Valserp Публикувано Декември 20, 2009 Публикувано Декември 20, 2009 (Редактирано) Стоя стоя горката цяла година разколачена в шкафа ми. И сметнах, че е време да я посъживя. Ще гоня резултат, инспириран от Ibanez RGD формата. Засега имаме малко стриптийз - BTW - под боята има един слой лак, дебел почти 1мм. Нямах идея, че ще намеря нещо такова - това нормално ли е за всички китари, или само тези с матов финиш? Личният ми метод за шкурене на вътрешната част на рогата. Патентовал съм го! Напъкване по въпросния лак: Все още не съм решил в какво ще я боядисвам, нито какъв бридж да слагам. Оригиналния е vintage trem, което въобще не ме кефеше, пък и е ръждясало до немай къде. После й бях сложил един скапан, евтин флойд. Сега се чудя, дали да не й намеря един Kahler. Приемам щури идеи за цвят. Редактирано Декември 20, 2009 от Valserp Цитирай
spineless Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 Red burst with skulls and snakes and stuff Цитирай
ristis Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Нямам представа, до къде си готов да стигнеш и какви са ти възможностите, но ако се захвана с подобна операция, ще направя това: http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=1827179 Цитирай
spineless Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Ще я облечев във Въглеродни нишки (карбон) Яко ще е! Цитирай
noflip Отговорено Декември 24, 2009 Отговорено Декември 24, 2009 ако ти се занимава издълбай плитки (примерно 1/2-3) мм рески в шарка като рифелова ламарина и я боядисай с никелов цвят след която я лакирай и полирай така че да се запълнят дупките с лак не съм казал че ще е лесно ама си е идейка Цитирай
BassTraffic Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 ^ идеята ти е добра, но тия Никеловите спрейове са си пълен та*ак. Обикновен бронз за печка върши същата работа, като спрея, само дето е доста по-евтин. Според мен е най-добре да се вапца в плътно черно или черен металик, а що се отнася до дебелината на лака под боята, това си е грунд. Нормално е да има грунд и обикновено дебелината е различна, според производителя. Чакаме снимки! К. Димитров Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 (Редактирано) Остави я натюрел. Дървото не е грозно.. Можеш да потъмниш леко лакът, за да не е много светло тялото. Просто да предадеш леко винтидж вид. Да не седи като евтин скуайър. ПС: Сложи твърдо окачване. Харесай някой приличен струнник и не се занимавай с флойдове. Редактирано Декември 25, 2009 от Nikifena Цитирай
SviStyle Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 Даже не я лакирай.Остави я така.Само едно леко масълце отгоре, и да диша.Е, ще се набие много пот и гадост, но ще е истинско. Цитирай
VSTi Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 100% за натюр. Не съм китарист, ама ще си е по гот. Цитирай
Valserp Отговорено Декември 26, 2009 Автор Отговорено Декември 26, 2009 Кефи ме идеята за натюр, ама сега след като я поокълцам оттук оттам - май няма да се получи много добре. По-късно днес ще има ъпдейт. Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 26, 2009 Отговорено Декември 26, 2009 Хех, колега! Ако ми позволиш ще постна няколко снимки от ремонта, който извърших на една друга , по-нисък клас Ямаха в твоята тема, зада не се дублираме. Цитирай
Valserp Отговорено Декември 26, 2009 Автор Отговорено Декември 26, 2009 (Редактирано) ^ Be my guest Ето прогреса дотук. Оформих сглобката и около долния рог. Всъщност мисля това да е финалният вариант(т.е. да не продължавам с beveling-а нагоре). Редактирано Декември 26, 2009 от Valserp Цитирай
Recommended Posts