chalgasucks Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 натъкнах се на нещо много яко , TOne Matching ! Цитирай
рахата Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 (Редактирано) Ето и един аудио-клип (тресница) сравнение на Фрактал Акс ФХ с Дизел Айнщайн на Ола Енглунд от преди 2 часа : http://soundcloud.co...matching-diezel Редактирано Май 25, 2012 от рахата Цитирай
7thString Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Тъкмо това щях да напиша Смешно е с цел прокламирането на някакъв продукт, да се опитваш да спънеш истинска апаратура максимално, за да покажеш, че продукта може да я емулира Както се каза, за тея стилове, вземаш един Зуум 505 и имаш перфектния звук - стари металики, кенибъл корпс, дет, блек, джент, мент... Това вече 5 пъти го обсъдихме и все стигаме до извода, че там, дето красотата на звука идва от динамиката на звукоизвличането, вари го, печи го - все си остава пластмасов процесор. 1 Цитирай
synchu Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 Сори, нещо писах брисах и натиснах и се самоизтрих, но горното мнение е в подкрепа на мойто, в което бях писал, че се искат усилия, за да накараш Айнщайна да звучи толко недобре или направо зле според в мен. Т.е. Този звук и на истинския усилвател няма да ми хареса. Цитирай
рахата Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 (Редактирано) Акс ФХ е сравнително близо до звука на Дизела на въпросния клип, а иначе и на мен не ми харесва. Не знам какво е правил Ола в този случай, но обикновено веригата в студиото му е китара - усилвател - кабинет 2х12 Mesa или HESU - SM57 - карта. 7thstring, с последния си пост срина реномето на няколко десетки производителя на усилватели и издигна продуктите на Зуум до нови висини Сега Металика ще вземат да си върнат усилвателите на Майкъл Фортин и ще го накарат да им намери запазени бройки на Зуум 505, за да си направят звука като хората или пък ще вземат да ги заменят направо по 2 за един "505" За динамиката съм склонен да се съглася и без да съм свирил или чувал на живо продукти на Фрактал. Наш съфорумник има - Атанас Шишков и свири редовно в Пловдив в някакъв клуб, та ще отидем някой път да го послушаме, да пипнем на живо Том Андерсън и ХМ Страт-а му включени в Акс ФХ-а и да пием бири или други напитки Редактирано Май 25, 2012 от рахата Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 (Редактирано) Fractal-a, с който записваме в момента Spiraless-2, е наистина най-добрият процесор, на който съм свирил! За съжаление, не е мой ( а на колегата Тодор Пеев ), но следващите няколко месеца ще е при мен. Тази неделя в STAGE-51с Тодор ще правим презентация - ето линк към събитието във ФБ! Иначе моите китари ще са на линия )) http://www.facebook....30014323689893/ Редактирано Май 25, 2012 от atanas_shishkov 1 Цитирай
7thString Отговорено Май 25, 2012 Отговорено Май 25, 2012 рахата, наистина, може и да не разбирам от музика, но наистина винаги съм се чудил какво толкова особено има в един звук като този на Металица... може би пристрастно презрение от моя страна, но винаги съм си мислел, че има къде по-изтънчени саундове, към които може да се стремим и които изискват къде по-качествена апаратура. Разбира се, може и проблема да е в моя телевизор Цитирай
рахата Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 ^ Изобщо не е в твоя телевизор - съгласен за другите звуци, но и от Металика полагат сериозни усилия, за да направят звук. Кой го харесва е друг въпрос. То и аз не съм и фен, но човека правещ усилвателите им е много известен майстор - днес беше качил в профила си снимка на нов усилвател направен от него за Джордж Линч : https://www.facebook.com/FortinAmps/posts/112554048882519?comment_id=40374¬if_t=like ^^ Не знам дали ще успея да стигна до Пловдив, Наско, а от доста време ми се иска да дойда да ви погледам на живо :/ Едно видео на Ола,в което се чува разликата между процесорното звучене и истинския амп: Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Райчо, днес записах видео с Фрактал-а - ако не може да дойдеш, поне да добиеш представа за какво става дума )) http://www.youtube.com/watch?v=WOhvJtAZ2hc 4 Цитирай
