Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Скоро сравнявахме в една репетиционна един Босс и един Лайн 6. Босчето го изяде с парцалите лайн 6-а. Единственото, което лайн-а има повече от босс-а е свалянето на пачове и бленди от интернет. А настройките - на босс-а се по-лесно достъпни, но трябва да си поиграете преди това, за да сравнявате. Така че, аз съм за БОСС-а

бих искал да присъствам на такъва състезание :greenangel:

• Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Интересно ми е аз ли съм единственият, който е пробвал Vox ToneLab LE и процесори на Roland, та си говорите само за Бос и Лайн6?

http://mci-bg.com/show_product.php?product=1231

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Има си и роланд-и, даже не съм сигурен, на VG стратокастер процесора, дали не е именно роланд VG...

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68482

Редактирано от Baby Thomas
  • 3 months later...
Отговорено

Имам желание да сменя процесора с по-готин, сега имам Korg Ax 1000.

Мисля да взема или Line 6 pod xt live (Line 6 pod x3 live) или Boss Gt-10

Нямам нищо против да е и някоя друга марка, така че Евтим може да каже какво мисли по моя казус.

Та критерийте ми са следните:

искам процесора да съдържа възможно най-широк обхват от модулационни ефекти. Експрешън педала трябва да има възможно най-много функции освен Уа-педал в себе си, тоест уами, пич шифтъри и всякакви други кривочи...

Не ме интересуват симулации на ампове и кабинети, защото ще минава през луупа на комбото ми. В тоя ред на мисли, ако има някакъв процесор на нивото на горните 2, но с по-малко амп симулации, свиркайте...

Аа да, много важна функция за мен е тап-темпо, за сега само на Лайн 6 го открих, а в сайта на Босс има доста оскъдна информация за ефектите, които се съдържат в процесора, предполагам, че са супер много, но все пак...

Отговорено

^ Ее, за това си мечтая, но не мога да си ги позволя прото, нещо бюджетно искам, и все пак да е готино. Аз иначе нямаше да пускам този пост ако можех да си позволя TC Electronic : )))

Сега ще разгледам и Зуум какво предлагат с този процесор, въпреки съмнителната им репутация ...

Отговорено

^^^^^^ Аз имам Vox Tonelab SE.

Свиря доста тежички неща и не разбирам какво толкова по-хай гейн се иска...

Преди време във Варна дойде една румънска банда - "Труда" и именно с Vox-чета направо изкъртиха от звук, а пък свиреха МНОГО тежко.

Мисля, че LE, SE или новото ST въобще не е за пренебрегване, най вече че амп-симулацията е аналогова и е със истинска лампа.

Освен това не знам процесор с който се работи по-лесно от Vox-a. Пробвал съм/ползвал съм различни Zoom-ове и Digitech-а, на line6 имам UX1, предполагам че звука на live X3 няма да се различава чувствително.

Поздрави.

Отговорено

По коледа някаде си купих от диджитал вилидж ТС електроник G-sharp. Излезе ми само 80 паунда заедно с чантичка за него. Горещо го птрпоръчвам

Отговорено

@pampi

Колегите по горе са те насочили към рак вариантите.

При положение, че ОД/Дист-а ти идва от кубето и ти трябват само ефекти можеш да се замислиш и за други алтернативи на floor processor-ите. На цената на някой от изброените модели на лайн6 или Босс можеш да си намериш на старо някой Tc Electronic G-major или Rocktron със свестна миди педалиера. Свиря с G-major I (старият модел), сестра ми е с G-Magor II (новият модел) и ако трябва да ги сравнявам, единствена разлика е в 2-3 нови ефекта (reverse delay, intelligent pitch shifter, още някакъв там хорус, нов и според мен много по добър дизайн на 2-те врътки за управление), качеството на ефектите е абсолютно същото и е убийствено. Така че ако не умираш от липсата на горните ефекти, един G-major I на старо върви от порядъка на 4хх лв. нагоре. Един нов G-major II е в порядъка на 880-900лв., сам прецени дали допълнителните неща си заслужават парите (естествено всеки от вариантите нов/или втора ръка имат своите плюсове и минуси). Ако искаш бюджетен рак с добри и качествени ефекти и най-вече не те притеснява, че не е floоr processor (естествено, нали е рак :music336: ), че трябва да си носиш рака и педалиерата на репетиции, ти препоръчвам Tc Electronic G-Major I или някой Rocktron еквивалент.

Както можеш да се сетиш, колкото хора, толкова и вкусове има .... just my 2cents :offtopic-001:

:topicsux: Марио :offtopic-001:

Отговорено

Ами POD X3 live значи ти отпада тъй като освен тап темпото друго интересно за теб няма. Няма пич шифтъри има стандартните използваеми модулации както и немалко неизползваеми такива. БОСС има повече глезотии знам за ГТ8 сигурно и ГТ10 ги има (остава и да ги няма) като от това което съм чувал са прилични, но има естествено какво още да се желае. За останалите не мога да кажа нищо.