edgecrusher Публикувано Октомври 28, 2009 Публикувано Октомври 28, 2009 Когато използвам вградения кирилизатор на форума и ми се наложи да се върна към написания по-горе текст зада допълня или редактирам нещо и се получава много неприятен ефект на "прескачане" и знаците не се нанасят в правилен ред а през един символ като се смесват с вече написания текст и става каша. Зада избегна това, трябва да връщам курсора с едно поле назад преди да въведа всяка следваща буква В повечето случаи нямам тия нерви или време и изтривам всичко и започвам отначало, процес който като се повтори 2-3 пъти и ми иде да запратя компютъра в някой по-далечен ъгъл на стаята. Та въпроса ми е няма ли начин да се оправи това, защото нямам инсталирана кирилица на служебния компютър и това ми се случва през цялото време, предполагам и не само на мен. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 28, 2009 Отговорено Октомври 28, 2009 Друже, това е знаен бъг на кирилизатора на този форум. За жалост май няма как да се оправи, защото е third party application, за който съпорт надали ще видим. И аз съм си бил главата с кирилизатора и то доста. За голям период от време нямах инсталирана кирилица на служебния ми комп и е някак срамно да нарушавам правилата. Рафо или Мефисто ще кажат колко е поправимо това като проблем. Аз нямам администраторски достъп. Докато не оправиха кирилицата на компа ми в офиса пишех нещата в абв пощата и ги обръщах там в кирилица... Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 28, 2009 Автор Отговорено Октомври 28, 2009 Ами аз мога и така, но го споменах като нещо за оправяне (ако е възможно), ако не - здраве да е! Мерси че откликна! Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 28, 2009 Отговорено Октомври 28, 2009 Ден, ще говоря и с Рафо. Може да има нова версия на този плъгин и да е по-добра. Както казах, нямам идея какво става в администраторската секция на форума като инсталции. Ако може да се направи нещо, то ще бъде направено Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 28, 2009 Отговорено Октомври 28, 2009 (Редактирано) Денчо, а защо не си инсталираш кирилица на компа - проблем ли е? Има кирилизатор фонетик, който е килобайти.(8кб) Аз ползвам него. Инсталира се супер лесно и не е набутка като някои други псевдо софтуери. Деинсталира се от контрол панела за секунди, и не остава нищо. Редактирано Октомври 28, 2009 от EAmechaniX Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 28, 2009 Автор Отговорено Октомври 28, 2009 И аз го имам на домашната ми машина, но е само за ХР, а на работа съм с Виста. Сигурно има някакви по-нови версии, но не съм се интересувал. Цитирай
Rock Forever Отговорено Октомври 28, 2009 Отговорено Октомври 28, 2009 Аз си пиша на фонетика от лаптопа вкъщи и ползвам форумния кирилизатор само като съм някъде навън. Вистата,както и ХР, си има вграден български,цели 3 вида си мисля (фонетик,бдс и някво тайпрайтър) та може да си го добавиш и да си пишеш директно. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Еми някъде няма възможност да се инсталира - ако нямаш права, заключен е компа, има друг шел и т.н. Така че най-добре е да се оправи бъгнята, ако има как... Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Ден, ако имаш права да пипаш по езиците на Вистата, да знаеш, че има вградена кирилица фонетика Ако нямаш, помоли системния ви админ да погледне това и да го направи възможно за теб, защото имаш нужда да пишеш на родния си език. Това не е нещо, което ще навреди на никого Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 29, 2009 Автор Отговорено Октомври 29, 2009 Имам кирилица на Вистата,но е неизползваема. Дори и т.н. фонетична не е с правиланта подредба на буквите по клавиатурата. Ще проверя дали има начин да се промени ръчно. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Дам, имаше омесване на кирилицата на Виста.. Ще погледна за някакво решение, а ние от своя страна ще погледнем дали не може да се оправи кирилизатора... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 Денчо, с какъв браузър си? Аз не мога да го пресъздам този бъг с ИЕ. Пробвах току що. Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 При Firefox го има със сигурност. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 На Опера ми се е вясвал и на мен. Файърфокс 100% страда от тази скриптова болест Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2009 Отговорено Октомври 29, 2009 На IE6 работи ОК. На IE8 бутона излиза вляво от екрана и не може да се превключи изобщо. Браузъра ако се превключи на "Compability Mode" и се оправя позиционирането и пак работи ОК. На ФФ3 работи, но го има въпросния бъг. Цитирай
Recommended Posts