martinbg Публикувано Септември 9, 2009 Публикувано Септември 9, 2009 Съжалявам, ако вече има такава тема, аз не намерих... Та, искам да попитам, как се правят записи в домашни условия, какво ми трябва като софтуер и хардуер и т.н. Предполагам, качеството няма да е същото като запис в студио, но не ми трябва кой знае какво - целият ми зор е, че искам да чуя инструменталите, които правя на Guitar Pro не като MIDI, а изсвирени с истински инструменти... За барабаните сигурно е по-трудно, а и нямам такива в нас, нито мога да свиря на тях, но ако ми кажете как да запиша например бас и 2 китари и после да ги насложа по някакъв начин (ако е възможно) ще съм много благодарен. Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 Експортваш си мидито от гитар про (или ползваш мидито, което си вкарал там) и след това го импортваш в някаква DAW с поддръжка на VST. Намираш си читави виртуални инструменти и си слагаш звуци каквито те кефят. Цитирай
Da Hood Symphony Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 Зависи какъв запис искаш да направиш има безброй клипове в youtube за тази работа. По-специално ако искаш звуците ти да звучат реалистично, прочети нещо или погледай малко техники в youtube специално за процесиране на барабани и различни инструменти. Има безброй много ефекти, а най-добрите неща се получават след здраво експериментиране. За да издокараш качество на китарата не ти трябва нещо особено - софтуер с мултитраков секуенсер, който поддържа VST (добър в това отношение е Cubase), аналогов китарен процесор и една външна звукова карта. Kaто софтуер ти препоръчвам продуктите на Propellerheads. A за процесиране на барабани също се изпозват дисторшън, тейп и тюб. Ако искаш да запиташ нещо конкретно, пиши ми ЛС. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Записи в домашни условия, Как става номерът? какво значи домашни условия... ако можеш да смесваш и знаеш как става и на радиостанция ще можеш като си разбираш, това домашни условия мн ма дразни, ами ако та вкарат в студиото в Метрополитън, какво ще направиш като незнаеш не се заяждам, но си има музикални програми за тази цел. като тръгниш от мидита, от там през семплери до аудио програми за обработка с подръжка на смесителен миксер многоканален от там към плъгини които всъщност ти представляват рак ефектите. до крайното микс енд мастер не се заяждам пак казвам, просто може би името на темата не е подходящо Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 14, 2009 Отговорено Септември 14, 2009 Native Instruments и East West според мен са в пъти по-добро решение от Propellerheads Цитирай
Monika13 Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 Здравейте! Надявам се да задавам въпроса си в точната тема! Какъв микрофон бихте ми препоръчали за запис на глас (говорене) на компютър, така че да се получи чист запис(без "п","б","с"-кания),максимално близо до гласа и естествено - по възможно най-достъпен технически(за лаик) начин? От какъв магазин бих могла да си го купя - музикален или за компютри? Благодаря ви предварително? Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 ^Моника,ако трябва да е за "ох" и "пъш" да се чуват отчетливо,съответните спонсори трябва да се погрижат за саунда. Цитирай
Monika13 Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 (Редактирано) Не, става въпрос за записване на беседи, които хора с увредено зрение искат да слушат, защото няма как да ги четат. А други, непрофесионалисти, но с желание да им помогнат, искат да направят записите. Никой не го прави за печалба, нито пък някой го спонсорира. Редактирано Ноември 22, 2009 от Monika13 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 Малине, тука май сгази лука Извини колегата, той е виден столичен простак. Имаш няколко варианта - според бюджета. Професионалист би извадил сносен звук дори от микрофонче за скайп. Микрофонът е евтин, но майсторът-скъп. Скъп микрофон в ръцете на непрофесионалисти е най-неудачният вариант. Остава "златната среда" - нисък клас микрофон от не чак толкова куча марка ( с цена около 100 лв. - от музикален магазин, АКГ или Зенхайзер май могат да се намерят за тия пари), звукова карта с микрофонен преамп ( Лексикон алфа май още е на промоция - към 100 лв., има продукти и на М-Аудио, Е-МУ и Берингер около тия пари), малко време в четене на тюториъли към програмата, с която ще се записва, както и пинизи за запис на реч от микрофон. Проблемите с "п","б" и "с" се оправят с разни програмки, но са най- вече от диктора - ако не е професионалист можеш да сложиш и едни уроци при логопед в сметката. Успех! Цитирай
synchu Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Като програми могат да се използват, щом ще е с такива скромни цели следните: http://audacity.sourceforge.net/ , която е безплатна. Срещу 60$ може да се използва (60$ е educational/non-profit или personal use лиценз): http://www.cockos.com/reaper/, която има значително повече възможности. Цитирай
Monika13 Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Благодаря ви DYLGIQ и synchu! Ще видя как ще се оправя и пак ще питам, ако закъсам. Хубав ден и успешна седмица от мен! Цитирай
presly Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 А срещу пъ-тата и бъ-тата най-много помага т.нар. поп-филтър - или се купува, или се прави с подръчни материали - даже имаше тема тук във форума - потърси я. Успех! Цитирай
Recommended Posts