Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарата на Слаш?


Drummer_Nick

Recommended Posts

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Именно! Какъв е смисълът да си вземеш LP от елша?!?! Пък и е "bolt on" конструкция. Ако ти е само до визията - да. Това е като да си купиш шоколад ама без какао в него.

Търси нещо изцяло от махагон, с кленов "топ" ("топ" се нарича дъската, която покрива лицето на махагоновото тяло и е с интересни шарки, има и други функции, но да не задълбаваме), а също китарката да е "set-in neck" конструкция, т.е. да е със залепен за тялото гриф.

Успех и :greenangel: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма евтино копие с кленов топ,нямат въобще топ,само ламинат за красота отгоре.Някои модели на Винтидж изглеждат и в доста случеи звучат добре,ако автора се интересува да е разгледал обявите..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност в един Лес Пол точно дъската от явор ли е най-ценното и дефицитното, че да се имитира или пък липсата му да е такъв проблем? Един Гибсън без такъв топ автоматично ли е по-лош от един Encore ако ще и с 2 пръста клен да е?

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Има много прилични предложения от Epiphone от махагон с кленов топ дет вика колегата. Аз мисля да си взимам такъв. Са китарата на слаш...даже и на визия няма да я докараш с евтина имитация... Но според мен ако ще искаш Лес Пол копие се насочи към епифон.Имат евтини модели от 300лв до по-стабилни за повече кешовица естествено.

 

Слаш си свири от както го знам с Гибсън, които са $$$$$, а signature моделите са по... :)

;) Ако повтарям мнения на колеги, сори, честно казано четох темата по диагонал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 500 лева не си вземай китара кат на слаш .най- много да удариш на капачка с някое евтино копие дето ще има собствено мнение за настройка , с дебел гриф , не мисля 4е е най-добрият избор като за начинаещ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слаш си свири от както го знам с Гибсън, които са $$$$$, а signature моделите са по... :)

Значи не го знаеш от достатъчно време. :D Слаш по начало свири с B.C. Rich Mockingbird, даже ако не се лъжа си има и негов модел на тази китара.

 

А 500 лв. за начална китара са повече от перфектна сума пари. Този отгоре е от онези с Гибсъните. Само избягвай Флойдовете, защото в тези пари надали ще уцелиш нещо, което да не се разстройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, дам, напълно си прав, просто образаът на Слаш ми е с китара лес пол :) нищо повече, да не говорим, че тия хора имат толкова китари, че.. Аз даже затова не рзбрах за коя точно китара на Слаш говорим, все пак не мисля, че китарите му се различават само по цвят*еднаквите модели тва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност на Слаш китарите му реално не се различават особено - даже Епифона му е 1:1 с Гибсъна му, разликата е само в едно надписче на главата и 3000$. ;) Тоест е нещо повече.

 

А човека, който е пуснал темата има предвид, че иска Лес Пол, не че иска Slash Signature. Просто не е знаел как да се изкаже.

 

А темата дали не е от >половин година?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.