рахата Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Ааа, Наско, страшно свирене, а Фендъра и Фрактала явно ще трябва все пак да намеря време да дойда да ги видя на живо в Стейдж 51 1 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Мерси, Райчо - когато можеш си добре дошъл )) Цитирай
emosms Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 (Редактирано) Това е някакъв извънземен процесор, даже не мога да си го представя.. --- За всички които не могат да си го позволят - вземете един зуум, не 505, защото DAC in/out конвертора му е 16 битов, и има самплинг честотта 33 khz, ами нещо по-ново. Примерно г1 е с 24 битов конвертер, 96khz, 32 битова обработка на звука. След това - забравете най-грозните, омазани, клипващи дистери, които уж стават за твърда музика. Пробвайте онези ефекти (драйвчета, по-обинковени лийд, крънч, т.н.), които често за нищо не стават. Не стават, освен ако не пасват супер добре (по случайност) на звука от китарата и на ампа ви. --- След това вземете един параметричен еквалайзер (a сега де, откъде да намеря такова??) - ами навремето примерно ibanez/maxon са правили. Беринджър също имат един спрян от производство рак, на прилична цена, но не може да се намери. Друг вариант е студийни ракове, но цените са меко казани извънземни и ще струва колкото мнооого скъп китарен процесор. След това пробвайте еквалайзера преди/след евтиния процесор, някакъв приличен амп, може лампа преамп, или в луупа, пробвайте, и базикнете параметрика. --- Тъпотo е, че процесора няма лууп сенд/ретърн, за да може да се включи този параметрик примерно след гейна, но преди ревърб - на мястото на липсващия такъв вграден еквалайзер. Преди ревърб, защото ако се ползва тежък ревърб, се губи от яснотата на звука. С по-малко гейн и със сингъл койл става даже за динамично свирене . И не звучи сухо и глухо, без високи, замазано, като се барнат точните честоти. Редактирано Май 27, 2012 от emosms Цитирай
Fashion Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Fractal audio са се доказали като най-напредничави и няма спор за качествата на техните продукти. Както няма място за сравнение със всякакви класни лампови апаратури. Просто двете са съвсем различни неща. Аз дълги години събирах лампови апаратури и паралелно с това висок клас процесори. Мога да твърдя ,че това са две различни занимания, но за всяка техника си има приложение. Всеки сам може да прецени какво да ползва и в какви условия, само че това е дълъг и скъп процес през който минават доста малко хора. Най-важното е всеки да е наясно с изискванията си за звук. Да събира мнения и впечатления, и да си купи възможно най- доброто, което може да си позволи. Първостепенни са уменията на инструменталиста, пък ако са изявени чрез класна апаратура това е върха. 2 Цитирай
7thString Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Според мен дори трябва да спре цялата тая простотия с "почти ламповия саунд" - все пак както ти каза, ди'ж'талния звук има също много големи предимства, процесорите имат адски много възможности и е малоумно единствената самоцел да бъде да се доближи до звука на лампова апаратура - нещо, което така или иначе е невъзможно. Примерно мен адски много ме кефи звука на Тимо Толкки, където използва MIDI адаптер и някакви синтове смесени с китарен звук - еми, там пък няма лампа, която да може да наподоби тоя звук 3 Цитирай
chalgasucks Отговорено Юни 3, 2012 Отговорено Юни 3, 2012 (Редактирано) не ,че искам да спамя още по темата , но които от вас са били днес на Loud Festival , да отбележа ,че MEshuggah свириха с Axe-Fx директно в пулта (бях точно пред Фредерик и следях саундчека им изкъсо) , та ето за какво качесто на звуак си говорим !!! Преди тях и след тях другите банди свириха с Mesa ENGl i прочие , ще ме извинявате, но звучаха отврат в сравнение с MEshuggah , и не го казвам само защото ми е любима група (говорих с други музиканти) , просто си е хубава джаджата . Поздрави Пацо Редактирано Юни 3, 2012 от chalgasucks Цитирай
Recommended Posts