Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender Yngwie Malmsteen


killer

Recommended Posts

Дълбаното при Блекмор е не сякаш, ами по-малко, даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск :hysterical: и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт.

 

То умишлено е така. На ниските струни започва от 7-ма позиция някъде, а на първа-втотра от трета позиция май.

Блекморския страт дори няма среден адаптер. Сходни китари. Отдавна му се точа, ама мексико...

Изобщо не е така. На тънките струни има навсякъде а на дебелите, по точно 5 и 6 -та

няма само до 3 ти праг.

Разликата в скалопа по дълбочина между двата модела е малка и това '' даже не ще да изфалшивее като хората при по-сериозен натиск '' звучи несериозно.

 

''и аз лично почти не усетих разлика с обикновен страт.'' - това също.

Да не говорим че са с различен радиус и различни прагове, а това е мноооого

сериозна разлика с обикновен страт.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За това, че няма разлика естествено е несериозно, така го и казах, за изфалшивяването обаче си е напълно сериозно, изфалшивява толкова колкото и обикновен грив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Механика, не споря. Говорех приблизително. Ако трябва да сме честни Фендър имат повече от един Блекмор страт през различните периоди. Има такива с лейс адаптери, с роланд адаптер, с лепен гриф...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Slide, качественият контрол на Фендър в момента е точно никакъв, тъй че това дали пише Мехико или УСА, не значи автоматично, че първото ще звучи по-кофти от другото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не съм на същото мнение :punk_guitar: . Мексиканският Фендер има нужда от пълна смяна на електрониката и тогава, ако сме късметлии с хубава бройка, може да се доближи до Американски такъв, като все пак трябва да имаме предвид и качеството на използвания материал ( не визирам Highway, не казвам, че са лоши, но имам малко наблюдения върху тях)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

качественият контрол на Фендър в момента е точно никакъв

Това пък откъде го разбра?

 

може да се доближи

Да, това е ключовата дума...ако все пак ни е настигнал всичкия късмет, ама и тогава не е никак сигурно.

Колкото до изработката, последно време на всички китари Фендер, че и на Скуаяр дори, изработката

е ок. Виж, откъм материали, електроника и хардуер, вече и дума не може да става-разликите са налице.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно съм се изразил крайно, за което се извинявам, особено ако съм подвел някого. Свирил съм на мексикански, които са ми звучали по-добре от американски (за стокови китари става дума), друг е въпросът, че просто може да съм се бил смотал нещо въпросните дни.

Предполагам е въпрос на уши, които да чуят разликата, както и целта, за която човек си взима китара (напр. свирене вкъщи, клубове от време на време, или с това да си изкарва хляба с нея). Но е факт, че между моя мексиканец, и един къстъм шоп от 93-та, който пробвах в Казанлък, няма джин-джан общо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens: Отклоняваме се от темата, за което и аз се извинявам, че продължавам, но ти спомена, че качествения контрол е никакъв "в момента", а говориш за къстъм шоп от 93-та. Ако визираш, че от 90-те до днес е занижен качественият контрол - то въпроса ми е към тези които са свирили на по-голям брой американски фендъри произведени след началото на 90-те дали мислят така, защото аз съм пробвал на приятели по-малко от 2-3 бройки и моето мнение не е меродавно въпреки, че всички те са били ОК. За всичко което съм пробвал от 80-те и 70-те мога да кажа само суперлативи. За мексиканските, какъвто имах преди време преди да го откраднат-мога да кажа, че между два еднакви такива произведени в една и съща година разликата е голяма, а третия е коренно различен :D и е въпрос на късмет да попаднеш на читав, но е и възможно да попаднеш и на убийствен ако имаш късмет. Същото важи и за скуайърите, но за американ фендърите не съм останал с подобно впечатление, но пак казвам моето мнение не е меродавно, тъй като не съм пробвал от произведените в последните години чак толкова бройки. Като че ли в японските фендъри нещата по мое скромно наблюдение стоят доста приятно между другото... вие какво мислите? :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то въпроса ми е към тези които са свирили на по-голям брой американски фендъри произведени след началото на 90-те дали мислят така,
Ако не се лъжа през 93-та Фактор вкараха 4 броя Ам. Стандарт и аз взех един,който звучеше най-добре от всичките,въпреки че беше бял :( ,добра китара,но позициите драскаха отстрани на грифа,та се наложи лютиерска намеса.Не знам какъв им е бил контрола за да я пуснат така..абе важното е че звучеше много добре.Е по нататък я смених за 75г модел.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.