Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 1 month later...
Отговорено

Ето я и моята първа собствена китара Орфей.За годините си е доста запазена.Незнам коя година е произведена ама е било доста отдавна.Вади добър саунд (според мен).Ето и няколко снимки да я видите:

0461.jpg

0462.jpg

0465b.jpg

0464b.jpg

Отговорено (Редактирано)

Бялото ми лебеде тунинговано с зелена табличка за хранене от практикер :punk_guitar:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2038/12...T5dMevEmmh6.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1890/26...YoXoQUWGl1f.JPG

те тук му е гласеца

http://www.4shared.com/file/238375411/2d0c.../kremonder.html

:cheers2:

Редактирано от garcho
  • 7 months later...
Отговорено

Ето и моя принос към фен клуба. Не тунингована все още Кремона http://maxim09.snimka.bg/arts/el-kremona.543361. Мислите ли, че е добра идея да сложа двоен адаптер на бридж позицията. Някой може ли да каже какъв хъмбъкър с размери на единичен мога да използвам. Евентуално с линк от къде мога да закупя.

Отговорено (Редактирано)
Ето я и моята първа собствена китара Орфей.За годините си е доста запазена.Незнам коя година е произведена ама е било доста отдавна.Вади добър саунд (според мен).Ето и няколко снимки да я видите:

0461.jpg

0462.jpg

0465b.jpg

0464b.jpg

това лято си ходих до родния край

разбира се се видях с приятеля ми, на който подарих те такава китара преди 15г

та китарката си бачка супер все още въпреки, че пънкарясват върху нея всекидневно

Редактирано от Acei
Отговорено (Редактирано)

Първата ми китара беше кухарка "Смядово" - подарък... не си знаеше годините, но с метални струни късаше! Жалко, че я подарих и аз после на някой, който не е заслужавал и сега не мога да я снимам, за да я покажа. Беше с глава и ключове като за електрическа китара (нещо като китарата от горния пост) - доста нетипичен модел.

Редактирано от GRiND BaSTaRD
Отговорено

Абе ,като чета заглавието..фен клуб,това има само носталгично-сантиментална стойност,ако говорим за соц-инструментите,а не от наши лютиери..

Това бяха китари ,правени като мебели и от същия материал.Естествено,добър музикант и от тях може да изкара нещо като звук.

Но си спомням каква дивна радост беше по соца някой да намери някакво японско копие (тогава нямаше китайски боклуци) на американска китара - е в пъти бяха по-добри от родните.А пък рядките оригинални ги гледахме като икони направо..

Отговорено

Aсъм свирил с общо 3 българки баса. Два Орфея и една Кремона, като за щастие от 1990 ползвам далеч по-качествени инструменти. Честно казано не изпитвам абсолютно никаква носталгия по тези соц изделия. Никога не бих и посъветвал някого да си купи такова нещо, без значение колко е ограничен бюджета му.

По времето на соц-а съм пипал доста инструменти произведени от тази страна на желязната завеса и мога спокойно да твърдя, че по-големи боклуци от нашите бяха само руските. Чехите правеха що годе добри инструменти (Jolana), особено басовете им от късния соц бяха несравними с нашите мотики.

Отговорено

Познавам сериозна част от продуктовата линия на Българска Кремона - Казанлък. В серийните инструменти няма нищо за отбелязване. Правени са за масов и непретенциозен пазар. В поръчковите има вложени добри материали, често и изработката е добра. Допълнителното оборудване най-често не се различава от серийното - ключове, адаптери и подобни. Няма място за фенство.

• 2 months later...
Отговорено

Здравейте на всички!

Преди няколко дни ми подариха една Кремона, като на Acei. Доста е мърлява, очукана и определено има нужда от стягане. Молбата ми е да ме насочите към добър лютиер във Варна, че съм много бос в ремонта и евентуално ъпгрейда на китарката, а пък ми харесва как звучи.

Благодаря предварително! :lol: