Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez Tubescreamer Ts 9


Wandering Spirit

Recommended Posts

Здравей,

Аз го търсих и никъде не го намерих във Варна.

Единствено "Икономов" в Благоевград го имат в ценовата си листа.Ама мнооого скъп, да му се не види...

Те "Икономов" не направиха ли и магазин в София? Може там да провериш.

 

Аз в крайна сметка минах на варианта да си поръчам на Никифена копие на TS808 и съм доста доволен.

А е и на поносима цена :ok:

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих разгледал NAudio Firesound II. Изключителен бууст/драйв педал, и банално казано - на световно ниво, по мое мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух "Файърсаунда", много добре звучи наистина. А в "Икономов" в София нямат Тюбскриймър... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На феновете на ефекта бих препоръчал също така да разгледат изделията на Maxon. Мисля, че са една идея по евтини (OD 9 ) и могат лесно да се поръчат от чужбина. Сравнени с ТS9 са една идея по прозрачни като саунд, имат тру байпас и лично аз ги харесвам като качество на звука na ниво с Fulldrive на Fulltone. В момента това е драйва , който предпочитам от наличните ми ( имам TS9, TS808, Fulldrive, Alberta T-Rex, Firesound, Carl Martin) Иначе ако се търси kачествен бустер, този на на Никифена наистина върши чудесна работа за вдигане на гейна на лампов амп, има три режима на работа и много добре направен. A и цените са доста по тънки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....да се допълня, че от наличния арсенал с камионетки, които раздадох/разпродадох наляво надясно, в момента всъщност имам Файърсаунд (версии едно и две) и Suhr Kokoboost, от преди няколко дни, който реших да запазя слея няколко дни дрънкане - та идеята ми за качествата на файъра е ясна, по моето скромно мнение само разбира се.

 

За концертиращ музикант като kolio_k нещата стоят по-различно откъм изисквания за набор от звуци и разнообразие от възможности разбира се ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че на Ники Firesound-а няма да те разочерова.Другият вариант е: http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Ibanez...-GIT0000149-000 , но като цена и качество Firesound-а няма равен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината да държа толкова много драйвове е, че всеки от тях се справя различно със различни ампове, китари или като се връзва последователно с други ефекти. Разбира се всеки един от тях може да върши чудесно работа, но всички дават различни нюанси То точно и по тази причина, няма такова нещо като най добър драйв :godbless: Но мисля да продам Ibanez TSките , защото поне за моя вкус Максън покриват по добре от тях определения рейндж от звуци

 

Иначе, безспорно, Файърсаунда си е супер бустер и няма характерната загуба на баси от саунда, която често се среща при много подобни педали .

 

п.п. Без да съм сигурен, мисля, че Maxon от известно време не правят вече педали за Ibanez, мисля, че четох някъде, че някъде около началото на десетилетиото, спират окончателно. Но е възможно да бъркам. Както ида е, сега правените TS9 на Ибанез и OD9 на Максън имат осносително малка, но чуваема разлика в саунда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.