Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple Logic Pro


Recommended Posts

Хубва линк, но аз не искам да променям нищо по файловете. Искам да си ги импортна в празен проект и да наглася темпото на проекта към темпото на файловете, които импортвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема може да е многостранен, но тъй като споменахте че стартирате от даден темплейт то селектнете проблематичните траци (тези които си променят темпото според главния BPM на проекта) и проверете дали "Flex time" не е пуснат на тези траци. Това което обяснявате може да стане при тези обстоятелства. Ако не е тази причината, докато сте в 120BPM пробвайте "Bounce in place" на проблемните траци/региони - т.е ще пререндвате проблематичното аудио на други канали (старите ще се мютнат) и тогава променете темпото на 130.

Ако и това не помогне ако желаете изпратете ми празния темплейт и резнете 2 такта от "проблематичен аудио файл - пакетирано в zip за да имам идея какво става.

 

A.G

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че разбрах от какво е. Проболемът е в това че траковете на барабаните започват по-рано от тези на китарите и баса. Ако успея по някакъв начин да ги изравня ще се получи. Другия проблем беше, че траковете, които съм записвал са на части. А Logic иска явно всичко да е с еднаква дължина.

 

Сега остава да разбера как да направя траковете с еднаква дължина :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам с една идея дано помогне - имах абсолютно същия проблем само, че в кюбейс и го оправих така -направих бекъп на проекта за да запазя оригиналите, после пуснах няколко бара преди началото да запише съвсем малко на всички тракове от едно и също място. Може и с опцията create event. После баунснах траковете да станат цели с началните парчета които записах и така в създадените цели парчета почващи от едно и също място смених темпото. Понеже са цели тракове а не парчета и да иска вече няма какво да размести . :) Та предполагам, че и в лоджик ще стане номера или поне няма логика да не стане. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че може да стане с Bounce Regions To Tracks, като преди това активираш и позиционираш Locators.

Ама виж точно как се прави, че не мога да пробвам сега...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Селектнете всичките региони и ги заключете (Lock SMPTE Position) - мисля че беше в Functions меню (има и кей команда). Това ще заключи регионите към тайминга и когато промените темпото от 120 на 130 например, то регионите ще са заключени (после може да ги отключите отново).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Може ли да се вярва на мултиметъра на Лоджик? Слагам Хай пас на 80 херца и мултиметъра ми показва честоти от 40. И двата са инсертнати последователно на стерео буса като последен е Мултиметъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат пряко с Лоджик, но хай пас еквилайзерите/филтрите обикновено не работят като отрязват абсолютно всичко под зададената честота. Кривата е плавно намаляваща с определена стъпка, нямам идея каква е при Екюто на Лоджик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Как ви се струва, че върви Logic-а на Lion-а.

Според мен се усеща бая, че е по-бър.На леопарда logic-a ми забиваше, когато браузвам из exs24 а на Лайан-а не

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как - трябва да ви питам.

Има ли начин да се подобри пич контрола на Лоджик. Днес реших да запиша една детска песен с дъщеря ми, но има доста интонационни грешки, някои от които на близо половин тон. Все пак детето е на 6.

Сега - използвайки вградения плъгин, резултатите не са никак задоволителни. Има ли начин той да се автоматизира към миди?

И как бихте процедирали в такъв случай?

 

п.с.

Презапис е възможен, но това е оптималната тоналност, а високите са й високи. Ако я смъкна, става пък прекалено ниска. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Замотах се.

 

Ако може някой да помогне, нека да пише. Правя микс с над 35 писти, като добавям и доста нови тракове. Проблемът идва в миксер секцията на Лоджик. Искам да си подредя каналите там. Например каса да я преместя до барабанче, него до хета, егектите да са един до друг, групите също и т.н. и т.н.

С издърпване на канала не става ( или при мен поне не).

 

Някакви идеи как да го направя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мое. Освен с едни сложни ръчканици в Environment, но тогава нещо се прецакваше по съседните канали и трябваше да се пренареждат всички следващи... Не помня точно, но когато търсих се оказа голям... проблем (да го кажа по-меко)... :)

 

Ако искаш да е супер подредено е добре да се направи предварителна сметка за всичко, да си наредиш траковете и чак след това да започнеш работа.

 

Друг вариант е да се направят готови темплейти. Примерно 10 дръм трака, 1-2 бас, 4-8 китарни, 2-4 вокални (или както най-често бачкаш) и вече каквото е нужно боцкаш накрая. Ако обаче заредиш горния примерен темплейт с 4 китарни трака и изтриеш двата, следващия създаден трак мисля ще бъде пак там на празното място при китарите.

 

Гот е да се фолдват траковете по групи инструменти в Arrange-а (китари, вокали, ударни, етц.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.