jorko123 Публикувано Октомври 13, 2009 Публикувано Октомври 13, 2009 Та значи китарата ми е с Флойд роуз, до вчера без проблеми.. Днес сутринта си смених струните, настроих всичко, но шеста бражди. Само отворена, понякога леко и на по-високите й позиции към 11-12 позиция. Епаа от 9:00 до 12:00часа съм си играл да разстройвам, настройвам, променям, правя струвам.. настойвах флойда по-високо, по-ниско, по-голям ъгъл на наклкоона, по-малък.. всичко пробвах, но бражденето си остава и ме влудява.. предложения от какво може да е? П.С.: Не съм сменял 'номерацията' на струните, не съм се пробвал да я настроя различно, просто същата стара настойка, но проблема си остава.. Цитирай
MrDeath Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Готов съм да заложа 4 лева и една запалка от 60 стотинки, че си с Джаксън. Цитирай
badValue Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 ^ пу аз печеля <Ibanez rg 350 ex> Цитирай
jorko123 Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 badValue печели! И все пак съвети? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Та значи китарата ми е с Флойд роуз, до вчера без проблеми..Днес сутринта си смених струните, настроих всичко, но шеста бражди. Само отворена, понякога леко и на по-високите й позиции към 11-12 позиция. Епаа от 9:00 до 12:00часа съм си играл да разстройвам, настройвам, променям, правя струвам.. настойвах флойда по-високо, по-ниско, по-голям ъгъл на наклкоона, по-малък.. всичко пробвах, но бражденето си остава и ме влудява.. предложения от какво може да е? П.С.: Не съм сменял 'номерацията' на струните, не съм се пробвал да я настроя различно, просто същата стара настойка, но проблема си остава.. Случайно да си махал всичките струни при смяната? Мисля, че трябва да се погледне и сетъпне. Иначе, само можем да предполагаме. Цитирай
MrDeath Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Пу, дагоеа !!! Съвети...ми то си зависи от много неща. Казваш свободна бръжди, зависи къв ти е пикинга, ако е по-лек едва ли ще бръжди, ако я караш хамалската...това е най-лесно коригируемото. Ако не е от това и става въпрос за "хардуерен" въпрос и бръжденето е чак тоолкова неприятно и чуваемо (говоря ако не е сетвана китарата от лютиер или поне някой, който се справя добре) - лютиер. Цитирай
jorko123 Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 Случайно да си махал всичките струни при смяната?Мисля, че трябва да се погледне и сетъпне. Иначе, само можем да предполагаме. Да, всичките, щото исках да я почистя малко, че беше много прашасала.. Пу, дагоеа !!! Съвети...ми то си зависи от много неща. Казваш свободна бръжди, зависи къв ти е пикинга, ако е по-лек едва ли ще бръжди, ако я караш хамалската...това е най-лесно коригируемото. Ако не е от това и става въпрос за "хардуерен" въпрос и бръжденето е чак тоолкова неприятно и чуваемо (говоря ако не е сетвана китарата от лютиер или поне някой, който се справя добре) - лютиер. Сетвах си я сам, като се опитвах максималко да доближа сетъпа до стария. Пикинга не ми е много джангъревщ, гледам да съм нежен, но все пак има браждене.. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Това е грешка при смяната на струни. Приятен сетъп на китарата ти пожелавам Всичко ще се оправи Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Аз на моя squier strat 5-6 пъти сменях струните и винаги ги махах сички наведнъж.Какъв е проблема? Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Много е писано във форума как се сменят струни на китара когато е с флойд. Това е грешен начин, който води до нарушаване на сетъпа. Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 (Редактирано) Въпреки, че е много досадно правило, винаги се препоръчва струните да се сменят последователно, като се започва от най-дебелата.Всичко това се прави с цел да се запази балансирано натоварването върху грифа. Урок в картинки Друго подценявано правило е, че при настройка на тръс-роуда не е добре да се прави цял оборот (даже и 1/2 е много). Минималният екшън на струните при повечето китари има ограничен диапазон, колкото и да ни се иска да не е така. От частен характер са случайте, когато сет-ъпа позволява много нисък екшън, като това се постига само с при определен хардуеър (тип прагчета, нът, бридж, ъгъл гриф/тяло). Правилата са се наложили, значи трябва да се спазват. Редактирано Октомври 13, 2009 от Slacoth Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 (Редактирано) Аз на моя squier strat 5-6 пъти сменях струните и винаги ги махах сички наведнъж.Какъв е проблема? 1. Tвоята китара е скуаер, с гриф по-прибран в тялото и по всяка вероятност по-дебел от грифа на китарата на автора. 2. Като махнеш струните, тръсрода, който противодейства на опъна на струните вече няма на какво да противодейства, но продължава да противодейства и огъва грифа назад. При по-тънки или по-меки грифове това е доста осезаемо. 3. Ако грифът се поогъне повечко, в някои случаи може да настъпят временни или постоянни пластични деформации на грифа. Друго подценявано правило е, че при настройка на тръс-роуда не е добре да се прави цял оборот (даже и 1/2 е много). Това не винаги е така и зависи и от стъпката на резбата на гайката. То се вижда промяната каква е.... стига да има кой да гледа . Иначе миималният допустим екшън зависи и от това, колко "твърда" е китарата. При по-"твърди" китари може да се постигне по-нисък екшън, при равни други условия. Естествено, много хора не харесват да им е твърда китарата и да ги болят пръстите при бендове. Затова всичко е въпрос на компромис. Редактирано Октомври 13, 2009 от Baby Thomas Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Грифа се беше изкривил 1 път и като свирих powerchords на 15 прагче и нагоре звучаха много зле,се1 не е настроена,а нагоре сичко беше добре.След 1 седмица се оправи само.. Не знам как стана обаче Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 И аз имах проблеми с флойда... Дани от форума ми помогна... (Daniel_V) Просто когато сменяш струни , подпри отдолу флойда с една батерия (голяма)...Защото когато струните се скъсат или махнат , те го пускат... А когато батерията отдолу държи , нямаш проблем, сменяш и всичко ти е на 6... Поне при мен така се получава идеално . Цитирай
Sad But True Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Жорко, изчакай 1-2 дни, докато се балансира системата гриф-струни-пружини и чак тогава сетъпвай, ако се налага и ако можеш да изтърпиш бражденето :) А ако искаш пак да почистваш, взимаш си от магазина една гадна китайска четка за зъбИ, и си ти Цитирай
Recommended Posts