kolio_k Публикувано Август 26, 2009 Публикувано Август 26, 2009 (Редактирано) Преди време бях обещал да врътна някакви семпли и сега се сетих. http://www.4shared.com/file/127916615/16e41378/screamer.html Ампът, според мен звучи много приятно и се различава много от другия Енгъл (Тъндър), който най вече използвам. Чистият канал е много близо до Фендерски такъв, това , от моя гледна точка го прави много подходящ за поп и рок музика, а също и много добре се разбира с камиончета. Драйв каналът е с малко по малко гейн от типичния Енгълски ( макар че си е повече от достатъчно, според мен) и звучи страшно яко , особено за по рокаджийски неша, според мен, не е достатъчно брутален сам по себе си за твърда музика, което според мен е огромно предимство, но за много от форумните потребители ( с предпочитния към стилове като блек метъл и тн. сигурно няма да е така) п.п. записът е напълно натурален , без никаква обработка от компа, реверба си е от ампа, няма никакви EQта, компресии и и тн. Правен е с Шур СМ58, срещу шпулата, под прав ъгъл. Звукът е далеч от оптималния, има прекалено много баси, но просто сложих Ниски, Средни и Високи на 12 часа, за да е по реалистичен семпъла. Китарата е Фендер Стратокастер, адаптерите и са сингли и доста слаби, с хъмбъкъри, съответно има доста повече гейн на драйва канала, на мен лично и този ми е много Редактирано Август 26, 2009 от kolio_k Цитирай
DREAMMIND Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Благгодаряяяяяяяяяяя ама много за ревюто , този амп ми е в уишлиста и сега ме надъха още повече все си мисля, яе няма по компактен с предостатъчно гейн и хубав клийн амп , който да звучи добре на ниско волуме както ENGL Цитирай
Бицев Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Идеален! Чак и на мен ми се прииска Добре си го описал в текста - точно така работи. Подсилените ниски сигурно са от микрофона - когато си правиш записи, опитай едно от следните неща: - Развий и махни кошничката пред капсулата на микрофона - Използвай, ако имаш, 57 вместо 58 (има леко по-стръмно спадане на ниските и малко повече повдигане на най-високите среди) - Дръпни микрофона на поне 5-10 см от мрежата на кабинета (иначе перпендикулярното положение си е най-добро за случая) Всичко това при положение, че използваш читав интерфейс (или карта). Ако микрофона е директно във вградената карта (чип) на лаптоп, горните номера няма да имат осезаем ефект. Винаги можеш, разбира се, да пипнеш после с корекции, но нали работата е да 'хванем' оптимален оригинален звук... - - - - А усилвателчето си 'трепе отвсякъде', бижу! (10 от 10) Цитирай
JS_Ibanez Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Мерси много за семпъла. На мен лично ми повлия много за бъдещи решения. Цитирай
Black Bird Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Благодаря за демото!!! Много ме изкефи звука.... Цитирай
kolio_k Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 Радвам се , че семпъла ви върши някаква работа , нали това му е идеяа все пак Иначе ниските си бяха малко много още от самото кубе, по някаква странна причина, за разлика от повечето лампови ампове, на този корекциите му са много чуствителни и комбинацията всичко на 12 часа не е най удачната. Но както писах по горе , идеята беше не да изкарам най добър звук, а някакъв среден такъв, за повече реализъм. п.п.Микрофона е СМ57, просто по горе съм писал някакви глупости на автопилот Цитирай
sw1tched Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Повече ме впечатли чистия и lead звука отколкото ритъма. Добър семпъл и отлично свирене Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 (Редактирано) Kolio_k, оценявам високо желанието и отделеното време. Благодаря! Като човек имал този амп, мога да кажа, че е среден клас лампов амп (ако ги делим на евтини, средна класа и бутикови) и това за мен си личи веднага. Т.е. звукът му е основно хубав, но все нещо му липсва или не му достига (като пространственост или т.нар. 3D звук) или пък все нещо му е в повече и то не е правилното (има едни високи среди / презънс, които не галят ухото, а го дращят). И по-важното е, че всичките тези недостатъци за мен си остават явни и след смяна на различни лампи и говорители. Няма лошо в това да сменяш и да пробваш, но мисля, че цената му от 1000 евро (в томан например) не оправдава подобни рокади. Ама, уши много, де и чуват различно... ... just моята 1 ст. Редактирано Август 26, 2009 от Vynyl Sky Цитирай
kolio_k Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 (Редактирано) Поради участието ми в до известна степен популярни поп групи, миналата година получих спонсорство от Енгл (исках Енгл, защото от преди си ги харесвах). Покрай това свирих с няколко от техните ампове, а именно Sovereign, Thunder, Fireball, Powerball, а сега и Screamer. Засега Тъндър си остава моя личен фаворит, а той е най евтиният от изброените, както и най простичък . Явно всеки си търси и чува различни неща в саунда, а и има различни нужди поради различните музики които свири. Добър пример е един от другите ми ампове - Меса Марк 4, за която съм слушал само хубави неща, но изглежда, че аз съм единственият човек ( надали чак пък), на когото този амп ни най малко не допада и го държа само поради мощноста му и факта че на чистия канал вади един определен звук който ми върши работа, за сметка на това , драйва му определено ме дразни, а ампа май с това е известен. Изобщо най добре да си избираме гиъра с ушите, а не по препоръки на други хора, за някои, нещо е върха, а за други е пълна трагедия. Колкото до Скримъра, до сега не съм чул нищо чак дразнещо в него, но май всичко пак си опира до лични предпочитания. То и за това има много фирми производители, за всеки вкус П.п. @Vynyl Sky Благодаря за коментара както и на всички други писали в темата. Ще се радвам ако постнеш някой семпъл със звука за който говориш, разбира се и с описание за какъв амп става дума, пракото сравнение е ней добрия начин да се видят разликите в малките детайли ( по меки средно високи 3 D звук и тн) Редактирано Август 26, 2009 от kolio_k Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 ...Драйв каналът е с малко по малко гейн от типичния Енгълски ( макар че си е повече от достатъчно, според мен) и звучи страшно яко , особено за по рокаджийски неша, според мен, не е достатъчно брутален сам по себе си за твърда музика, което според мен е огромно предимство, но за много от форумните потребители ( с предпочитния към стилове като блек метъл и тн. сигурно няма да е така)... Може би ще се учудиш, но именно блек метълите ползват Engl! В това число двамата китаристи на Dimmu Borgir. Цитирай
kolio_k Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 О, гледал съм в сайта на Енгл, листа с артистите, които ги използват и знам , че метъл свирачите си падат сериозно по марката. Но не мисля, че използват точно Скриимър, за тях си има по тежко звучащи машинки , а и по мощни Цитирай
Icarus Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Върхът е! Всичко ме изкефи много - и чистия канал, и мръсния! Цитирай
cold Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 (Редактирано) Не видях дали си споменал на колко е гейна? Аз имам thunder 322 и честно казано гейн на повече от 10 часа ми идва много. Редактирано Август 27, 2009 от cold Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Много готино изсвирено и звучащо! И на мен "чистата" част от демото ми допадна повече Но и драйва е много готин ... Цитирай
Recommended Posts