musicman Отговорено Ноември 8, 2011 Share Отговорено Ноември 8, 2011 Хубва линк, но аз не искам да променям нищо по файловете. Искам да си ги импортна в празен проект и да наглася темпото на проекта към темпото на файловете, които импортвам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Ноември 9, 2011 Share Отговорено Ноември 9, 2011 Проблема може да е многостранен, но тъй като споменахте че стартирате от даден темплейт то селектнете проблематичните траци (тези които си променят темпото според главния BPM на проекта) и проверете дали "Flex time" не е пуснат на тези траци. Това което обяснявате може да стане при тези обстоятелства. Ако не е тази причината, докато сте в 120BPM пробвайте "Bounce in place" на проблемните траци/региони - т.е ще пререндвате проблематичното аудио на други канали (старите ще се мютнат) и тогава променете темпото на 130. Ако и това не помогне ако желаете изпратете ми празния темплейт и резнете 2 такта от "проблематичен аудио файл - пакетирано в zip за да имам идея какво става. A.G Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Ноември 13, 2011 Share Отговорено Ноември 13, 2011 Мисля, че разбрах от какво е. Проболемът е в това че траковете на барабаните започват по-рано от тези на китарите и баса. Ако успея по някакъв начин да ги изравня ще се получи. Другия проблем беше, че траковете, които съм записвал са на части. А Logic иска явно всичко да е с еднаква дължина. Сега остава да разбера как да направя траковете с еднаква дължина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Ноември 13, 2011 Share Отговорено Ноември 13, 2011 Ще пробвам с една идея дано помогне - имах абсолютно същия проблем само, че в кюбейс и го оправих така -направих бекъп на проекта за да запазя оригиналите, после пуснах няколко бара преди началото да запише съвсем малко на всички тракове от едно и също място. Може и с опцията create event. После баунснах траковете да станат цели с началните парчета които записах и така в създадените цели парчета почващи от едно и също място смених темпото. Понеже са цели тракове а не парчета и да иска вече няма какво да размести . Та предполагам, че и в лоджик ще стане номера или поне няма логика да не стане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 14, 2011 Share Отговорено Ноември 14, 2011 Мисля че може да стане с Bounce Regions To Tracks, като преди това активираш и позиционираш Locators. Ама виж точно как се прави, че не мога да пробвам сега... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Ноември 14, 2011 Share Отговорено Ноември 14, 2011 Уфф. играх си цяла вечер с региони и bounce to track и не ще да ги изравни и това си е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Ноември 15, 2011 Share Отговорено Ноември 15, 2011 Селектнете всичките региони и ги заключете (Lock SMPTE Position) - мисля че беше в Functions меню (има и кей команда). Това ще заключи регионите към тайминга и когато промените темпото от 120 на 130 например, то регионите ще са заключени (после може да ги отключите отново). 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Ноември 27, 2011 Share Отговорено Ноември 27, 2011 Стана!!! Благодарности! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Ноември 28, 2011 Share Отговорено Ноември 28, 2011 Може ли да се вярва на мултиметъра на Лоджик? Слагам Хай пас на 80 херца и мултиметъра ми показва честоти от 40. И двата са инсертнати последователно на стерео буса като последен е Мултиметъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Ноември 28, 2011 Share Отговорено Ноември 28, 2011 Не съм запознат пряко с Лоджик, но хай пас еквилайзерите/филтрите обикновено не работят като отрязват абсолютно всичко под зададената честота. Кривата е плавно намаляваща с определена стъпка, нямам идея каква е при Екюто на Лоджик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcare Отговорено Декември 7, 2011 Share Отговорено Декември 7, 2011 Как ви се струва, че върви Logic-а на Lion-а. Според мен се усеща бая, че е по-бър.На леопарда logic-a ми забиваше, когато браузвам из exs24 а на Лайан-а не Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Декември 9, 2011 Share Отговорено Декември 9, 2011 Няма как - трябва да ви питам. Има ли начин да се подобри пич контрола на Лоджик. Днес реших да запиша една детска песен с дъщеря ми, но има доста интонационни грешки, някои от които на близо половин тон. Все пак детето е на 6. Сега - използвайки вградения плъгин, резултатите не са никак задоволителни. Има ли начин той да се автоматизира към миди? И как бихте процедирали в такъв случай? п.с. Презапис е възможен, но това е оптималната тоналност, а високите са й високи. Ако я смъкна, става пък прекалено ниска. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2011 Share Отговорено Декември 12, 2011 Сложих последния ъпдейт снощи - върви си ОК! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
misterj Отговорено Януари 16, 2012 Share Отговорено Януари 16, 2012 Замотах се. Ако може някой да помогне, нека да пише. Правя микс с над 35 писти, като добавям и доста нови тракове. Проблемът идва в миксер секцията на Лоджик. Искам да си подредя каналите там. Например каса да я преместя до барабанче, него до хета, егектите да са един до друг, групите също и т.н. и т.н. С издърпване на канала не става ( или при мен поне не). Някакви идеи как да го направя? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2012 Share Отговорено Януари 17, 2012 Не мое. Освен с едни сложни ръчканици в Environment, но тогава нещо се прецакваше по съседните канали и трябваше да се пренареждат всички следващи... Не помня точно, но когато търсих се оказа голям... проблем (да го кажа по-меко)... Ако искаш да е супер подредено е добре да се направи предварителна сметка за всичко, да си наредиш траковете и чак след това да започнеш работа. Друг вариант е да се направят готови темплейти. Примерно 10 дръм трака, 1-2 бас, 4-8 китарни, 2-4 вокални (или както най-често бачкаш) и вече каквото е нужно боцкаш накрая. Ако обаче заредиш горния примерен темплейт с 4 китарни трака и изтриеш двата, следващия създаден трак мисля ще бъде пак там на празното място при китарите. Гот е да се фолдват траковете по групи инструменти в Arrange-а (китари, вокали, ударни, етц.). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts