Чукопад Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Баце излъгали са те, че е с 12 струни, аз тука само 7 преброих Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 (Редактирано) Чукопад, научи се да броиш! Най-малкото броя на ключовете... Редактирано Януари 26, 2010 от Петьо Бояджиев Цитирай
blago9696 Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Ето я и моята първа собствена китара Орфей.За годините си е доста запазена.Незнам коя година е произведена ама е било доста отдавна.Вади добър саунд (според мен).Ето и няколко снимки да я видите: Цитирай
garcho Отговорено Март 10, 2010 Отговорено Март 10, 2010 (Редактирано) Бялото ми лебеде тунинговано с зелена табличка за хранене от практикер http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2038/12...T5dMevEmmh6.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1890/26...YoXoQUWGl1f.JPG те тук му е гласеца http://www.4shared.com/file/238375411/2d0c.../kremonder.html Редактирано Март 10, 2010 от garcho Цитирай
billymilano Отговорено Март 10, 2010 Отговорено Март 10, 2010 http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1950376 те тука е за вас Цитирай
maxim09 Отговорено Октомври 22, 2010 Отговорено Октомври 22, 2010 Ето и моя принос към фен клуба. Не тунингована все още Кремона http://maxim09.snimka.bg/arts/el-kremona.543361. Мислите ли, че е добра идея да сложа двоен адаптер на бридж позицията. Някой може ли да каже какъв хъмбъкър с размери на единичен мога да използвам. Евентуално с линк от къде мога да закупя. Цитирай
Acei Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 (Редактирано) Ето я и моята първа собствена китара Орфей.За годините си е доста запазена.Незнам коя година е произведена ама е било доста отдавна.Вади добър саунд (според мен).Ето и няколко снимки да я видите: това лято си ходих до родния край разбира се се видях с приятеля ми, на който подарих те такава китара преди 15г та китарката си бачка супер все още въпреки, че пънкарясват върху нея всекидневно Редактирано Октомври 23, 2010 от Acei Цитирай
GRiND BaSTaRD Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 (Редактирано) Първата ми китара беше кухарка "Смядово" - подарък... не си знаеше годините, но с метални струни късаше! Жалко, че я подарих и аз после на някой, който не е заслужавал и сега не мога да я снимам, за да я покажа. Беше с глава и ключове като за електрическа китара (нещо като китарата от горния пост) - доста нетипичен модел. Редактирано Октомври 23, 2010 от GRiND BaSTaRD Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 Абе ,като чета заглавието..фен клуб,това има само носталгично-сантиментална стойност,ако говорим за соц-инструментите,а не от наши лютиери.. Това бяха китари ,правени като мебели и от същия материал.Естествено,добър музикант и от тях може да изкара нещо като звук. Но си спомням каква дивна радост беше по соца някой да намери някакво японско копие (тогава нямаше китайски боклуци) на американска китара - е в пъти бяха по-добри от родните.А пък рядките оригинални ги гледахме като икони направо.. Цитирай
Slav Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 ^Абе то японско копие е в пъти по-добре от китайско менте, поне японците работят качествено. Цитирай
sasog Отговорено Октомври 23, 2010 Отговорено Октомври 23, 2010 ^ Това е така в последните години... Цитирай
blr Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 Aсъм свирил с общо 3 българки баса. Два Орфея и една Кремона, като за щастие от 1990 ползвам далеч по-качествени инструменти. Честно казано не изпитвам абсолютно никаква носталгия по тези соц изделия. Никога не бих и посъветвал някого да си купи такова нещо, без значение колко е ограничен бюджета му. По времето на соц-а съм пипал доста инструменти произведени от тази страна на желязната завеса и мога спокойно да твърдя, че по-големи боклуци от нашите бяха само руските. Чехите правеха що годе добри инструменти (Jolana), особено басовете им от късния соц бяха несравними с нашите мотики. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 24, 2010 Отговорено Октомври 24, 2010 Познавам сериозна част от продуктовата линия на Българска Кремона - Казанлък. В серийните инструменти няма нищо за отбелязване. Правени са за масов и непретенциозен пазар. В поръчковите има вложени добри материали, често и изработката е добра. Допълнителното оборудване най-често не се различава от серийното - ключове, адаптери и подобни. Няма място за фенство. Цитирай
Rusty Gun Отговорено Януари 19, 2011 Отговорено Януари 19, 2011 Здравейте на всички! Преди няколко дни ми подариха една Кремона, като на Acei. Доста е мърлява, очукана и определено има нужда от стягане. Молбата ми е да ме насочите към добър лютиер във Варна, че съм много бос в ремонта и евентуално ъпгрейда на китарката, а пък ми харесва как звучи. Благодаря предварително! Цитирай
Recommended Posts