са налице. Редактирано Април 2, 2010 от EAmechaniX Цитирай
Icarus Отговорено Април 2, 2010 Отговорено Април 2, 2010 Явно съм се изразил крайно, за което се извинявам, особено ако съм подвел някого. Свирил съм на мексикански, които са ми звучали по-добре от американски (за стокови китари става дума), друг е въпросът, че просто може да съм се бил смотал нещо въпросните дни. Предполагам е въпрос на уши, които да чуят разликата, както и целта, за която човек си взима китара (напр. свирене вкъщи, клубове от време на време, или с това да си изкарва хляба с нея). Но е факт, че между моя мексиканец, и един къстъм шоп от 93-та, който пробвах в Казанлък, няма джин-джан общо. Цитирай
Telerig Отговорено Април 3, 2010 Отговорено Април 3, 2010 Отклоняваме се от темата, за което и аз се извинявам, че продължавам, но ти спомена, че качествения контрол е никакъв "в момента", а говориш за къстъм шоп от 93-та. Ако визираш, че от 90-те до днес е занижен качественият контрол - то въпроса ми е към тези които са свирили на по-голям брой американски фендъри произведени след началото на 90-те дали мислят така, защото аз съм пробвал на приятели по-малко от 2-3 бройки и моето мнение не е меродавно въпреки, че всички те са били ОК. За всичко което съм пробвал от 80-те и 70-те мога да кажа само суперлативи. За мексиканските, какъвто имах преди време преди да го откраднат-мога да кажа, че между два еднакви такива произведени в една и съща година разликата е голяма, а третия е коренно различен и е въпрос на късмет да попаднеш на читав, но е и възможно да попаднеш и на убийствен ако имаш късмет. Същото важи и за скуайърите, но за американ фендърите не съм останал с подобно впечатление, но пак казвам моето мнение не е меродавно, тъй като не съм пробвал от произведените в последните години чак толкова бройки. Като че ли в японските фендъри нещата по мое скромно наблюдение стоят доста приятно между другото... вие какво мислите? Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 3, 2010 Отговорено Април 3, 2010 то въпроса ми е към тези които са свирили на по-голям брой американски фендъри произведени след началото на 90-те дали мислят така,Ако не се лъжа през 93-та Фактор вкараха 4 броя Ам. Стандарт и аз взех един,който звучеше най-добре от всичките,въпреки че беше бял ,добра китара,но позициите драскаха отстрани на грифа,та се наложи лютиерска намеса.Не знам какъв им е бил контрола за да я пуснат така..абе важното е че звучеше много добре.Е по нататък я смених за 75г модел. Цитирай
Recommended Posts