Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Когато използвам вградения кирилизатор на форума и ми се наложи да се върна към написания по-горе текст зада допълня или редактирам нещо и се получава много неприятен ефект на "прескачане" и знаците не се нанасят в правилен ред а през един символ като се смесват с вече написания текст и става каша. Зада избегна това, трябва да връщам курсора с едно поле назад преди да въведа всяка следваща буква :greenball:

В повечето случаи нямам тия нерви или време и изтривам всичко и започвам отначало, процес който като се повтори 2-3 пъти и ми иде да запратя компютъра в някой по-далечен ъгъл на стаята. :godbless:

Та въпроса ми е няма ли начин да се оправи това, защото нямам инсталирана кирилица на служебния компютър и това ми се случва през цялото време, предполагам и не само на мен.

Отговорено

Друже, това е знаен бъг на кирилизатора на този форум. За жалост май няма как да се оправи, защото е third party application, за който съпорт надали ще видим. И аз съм си бил главата с кирилизатора и то доста. За голям период от време нямах инсталирана кирилица на служебния ми комп и е някак срамно да нарушавам правилата. Рафо или Мефисто ще кажат колко е поправимо това като проблем. Аз нямам администраторски достъп.

Докато не оправиха кирилицата на компа ми в офиса пишех нещата в абв пощата и ги обръщах там в кирилица...

Отговорено

Ден, ще говоря и с Рафо. Може да има нова версия на този плъгин и да е по-добра. Както казах, нямам идея какво става в администраторската секция на форума като инсталции. Ако може да се направи нещо, то ще бъде направено :punk_guitar:

Отговорено (Редактирано)

Денчо, а защо не си инсталираш кирилица на компа - проблем ли е? Има кирилизатор фонетик, който е килобайти.(8кб)

Аз ползвам него. Инсталира се супер лесно и не е набутка като някои други псевдо софтуери. Деинсталира се от

контрол панела за секунди, и не остава нищо.

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено

И аз го имам на домашната ми машина, но е само за ХР, а на работа съм с Виста. Сигурно има някакви по-нови версии, но не съм се интересувал.

Отговорено

Аз си пиша на фонетика от лаптопа вкъщи и ползвам форумния кирилизатор само като съм някъде навън. Вистата,както и ХР, си има вграден български,цели 3 вида си мисля (фонетик,бдс и някво тайпрайтър) та може да си го добавиш и да си пишеш директно.

Отговорено

Еми някъде няма възможност да се инсталира - ако нямаш права, заключен е компа, има друг шел и т.н. Така че най-добре е да се оправи бъгнята, ако има как...

Отговорено

Ден, ако имаш права да пипаш по езиците на Вистата, да знаеш, че има вградена кирилица фонетика :) Ако нямаш, помоли системния ви админ да погледне това и да го направи възможно за теб, защото имаш нужда да пишеш на родния си език. Това не е нещо, което ще навреди на никого :D

Отговорено

Имам кирилица на Вистата,но е неизползваема. Дори и т.н. фонетична не е с правиланта подредба на буквите по клавиатурата. Ще проверя дали има начин да се промени ръчно.

Отговорено

Дам, имаше омесване на кирилицата на Виста.. Ще погледна за някакво решение, а ние от своя страна ще погледнем дали не може да се оправи кирилизатора...

Отговорено

На IE6 работи ОК.

На IE8 бутона излиза вляво от екрана и не може да се превключи изобщо. Браузъра ако се превключи на "Compability Mode" и се оправя позиционирането и пак работи ОК.

На ФФ3 работи, но го има въпросния бъг.