Baby Thomas Отговорено Септември 25, 2009 Share Отговорено Септември 25, 2009 Разгледай малко схеми, на сайтовете на производителите на пикапи има. За активни/пасивни стойностите са различни, както и на хъмбъкер/сингли. От тези диаграми можеш да се ориентираш какво ти трябва. Плавността на регулиране зависи от типа на пота - линеен или логаритмичен. Прецакването му води до пукане/пращене, губи се сигнал... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Септември 25, 2009 Share Отговорено Септември 25, 2009 а накрая, като започне да затихва, брумът се усилва. Тука мирише на маса( в смисъл нещо масата не е у ред) 'Наиш ко, земи се обади тез дни да погледнем за кво става въпрос Ще бутнем тук, ще бутнем там, ще екранираме, ще замасим, ако си заинтересуван драсни ми ЛС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 25, 2009 Автор Share Отговорено Септември 25, 2009 абе определено съм заинтересуван, колега, ама у мен още тлеят мераците да си я екранирам и прочие сам - та да се науча как става... не знам - ако можех да намеря от пустото медно фолио, дето го пишеше в една от темите, досега да съм го направил; ти с какво смяташ да я екранираш? а с екранирането определено си го има проблема - като въртя китарата насам-натам и брумът се променя забележимо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Октомври 28, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2009 тук е мястото отново да изкажа благодарност на SadButTrue за положените усилия - китарата стана пушка (: вече по останалата част от веригата проблеми колкото щеш - процесорчето открих, че като приближа ръка до него и бръмчи то и без това не обичаше да седи на пода... а за усилвателя не знам, в крайна сметка сигурно ще се купува истински. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Ако брумовете се увеличават значително, когато апаратурата се доближи до пода, понякога това е знак за нечиста земя или "нула" на електрическата мрежа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Искам да употребя темата,за да питам и аз...Та,нашето басле ми сподели вчера,че от баса му/уошбърн Т12/ се чувал брум при свободни струни-"когато ги хвана с ръка-брума спира".Това от китарата през кабела/ърни бол/ през картата/лексикон алфа/ и в компа.Пробвал е и с друг кабел-същото.Засега само това е информацията,още не сме отваряли да гледаме дали има лоша/или липса/на маса някъде по трасето.Та за това ниво някакви идеи??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Най-общо някой средношколски учебник по физика може да ти свърши работа. Пише ги там тия неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Най-общо някой средношколски учебник по физика може да ти свърши работа.Пише ги там тия неща. Дай боже всеки да ти отговаря така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Трябва да има една жица която замасява стуните... или липсва или е прекъснала. Обикновенно това е проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Брума силен ли е или като на всяка друга китара, като пуснете струните? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sardaesox Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Не знак доколко е силен брума,но се е появил изведнъж,преди това китарата си беше тиха.Аз предположих ,че някъде има прекъсната маса,но той ме помоли да попитам и във форума преди да я отворим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 29, 2009 Share Отговорено Октомври 29, 2009 Е, в такуъв слочай може би наистина има прекъсната маса . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Октомври 30, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 30, 2009 хм, открих, че единият разклонител дава фаза по клемите на заземяването, разкарах го и брумът намаля. пък и компютърът вече няма да пуска ток от line in, макар че микрофонията в guitar rig си остава. освен това славното мое усилвателче в кутийка от клечки за уши също се оказа лошо замасено и сега ще го чиним... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Октомври 31, 2009 Share Отговорено Октомври 31, 2009 А е възможно ако приятеля ти има обикновен монитор с киноскоп да идва от там брума Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts