Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera


Dball

Recommended Posts

И все пак, добрият усилвател не е гаранция за хубав звук -

.

Поне за моите уши това звучеше ужасяващо зле откъм звук, особено ако го сравним с това например.

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_witch::girl_witch::girl_witch:

 

 

:offtopic-001:

 

Налага се един прост извод – ако искаш да не си купиш нещо, пусни тема във форума, че искаш да го купиш и молиш за съвет.

 

 

Постовете се изсипват по неомръзващ, точно определен, непоклатим сценарий.

 

 

:thumbs_up::thumbs_up::thumbs_up:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....и затова,както и друг път съм казвал, вместо да задаваме излишни въпроси и после да четем незадоволителни и субективни отговори, по добре е да пробваме сами когато можем, а когато не, да си търсим отговорите сами

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Току-що прочетох, че Bugera вече са премахнали проблема с пластмасовите клип-ончета. Не разбрах, дали защото са започнали да запояват, или просто са ги направили по-здрави...

 

Да го е! Много ме гложди да си закупя едно такова и да го отворя.

 

Аз смятам да го направя съвсем скоро в името на науката. Доста теми и негативни мнения изчетох. Това, което успях да събеа от всичко изчетено е, че не ги сглобяват качествено. Търся в момента помощ от човек, който разбира какво пипа, защото очевидно сам няма да мога да го направя. Ще разфасоваме последния им модел Trirec и ще онагледим със снимки. Ако има лесно отстраними проблеми ще я позакърпим и после ще дам мнение как се държи усилвателя с времето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще разфасоваме последния им модел Trirec и ще онагледим със снимки. Ако има лесно отстраними проблеми ще я позакърпим и после ще дам мнение как се държи усилвателя с времето. 

 

 

За цената на нов Бугера Трирек , може да си намереш стар оригинал ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека не пълним темата с офтопик. Приемам, че си прав, гледах ги точно Mesa и нови и в Ebay. Няколко неща:

1. Не съм сигурен, че искам да бъде разнасян по куриери нов, камо ли 2-ра ръка.

2. Забравяш мито и ддс, както и разправии по митници.

3. Освен ампа, трябва да разнасям и трансформатор, понеже не е на нашия стандарт.

4. Trirec го водят копие на Dual Rectifier в нисък клас, за това съм го избрал. Търся начин да ги сръвня. За двама човека разбрах, които са с Mesa, но и двамата са извън България.

 

Та писах тук не защото искам да ми се предложи амп, а защото предлагам да онагледим проблемите с марката. Всички сме чували недостатъците, но аз ще се опитам да ги реша с едно просто носене при специалист. Все пак като си купиш китара я носиш на сетъп. А ако е китайска като моята първа, трябват и някой доработки в рамките на разумното. Та идеята ми е дали тея ампове могат да оцелеят по-дълго с повече грижа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пишеш си с човек който се е занивал с лампова апаратура до скоро.

 

Да си представим, че хипотетично аз съм този специалист.

Отаваряме ампа и виждаме примерно това:

hqdefault.jpg

 

оригинала е това

3366473307_09632de7a8.jpg

 

Какво мога да ти предложа ?

 

мога да ти предложа следното:

1.Изкормвам всички платки > слагаме нова

2.Нови цокли щото оригиналните са на платката

3.Ама и трафовете не са качествени > купуваме едни оригинални риплейсмънти от Меркюри магнетикс примерно.

4.Ми и потовете са запоени на платаката >  нови потове

 

Ем какво остана от ампа ми едно шаси и кутия.

 

Не се заяждам опитвам се да бъда полезен.

 

Гореописаното ми се случвало да го правя но трудно бих се наел за толкова сложен амп.

Да кажа че е супер нерентабилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Всички сме чували недостатъците, но аз ще се опитам да ги реша с едно просто носене при специалист. ...

Изглеждаш интелигентен индивид. Защо пишеш неща, които водят до съмнение в това?

 

Когато намериш специалист (не самозванец) да ти работи бъдява, го рекламирай във форума като малоумник.

:wallbash:  :slap:

Цената, на която някой ще оправи китайския идиотизъм ще е повече от това да си вземеш Оригинален Истински Усилвател.

Време е да питам:

"Защо да ги ручаме тогава жабетата?"

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валяк теб ми предложиха в интерес на истината. Приемам, че е така както казвате. Самият факт, че го отваряте и констатирате, че не си струва цялата операция е достатъчен за да се направи извод от цялата тема, защото е факт в следсствие на опит. Това искам, а не случайни мнения тип "чул-недочул" и еди кой си чувал, че имали проблеми. Като го отворите и видите, че е зле и не си струва да се инвестира в него, аз съм готов да си сърбам попарата и се примирявам, че получавам това, за което плащам. Така как ви се струва? Отзивите за този амп са прекалено добри и за тази цена мисля, че не искам да пропусна шанса за малко опит. Добър или лош, все е опит и ще се поуча.

 

P.S. Да вметна. Изрично казах, че не мога да го направя сам. Нямам познанията и инструментите да изложа всички факти. Хем се сърдите, че всички теми са "Изберете ми китара до 300лв", хем като ви предложа такъв експеримент и ми скачате на главата( хехе главата) :> Та на моя отговорност предлагам да се направи това нещо, за което ще си платя естествено вложеното време, никой не работи за слава. Ясно ми е че няма да стане Mesa Double Rectifier ампа, но защо да не направим експеримент със всичките му данни, измервания и наблюдения. Какво потив това имате? Не ви се занимава ли? Още повече, че мненията са все от 2009-та, 2010-та година, а вървят слухове, че са си вдигнали качеството. Ето шанс да го проверим това. Сам като си отворя ампа и зяпам като ряпа, какво ще направя...

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо важно, което не споменах. Да се пипне от специалист не означава да се сменят платки. В самата тема ако я разгледате назад има линкове със снимки, в които се посочват разхлабени болтове и кофти връзки на букси. За такива неща искам да се гледа. То като се сменя платката, става съвсем друго безсмислено упражнение. Искам да се свърши работата на очевидно некадърния им quality control, не да се гради нов амп. Това толкова абсурдно ли ви се струва. Чесно на моменти не разбирам надменното ви поведение. Или аз не се изразявам правилно или вие си говорите на изуст. Склонен съм да вярвам, че аз не се изразявам правилно за това ще го кажа по друг начин: Не искам Bugera Trirec да стане Mesa Dual Rectifier за 100лв. Идеята ми е да се спестят главоболия за елементарни неща, които са недогледани при сглобяване, а не смяна на части. Аз знам че вземам евтин амп и очаквам да изглежда и да се държи като евтин амп.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравяш нещо много важно - качествения контрол не включва само проверка дали болтчетата са затегнати и дали някъде очевадно примерно е оплескана спойка(то при Бугера поне това да включваше). А ако самото схемно решение не е качествено? Ако не са изчислени правилно платки, елементи, интерференция, топлоотдаване, екраниране?

Горе хората ти казват, че труда, който би бил вложен в "поправянето" на такъв усилвател е твърде вероятно да надхвърли труда, който би бил нужен да се изгради from scratch аналогичен усилвател, защото това ще включва огромни нерви и ресурси за измерване, трасиране, анализ и т.н. което наистина не знам кой би се навил да направи... :) Не се засягай от надменността на хората иначе... въпроса е да си реалист и да не очакваш чудеса - форума само може да спечели от твоя експеримент, особено с приложен снимков материал на "опитното зайче" и опита за поправянето и подобряването му, но трябва да си с нагласата да не те е яд ако изходния продукт е равен на входния...

 

Сега дочетох долната част на поста ти и според мен ако искаш просто да прекараш китайския тип качествен контрол, можеш да го свършиш и сам - аз така направих с 2х12 колоната от същата марка - разглобяваш, раздрусваш, то ще си обади веднага къде почват да падат болтове и гайки. Затягаш, проверяваш за очевадни проблеми и оправяш - това би направил един майстор за въпросните 100лв и както казваш - ще ти спести най-грубите китайски глупости. Обаче горното, което казах остава да важи т.е. качеството на схемното решение и на използваните компоненти...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.